ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΌ ΤΑ 4 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΝΟΣ 24ΩΡΟΥ !!!!

Πιστός στην υπόσχεση του ο βαστάζος ο ελάχιστος σας κοινολογεί στην Αγάπη σας το πρώτο από τα τρία ΣΥΓΧΡΟΝΑ Θαύματα των Χαιρετισμών που σας υποσχεθήκαμε εχθές αργά το βράδυ !!


Και λέμε 3 αντί 4 επειδή όπως είπαμε, όπως ο παπάς βλογάει πρώτα τα γένια του, έτσι και εμείς κρατήσαμε το – κατά την γνώμη μας – πιο ξεχωριστό από τα 4 για να το δημοσιεύσουμε σε κάποιον από τους επόμενους τόμους με τα “Θαύματα των Χαιρετισμών….σήμερα”  Και λέμε “πιο ξεχωριστό” κι όχι ” μεγαλύτερο” επειδή ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα Θαύματα των Χαιρετισμών είναι ΜΕΓΑΛΑ , απλά κάποια τα βρίσκουμε εμείς προσωπικά λίγο πιο ξεχωριστά και για αυτό σας τα κρατάμε για έκπληξη για τους επόμενους τόμους μας, που προβλέπονται ΠΟΛΛΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ , μιας και η Δέσποινα μας καθημερινά μας αξιώνει να γινόμαστε κοινωνοί των Θαυμασίων των Χαιρετισμών Της !


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την διήγηση !


Τετάρτη μεσημέρι, κι ενώ συσκευάζαμε – ως συνήθως , τι άλλο – δέματα με βιβλαρίδια Χαιρετισμών  , κτυπάει το κινητό μας !


Ένας από τους πλέον αγαπημένους μας βαστάζους, ένας ΛΑΤΡΗΣ των Χαιρετισμών, ένας ακάματος Εργάτης των Χαιρετισμών δεκαετίες τώρα, μας τηλεφωνεί να μας καταθέσει ένα ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ Θαύμα των Χαιρετισμών !


” Δευτέρα βράδυ μου τηλεφωνεί αδελφέ η ξαδέλφη μου η Ι. από την Κρήτη ! Μου αναφέρει ότι ο αρραβωνιαστικός μιας καλής της φίλης ο Ε. τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με σχεδόν μηδενικές πιθανότητες ανάνηψης μιας και όλα του τα ζωτικά όργανα είχαν τρωθεί σχεδόν ανεπανόρθωτα !!

Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι η αρραβωνιαστικιά του η Α, με την οποία μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παντρευόταν μαζί του, μιας και ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί τους, με το που πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν υπέστη τόσο σοβαρό κλονισμό που μεταφέρθηκε άμεσα με το ΕΚΑΒ στην Μαιευτική Κλινική, όπου οι γιατροί διαπιστώνοντας την άσχημη της κατάσταση είπαν στους γονείς ότι είτε η ίδια , είτε το παιδί, είτε και οι δύο θα καταλήξουν ! Τόσο σοβαρό ήταν το σοκ που υπέστη !”


Η κοινή τους φίλη η Ι., μην έχοντας άλλον άνθρωπο να στραφεί τηλεφώνησε στον βαστάζο μας να τον παρακαλέσει  να προσευχηθεί για αυτούς !


” Έννοια σου και η Παναγιά μας η Βασίλισσα, της οποίας η Θαυματουργή Εικόνα βρίσκεται στο Μουζάκι, θα κάνει ξανά το θαύμα Της ” της είπε καθησυχάζοντας μας !


 Στο σημείο αυτό ο καλός μας βαστάζος, άκρως ταπεινός , μας είπε ότι το επόμενο πρωί τηλεφώνησε στον πατέρα Νικόλαο, τον άμισθο Εφημέριο του Ιερού Ναού παρακαλώντας τον να προσευχηθεί για το ζευγάρι και το κυοφορούμενο βρέφος !


Εμείς όμως – οι βαστάζοι οι ελάχιστοι – που καλά γνωρίζουμε τον αδελφό μας του εκμαιεύσαμε ότι ΔΕΝ σταμάτησε “με την Χάρη Της, στην Χάρη Της , για την Χάρη Της” γονυπετής ΟΛΟ το βράδυ να απαγγέλλει μπροστά στην Αγία Εικόνα του Ευαγγελισμού που διατηρεί στο Προσκυνητάρι του σπιτιού του τους Χαιρετισμούς Της ! Μόνον όταν αισθανόταν μία μικρή κόπωση ξεκουραζόταν για λίγο απευθύνοντας στην Πανάχραντη Δέσποινα μας – κάποιες δεκάδες φορές – τον Αρχαγγελικό Χαιρετισμό “Θεοτόκε Παρθένε , Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου ! Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών” 


Και αφού “ξεκουραζόταν” για λίγο συνέχιζε τους Χαιρετισμούς !


ΔΕΝ μας αποκάλυψε πόσες φορές τους απήγγειλε !


Εξάλλου ΔΕΝ έχει σημασία ο αριθμός των επαναλήψεων αλλά η ένταση, ο πόνος , το δάκρυ της προσευχής του για τους αδελφούς του, που έδιναν στην Κρήτη μάχη να κρατηθούν στην ζωή !


Και όπως είναι φυσικό ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση η Κυρά των Αγγέλων να μην εισακούσει τον πιστό βαστάζο Της, που ΔΕΝ προσευχόταν με τους Χαιρετισμούς Της για τον εαυτό του, την σύζυγο και τα παιδιά τους ΑΛΛΑ για τρεις ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ξένες ψυχές που έδιναν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης !


“Λίγο πριν το μεσημέρι μου τηλεφωνεί η εξαδέλφη μου η Ι. !!

Και τι μου λέει ! Για ΤΕΡΑΣΤΙΟ Θαύμα μιλάνε οι Εντατικολόγοι ! Για ανερμήνευτη και απρόσμενα θετική εξέλιξη !!! ΟΧΙ μόνο του βαριά τραυματισμένου αρραβωνιαστικού της φίλης της, αλλά και της ίδιας και του κυοφορούμενου βρέφους !! ΟΛΟΙ τους είχαν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ξεφύγει από τον κίνδυνο !!”


ΕΜΠΕΙΡΟΣ στα πνευματικά ΔΕΝ πίστεψε, ΟΥΤΕ πιστεύει ακόμη ότι αυτός έπραξε κάτι περισσότερο από το καθήκον του στους πάσχοντες αδελφούς του απαγγέλοντας ΟΛΗ την νύχτα “με την Χάρη Της, στην Χάρη Της, για την Χάρη Της ” τους Χαιρετισμούς Της και τον Αρχαγγελικό Χαιρετισμό και απέδωσε την αίσια αυτή εξέλιξη στην προσευχή του καλού πατρός Νικολάου και φυσικά στην “Παναγία την Βασίλισσα” την οποία ΥΠΕΡΑΓΑΠΑ !!!!


Εμείς όμως οι ελάχιστοι αδελφοί του που καλά τον γνωρίζουμε πιστεύουμε ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ότι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ αυτόν άκουσε η Δέσποινα μας, αυτόν τον ΑΚΑΜΑΤΟ Εργάτη και Λάτρη των Χαιρετισμών Της !


Και δοξολογήσαμε και εμείς μαζί του τον Ενα εν Τριάδι Θεό μας και την Παναγία Μητέρα Του που δια των Χαιρετισμών Της επαδαψιλεύουν σε ΟΛΟΥΣ εμάς τόσα ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ !


Αρκεί να τα ζητήσουμε !


Και ΚΥΡΙΩΣ όχι για το σαρκίο μας ! Όχι ΜΟΝΟ για τους οικείους και συγγενείς μας !! ΑΛΛΑ για τον αδελφό μας που δοκιμάζεται !

Ταπεινά ευχόμαστε να μας αξιώσει και εμάς τους ράθυμους και άκρως ακηδείς βαστάζους Της να φτάσουμε το μέτρο της Αγάπης αυτού του απλού καθημερινού οικογενειάρχη, που η Χάρη της Θεοτόκου μας αξίωσε να γνωρίσουμε, μήπως και εμείς οι οκνηροί παρακινηθούμε λίγο στο Έργο των Χαιρετισμών !


Αμην !! Γένοιτο !!

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *