ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ ΝΕΟ !!

Προπαραμονή Θεοφανίων σήμερα ! Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 ! Εννέα παρά δέκα το βράδυ, μιάμιση πριν από την ώρα που χαράσσονται αυτές οι γραμμές κτυπάει το κινητό μας !


Άγνωστος σε εμάς ο αριθμός ! Ας το σηκώσουμε ! Από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου μία ευγενική γυναικεία φωνή !!


“Καλή κι ευλογημένη σας χρονιά ! Συγχωρέστε με το ακατάλληλο της ώρας ! Βρήκα στο internet το τηλέφωνο σας και σας έχω καλέσει για να σας ζητήσω βιβλιαράκια των Χαιρετισμών ! Έχω καλέσει σωστά ; “


” Καλή χρονιά να έχετε ! Όχι δεν μας ενοχλείτε ! Αλλά όπως θα έχετε ίσως διαβάσει δεν στέλνουμε πλέον βιβλιαράκια Χαιρετισμών σε λαϊκούς ! Μόνο σε Πνευματικούς Ιερών Μονών και Ενοριών ! Κατ εξαίρεση σε Κατηχητές ! Εσείς είστε Κατηχήτρια ή Κυκλάρχισσα σε Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής ;”


“Όχι μία απλή γυναίκα είμαι που αγαπώ τον Χριστό και την Παναγία μας . Εργάζομαι ως …. για να ζήσω την οικογένεια μου….. Με την Χάρη του Θεού εργάστηκα και μεγάλωσα με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου … ” 


Μας ανέφερε σύντομα για το επάγγελμα της, την οικογένεια της, τα παιδιά της και τις σπουδές τους  και σε αδρές γραμμές μας μίλησε για την ζωή της και την πνευματική της πορεία. 


Σεβόμενοι την επιθυμία, που μας εξέφρασε στο τέλος της συνομιλίας μας ΔΕΝ θα αναφερθούμε σε αυτά, ούτε στην πόλη της προκειμένου να διατηρηθεί η ανωνυμία της.


” Λαμβάνω και από τον πατέρα Στέφανο από το Άγιο Όρος δωρεάν βιβλιαράκια κατά της βλασφημίας και θα επιθυμούσα μαζί με αυτά να μοιράζω και Χαιρετισμούς της Παναγίας μας . Ξέρετε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας τους διαβάζω ανελλιπώς κάθε ημέρα, και γνωρίζω πολύ καλή την δύναμη τους ειδικά μετά το μεγάλο θαύμα που έκανε στο παιδί μου !!!”


Είναι προφανές ότι όταν κάποιος μιλάει στον ελάχιστο των βαστάζων και διαχειριστή του Ιστολογίου των Χαιρετισμών για θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, η προσοχή μας και η προσήλωση μας σε αυτά που θα μας έλεγε …. κτύπησε κόκκινο !!!


“Θα θέλατε παρακαλώ να μας αναφέρετε αυτό το θαύμα ;”


“Κοιτάχτε ! Ο γιος μου ήταν ΤΡΙΑ χρόνια άνεργος ! Όσο και να προσπαθούσε να βρει μία εργασία το μόνο που κατάφερνε ήταν να βρίσκει περιστασιακά κάποια μεροκαματάκια των δέκα ευρώ ! Το παιδί είχε απελπιστεί ! Ήμουν πολύ στεναχωρημένη ! Παρόλο που είμαι γιαγιά τα καταφέρνω και με το ιντερνετ ! Τυχαία διάβασα κάπου ότι αν κανείς διαβάσει ΣΑΡΑΝΤΑ φορές τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας σε ΜΙΑ ημέρα, η Παναγία θα εκπληρώσει το αίτημα του !!!”


Στο σημείο αυτό μείναμε ΕΝΕΟΙ !!


Ήταν η ΠΡΩΤΗ φορά που ακούγαμε για κάτι τέτοιο !!


Έχουμε ΠΟΛΛΕΣ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές ακούσει ΘΑΥΜΑΤΑ που επιτελέστηκαν μετά την ανάγνωση των Χαιρετισμών ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές σε μία ημέρα ! Αλλά ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν είχαμε διαβάσει ή ακούσει για ΣΑΡΑΝΤΑ φορές σε μία ημέρα !


Έχουμε διαβάσει ΑΛΛΗ “παραλλαγή” που ΟΔΗΓΕΙ σε θαύματα – και την οποία ΔΕΝ σας έχουμε κοινολογήσει ακόμη έως ότου πιστοποιήσουμε με ΠΟΛΛΑ θαύματα ότι όντως ισχύει – αλλά για το συγκεκριμένο ήταν η πρώτη φορά !


“Θυμάστε μήπως που το διαβάσατε ;”


“Όχι !! ” μας απάντησε !


” Αφού λοιπόν διάβασα ΣΑΡΑΝΤΑ φορές τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας σε ΜΙΑ ημέρα περίμενα κι εγώ το θαύμα ! Πέρασαν μία, δύο, τρεις μέρες … τίποτα ! Ξαφνικά την επόμενη εβδομάδα ΤΥΧΑΙΑ το παιδί μου διαβάζει μία αγγελία ! Πηγαίνει – όπως είχε πάει σε δεκάδες παρόμοιες – και ω του θαύματος τον προσλαμβάνουν ! Σεφ σε μεγάλο ξενοδοχείο ! Οι προσευχές μου εισακούστηκαν ! Το θαύμα έγινε !!!”


Νοερώς δοξάσαμε τον Θεό μας κι ευχαριστήσαμε την Παναγία μας για το ΝΕΟ αυτό θαύμα των Χαιρετισμών !


Οι εκπλήξεις όμως ΔΕΝ είχαν τελειώσει !!


“Ξέρετε ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ έπεσα σήμερα πάνω στην σελίδα με το τηλέφωνο σας ! Μπήκα στο google και έψαξα να βρω για την Νεομάρτυρα ΑΝΝΑ από τη Ρωσία που σαν σήμερα 4 Ιανουάριου την έσφαξαν οι ίδιοι οι γονείς της, όταν τους ανακοίνωσε ότι είναι Χριστιανή Ορθόδοξη, και αντί να μου βρει κάτι για την ΑΝΝΑ μου εμφάνισε την σελίδα με το τηλέφωνο σας !!”


Αν σκεφτεί κανείς ότι εμείς ΠΟΤΕ δεν έχουμε γράψει κάτι για την ΑΝΝΑ την Νεομάρτυρα ώστε να μας βρει η μηχανή αναζήτησης της google , μας κάνει ΦΟΒΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ πως η έγκριτη αυτή μηχανή αναζήτησης οδήγησε την καλή μας αδελφή, που ΕΨΑΧΝΕ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΟ με τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ να βγεί στην σελίδα με το τηλέφωνο μας !!


Ακόμη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ μας δημιουργεί το γεγονός ότι στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών ΔΕΝ έχουμε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ γράψει το κινητό μας τηλέφωνο, και ΜΟΝΟ σε μία σελίδα σε ΑΛΛΟ site αναφέρεται απλά ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ και ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ με τους Χαιρετισμούς !


Κοντολογίς διαπιστώσαμε ΠΟΛΛΑ “ΤΥΧΑΙΑ” ΓΕΓΟΝΟΤΑ που οδήγησαν την αδελφή μας που ΑΛΛΟ έψαχνε να βρεθεί Παρασκευή βράδυ στο τηλέφωνο μας και να μας καλέσει !


Και επειδή έχουμε συνηθίσει πια από αυτά τα “τυχαία” γεγονότα, εικάσαμε ότι είναι θέλημα της Παναγίας μας να κοινολογηθεί ΑΜΕΣΩΣ το θαύμα αυτό !


Πολλώ δε μάλλον όταν ένα τέταρτο από την στιγμή που έκλεισε το τηλέφωνο η αδελφή μας , δεχθήκαμε ΟΛΩΣ “ΤΥΧΑΙΑ” στις εννιάμιση του βράδυ τηλέφωνο από την αδελφή μας την κα Άννα, που διατηρεί γνωστό Κατάστημα Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικό Βιβλιοπωλείο για να μας παραγγείλει βιβλία με τα “Θαύματα των Χαιρετισμών… σήμερα” για το Κατάστημα της.


Με την κα Άννα πρωτογνωριστήκαμε το καλοκαίρι όταν ΕΝΤΕΛΩΣ “ΤΥΧΑΙΑ” πάλι μας κάλεσε όταν βρισκόμασταν σε Κεντρικό Φωτοτυπείο και ΜΟΛΙΣ είχε βγεί η πρώτη σελίδα από τις 200 Α4 σελίδες με τις έγχρωμες Εικόνες της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας που πλαστικοποιούμε και δίνουμε ευλογία !!


Γνωρίζουμε καλά ότι πολλοί από τους αναγνώστες μας θα γελάσουν με όλα αυτά ! 


Επειδή όμως εμείς έχουμε μάθει να δίνουμε σημασία ακόμη και στα μικρά αυτά “τυχαία” με τα οποία ΠΟΛΛΕΣ φορές η Δέσποινα μας , μας φανερώνει το θέλημα Της , συγχωρέστε μας που δίνουμε σημασία και που σας κουράζουμε αναφέροντας τα !


Να τονίσουμε ότι σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ προτείνουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να υιοθετήσει την “ασκητική” αυτή – φαινομενικά υπερβολική αλλά δηλωτική της ΠΙΣΤΕΩΣ της  – ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ προσευχή της αδελφής μας για το παιδί της !


Το έχουμε πει και ξαναπεί και ξαναπεί και ΔΕΝ θα βαρεθούμε να το λέμε !


ΜΗΝ διαβάσετε ΔΕΥΤΕΡΗ φορά την ημέρα τους Χαιρετισμούς ΑΝ δεν έχετε πάρει ΕΥΛΟΓΙΑ από τον Πνευματικό σας !


Μία φορά είναι ευλογημένο μιας και οι Χαιρετισμοί περιλαμβάνονται στο Μικρό Απόδειπνο , μια ΕΝΔΙΑΤΑΚΤΗ προσευχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας , που ΚΑΝΟΝΙΚΑ οφείλουμε ΟΛΟΙ μας να εκτελούμε !


Αν όμως για ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο επιθυμεί κάποιος να διαβάσει περισσότερες φορές τους Χαιρετισμούς της Δέσποινας και Μάνας μας ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει την ΕΥΛΟΓΙΑ του Πνευματικού του !


Προσωπικά θα διερευνήσουμε ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ αν κάπου μαρτυρείται ή συνιστάται από Άγιο ή Γέροντα της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας η ανάγνωση των Χαιρετισμών ΣΑΡΑΝΤΑ φορές σε ΜΙΑ ημέρα !


ΔΕΝ θα το αναφέραμε ΚΑΝ το ΜΕΓΑΛΟ αυτό ΘΑΥΜΑ αν δεν συνέτρεχαν κι ΟΛΕΣ οι άλλες “ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ” που σας αναφέραμε και αν δεν αισθανόμασταν κι εμείς στην καρδιά μας ότι κάνουμε αυτό που η Δέσποινα μας θα ήθελε !


Συγχωρέστε μας ξανά που σας κουράζουμε με την ακριτομυθία μας, με τις “μπουρδολογίες” και “αερολογίες” μας , όπως ένας ευλογημένος αδελφός μας πριν κάποιους μήνες μας έγραψε !


Και από αυτόν ζητήσαμε , αλλά και από εσάς ζητούμε ΣΥΓΜΩΜΗ αν άθελα μας σας σκανδαλίζουμε ή ενοχλούμε με όσα γράφουμε.


Για αυτό πάντα σας θερμοπαρακαλούμε ΜΗΝ δίνετε σημασία στην αβελτερία μας αλλά ΠΑΝΤΑ να εξαγορεύετε τα ΠΑΝΤΑ στον εξομολόγο σας , στον Πνευματικό σας και να πράττετε ΜΟΝΟ όσα αυτός κρίνει εύθετα για την πνευματική σας κατάσταση !


Καλά Άγια Θεοφάνεια να έχουμε αδελφοί μου !

 

ΠΗΓΗ  www.xairetismoi.blogspot.gr

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *