ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΙ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ


Αντίστροφα μετράμε τις ώρες μέχρι τους Πρώτους Χαιρετισμούς !
Σε δεκαοκτώ ώρες από τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές θα έχουμε ανέβει στο αναλόγιο μας, στο ψαλτήρι μας και θα ετοιμαζόμαστε να χαιρετίσουμε την Μάνα μας , να ψάλλουμε με θυμηδία τα μεγαλεία Της , να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των Αγγέλων που μαζί μας θα την ανυμνούν , σε αυτό το γιορτάσι μέσα στην σύννοια και στην περισυλλογή που υποβάλλει στις ψυχές μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή !!
Έχουμε συλλέξει υλικό πολύ για τις ημέρες αυτές και όπως σας υποσχεθήκαμε αφού παρήλθε συν Θεώ το Ιερό Τριήμερο που επιβεβλημένη ήταν μαζί με την ασιτία , την αποσία και η αγία σιωπή, η γλώσσα του ογδόου αιώνος όπως εύστοχα την ονομάζει ο Αββάς Ισαάκ ο Σύρος, ξεκινάμε τις αναρτήσεις μας !
Φυσικά άλλα είχαμε προγραμματίσει να γράψουμε και άλλα τελικά θα καταθέσουμε στην αγάπη σας !
Αφορμή ήταν το email που μόλις διαβάσαμε και το οποίο μας έστειλε ο πεφιλημένος συνοδοιπόρος μας στο ξεκίνημα του ΠΡΟΜΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , ο ραδιοφωνικός παραγωγός της πνευματικής εκπομπής “Εν τω Φωτί Σου οψόμεθα Φως “ που 22 Εκκλησιαστικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί όλης της Ελλάδος καθε εβδομάδα μεταδίδουν, ο αδελφός μας Νώντας Σκοπετέας !
“Δες αδελφέ μου ένα email με θαύμα των Χαιρετισμών που ένας αδελφός μας μου έστειλε !!!”
Ασμένως ξεκινήσαμε να το διαβάζουμε και ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη μας διαβάζοντας αυτούσια μέρος της ανάρτησης μας της 17ης Οκτωβρίου του περασμένου έτους !
Και προφανώς ΔΕΝ ήταν χαμόγελο αυταρέσκειας ! Μη γένοιτο !
Απλά ήταν η πολλοστή – για να μη πώ η νιοστή φορά – που καλοκάγαθοι αναγνώστες μας μας στέλνουν για να δημοσιεύσουμε θαύματα των Χαιρετισμών που “αλίευσαν” σε Ορθόδοξα Ιστολόγια και θρησκευτικού περιεχομένου sites – ξέρετε αυτά που με τους παχυλούς τίτλους όπως “ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ “ που λαχταρούν να προσελκύσουν αναγνώστες προσβλέποντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας τους προκειμένου να ανεβούν στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης και να αποκομίσουν χρηματικό όφελος από τις ετερόκλητες διαφημίσεις που προβάλλουν – θαύματα που αναδημοσιεύουν από το Ιστολόγιο μας , το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών, χωρίς να έχουν την στοιχειώδη ευπρέπεια να αναγράφουν την πηγή, δηλαδή το Ιστολόγιο μας !
Έτσι οι αδελφοί μας που μας γνωρίζουν με το δουν κάποιο θαύμα των Χαιρετισμών με χαρά μας το στέλνουν , χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι το έχουμε πρώτοι μήνες ή και χρόνια πάν δημοσιεύσει !
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ !! Δεν πειράζει που το ταπεινό μας Ιστολόγιο δεν αναφέρεται σχεδόν ποτέ, όταν οι καλοί μας αδελφοί και διαχειριστές των sites υφαρπάζουν τα πονήματα μας για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τους !
Αρκεί να διαβάζονται τα θαύματα και να αποτελούν αφορμή να ξεκινούν οι αδελφοί μας να γνωρίζουν και να απαγγέλλουν τους Χαιρετισμούς !!
Ειρήσθω εν παρόδω να αναφέρουμε στην αγάπη σας ότι ο Πρώτος Τόμος του Πρώτου Βιβλίου της Τριλογίας με τα “ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ” θα βρίσκεται σε δεκαπέντε το πολύ ημέρες στα Θρησκευτικά Βιβλιοπωλεία όλης της χώρας !
Θα έχει τίτλο “Τα θαύματα των Χαιρετισμών….σήμερα” και θα περιλαμβάνει 27 ΣΥΓΧΡΟΝΑ θαύματα των Χαιρετισμών, αρκετά εκ των οποίων αδημοσίευτα μέχρι σήμερα !
Το βιβλίο αυτό των Εκδόσεων “ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ” θα διατίθεται προς πώληση από έναν από τους πλέον έγκριτους και επί δεκαετίες γνωστό Εκδοτικό Οίκο , στον οποίο και θα μπορείτε να απευθύνεστε προκειμένου να σας αποσταλεί !
Ευθύς εξ αρχής να τονίσουμε ότι ΟΥΤΕ το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών , ΟΥΤΕ η Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπική και Ιεραποστολική Συναλληλία “Πρόμαχος Ορθοδοξίας” θα αναμιχθούν στην πώληση ή αποστολή του βιβλίου αυτού σε Βιβλιοπωλεία, Ιερές Μονές ή ιδιώτες , τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ για την εκτύπωση εγκόλπιων τευχιδίων των Χαιρετισμών που ΑΣΦΑΛΩΣ όπως κάνουμε ΔΕΚΑ χρόνια τώρα θα διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον επιθυμεί !
Θα σας αναφέρουμε έγκαιρα τα τηλέφωνα του Εκδοτικου Οίκου με τον οποίο θα επικοινωνεί όποιος θέλει να προμηθευθεί είτε το βιβλίο με τα “Θαύματα των Χαιρετισμών … σήμερα” , είτε κάποιο από τα άλλα δύο βιβλία που θα εκδοθούν μαζί με αυτό από τον “Προμαχο Ορθοδοξίας “ και για τα οποία ΠΟΛΥ σύντομα θα σας ενημερώσουμε !
Ήδη ολοκληρώνεται και ο δεύτερος τόμος με ακόμη εικοσιπέντε ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ θαύματα των Χαιρετισμών σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους , ο οποίος όμως θα εκτυπωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, δίνοντας την δυνατότητα στον πρώτο τόμο να κάνει το δικό του “ταξίδι” !
Εννοείται ότι τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ θαύματα των Χαιρετισμών ΔΕΝ έχουν τέλος ! Ήδη ΠΕΡΑ από τα 27 σύγχρονα του πρώτου τόμου , και τα εικοσιπέντε του δεύτερου τόμου, έχουμε επιλέξει, διερευνήσει και εξακριβώσει από τα πολλές δεκάδες email με θαύματα που μας στέλνετε στο email του Ιστολογίου μας γύρω στα εξήντα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ που σταδιακά θα δημοσιευτούν σε αυτό το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών καθώς και τον διαδικτυακό τόπο του “Προμαχου Ορθοδοξίας” που πολύ σύντομα θα βρίσκεται στο διαδίκτυο !
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η παράθεση των θαυμάτων ΔΕΝ αποτελεί αυτοσκοπό για εμάς !
Φρονούμε ότι και ένα μικρό ποσοστό από τις πολλές ΔΕΚΑΔΕΣ θαύματα που έχουμε δημοσιεύσει σε ΑΥΤΟ το Ιστολόγιο ΑΡΚΟΥΝ για να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο για την Χάρη που ενέχουν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας !
Και επιβάλλεται να τονίσουμε ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πρέπει κανείς να ξεκινήσει το ευλογημένο ομολογουμένως αυτό πνευματικό έργο της κατα το δύναμιν επανειλημμένης καθημερινής ανάγνωσης ή απαγγελίας τους ΠΡΟΤΟΥ πάρει ΕΥΛΟΓΙΑ από τον Πνευματικό του !
Μόνο ο Πνευματικός μας μπορεί να γνωρίζει το τι είναι χρήσιμο για την καθεμία και τον καθένα από εμάς !
Και το φαινομενικά ή και το προδήλως “καλό” πνευματικό έργο αν γίνεται θεληματάρικα – όπως το λένε οι Αγιορείτες – δηλαδή εξ ιδίου θελήματος και χωρίς ευλογία Πνευματικού μπορεί να αποβεί επικίνδυνο ή και ολέθριο για την πνευματική μας πορεία !
Για τον λόγο αυτό με αγάπη και με ταπείνωση προτρέπουμε , πρώτα την ελαχιστότητα μας , και φυσικά και όλες κι όλους εσάς να μην αφιστάμεθα από το επιτραχήλιο του Πνευματικού !!
Όπως θα διαβάσετε και στο πρώτο θαύμα του βιβλίου μας ένας πολύ γνωστός διορατικός Αγιορείτης Γέροντας ΑΠΕΔΕΙΞΕ στον στρατιωτικό καρδιολογο και στον κουνιάδο του ότι ΧΩΡΙΣ την φυσική παρουσία μας στον Πνευματικό ΔΕΝ υπάρχει οδός σωτηρίας !
Με την ευχή λοιπόν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ μας , όσοι θολωμένοι και επηρεασμένοι από τις πονηρές υποβολές του μισόκαλλου εχθρού της σωτηρίας μας, δεν καταφεύγουμε στον Πνευματικό για να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας , να το κάνουμε ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ αυτήν την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ώστε να δώσουμε χαρά τόσο στους Αγγέλους , όσο και πρωτίστως στην Κυρά των Αγγέλων , στην κατα Χάρη Μητέρα ΟΛΩΝ μας, την Παναγία μας, που λαχταρά ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΥΣ να μας δεις σεσωσμένους κοντά Της στον Παράδεισο !
Με την ευχή και προτροπή αυτή εγκαινιάζουμε σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 την συν Θεώ καθημερινή μας επικοινωνία με αναρτήσεις σχετικές με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !
Καλό στάδιο αδελφές κι αδελφοί !

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *