Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ


 

Θα θυμάστε εσείς οι ευλογημένοι αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών www.xairetismoi.blogspot.gr ότι σε πολλές μας αναρτήσεις κατονομάσαμε τον Άγιο Πέτρο τον Αθωνίτη ως τον πρώτο Ασκητή, εις τον οποίο εμφανίστηκε η Υπεραγία Θεοτόκος και στον οποίο ανέφερε την υπόσχεση Της δηλαδή ότι όποιος διαβάζει καθημερινά τους Χαιρετισμούς Της , αυτόν θα τον προστατεύει από κάθε κακό σε αυτήν την ζωή και κατά την ώρα της Κρίσεως θα τον υπερασπίσει ενώπιον του Θρόνου του Υιού και Θεού Της !

Ασφαλώς ήταν τοις πάσι γνωστό ότι στον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη η Θεοτόκος έδωσε τις υποσχέσεις Της για όσους εγκαταβιώνουν ως Μοναχοί στο Περιβόλι Της, αυτό που η ίδια ζήτησε και έλαβε από τον Υιό και Θεό Της, αλλά δεν ήταν σε όλους γνωστό ότι σε αυτόν για πρώτη φορά ανέφερε τις υποσχέσεις Της που αφορούν τους Χαιρετισμούς Της.

Δύο είναι οι κώδικες που το αναφέρουν. Ένας στην Ι.Μ.Μεγίστης Λάυρας και ο δεύτερος γνωστός στην Ι.Μ.Ιβήρων, όπου κατά την παράδοση βρίσκεται και ο τάφος του Οσίου.

Παρακάτω παραθέτουμε στην αγάπη σας έναν βίντεο από το YouTube στο οποίο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Μελέτιος ( ο οποίος μάλιστα εικονογράφησε τον Άγγελο της “Αλισάχνης” μας, της σειράς δηλαδή του “Πρόμαχου Ορθοδοξίας” υπό την οποία εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του αδελφού μας κου Νώντα Σκοπετέα, το “Δάκρυ στο Εγώ” )

Η ομιλία του αυτή για την αξία της προσευχής έχει μεγάλη σημασία μιας και στο 23ο λεπτό κάνει εκτενή μνεία και για την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών αλλά και για τον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη.

Σας αφήνουμε να την απολαύσετε και να οικοδομηθείτε πνευματικά !

ΠΗΓΗ :https://xairetismoi.blogspot.gr/2018/04/OMILIA-PATROS-MELETIOY-GIA-THN-YPOSXESH-THS-THEOTOKOY-STON-OSIO-PETRO-ATHONITE-GIA-TOYS-XAIRETISMOYS-THS.html

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *