” ΤΑ ΔΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ !!” ΤΗΣ ΕΙΠΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ !! ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !

Την γνωρίσαμε τυχαία το καλοκαίρι του 2017, όταν περιμέναμε να δώσουμε μία τσάντα με Χαιρετισμούς στον Πνευματικό της , κάπου στην Αθήνα !!


Μικρό το δέμας, μεγάλου όμως πνευματικού αναστήματος !


Χαμηλών τόνων Ιερομόναχος με νόρμα ζωής το “λάθε βιώσας” , σε υψηλά πνευματικά μέτρα !!


Και – το κυριότερο για εμάς – ΛΑΤΡΗΣ των Χαιρετισμών !!!


Επομένως δεν θα χάναμε την ευκαιρία να πάρουμε για μία ακόμη φορά την πολύτιμη ευχή του, και προκρίναμε να του ενεχειρίσουμε οι ίδιοι την τσάντα με τα “πνευματικά πολεμοφόδια” από το να τα στείλουμε με το ταχυδρομείο !


Περιμένοντας λοιπόν στην ουρά μέχρι να βγει η ψυχούλα που εναπόθετε στο πετραχήλι του τις αστοχίες της ζωής και το πόνο της , καθίσαμε πίσω από μία κυρία.


Διακρίναμε ότι ήταν σκυμμένη ! Προφανώς κάτι διάβαζε ! Όταν τελείωσε την είδαμε να φιλάει αυτό που κράταγε στα χέρια της και διάβαζε και να το βάζει ευλαβικά στην τσάντα της, που είχε αποθέσει στο διπλανό κάθισμα !


Και πόση χαρά αισθανθήκαμε όταν είδαμε ότι ήταν ένα από τα βιβλαρίδιο των Χαιρετισμών που μας αξιώνει η Παναγία μας να μοιράζουμε !


Παρότι δεν το συνηθίζουμε να πιάνουμε κουβέντα με όσους περιμένουν να εξομολογηθούν κάτι μας ώθησε να της μιλήσουμε !!


“Καλημέρα σας ! Συγχωρέστε μας αλλά σας είδαμε να φιλάτε ευλαβικά το βιβλαρίδιο των Χαιρετισμών ! Φανταζόμαστε πόσο τους ευλαβείστε !!”


“Αχ οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας !! Ας είναι καλά ο πατερούλης μου !! Αυτός μου έδωσε το βιβλιαράκι αυτό την πρώτη φορά που ήρθα να εξομολογηθώ εδώ πριν από λίγα χρόνια !! Και μου είχε βάλει κανόνα να τους διαβάζω όσες περισσότερες φορές η ψυχούλα μου λαχταρούσε !”


“Και φαντάζομαι ότι θα βρήκατε ωφέλεια από την ανάγνωση τους για να συνεχίζετε ακόμη και τώρα να τους διαβάζετε και μάλιστα με τόσο μεγάλη ευλάβεια !”


” Πως θα μπορούσα να μην τους διαβάζω με ευλάβεια και φόβο Θεού όταν η ίδια η Παναγία μας μου εμφανίστηκε και μου έκανε ένα τόσο μεγάλο δώρο !!!”


Στο άκουσμα αυτό ρεύμα ηλεκτρικό μας διαπέρασε !


Τιναχτήκαμε από την καρέκλα και της ζητήσαμε να κάτσουμε δίπλα της ! Για καλή τύχη η ψυχούλα που εξομολογούταν καθυστερούσε και έτσι αδράξαμε την ευκαιρία και την ρωτήσαμε 


” Σας εμφανίστηκε η Παναγία μας ;!;!;!  Και σας έκανε δώρο ;!;!;!”


Για να είμαστε ειλικρινείς πιστέψαμε ότι το δώρο θα ήταν η νοερή απαγγελία τους ! Είχαμε ακούσει στο Αρχονταρίκι της Μονής Κουτλουμουσίου να λέει ένα γεροντάκι σε έναν νεαρό που του ανέφερε ότι λέει απ’ έξω τους Χαιρετισμούς “Πω πω βρε βλογημένε ! Ώστε σου τους χάρισε η Παναγία μας !!!” Και φανταστήκαμε ότι αυτό θα ήταν το δώρο ! Όμως γελαστήκαμε !


” Κοιτάξτε !! Εγώ ζούσα για δεκαετίες μετανάστρια στην Αμερική ! Ο συχωρεμένος ο αδελφός μου , μου είχε κάνει πρόσκληση ! Πήγα εκεί ! Με βοήθησε η τύχη , πήρα πράσινη κάρτα, εργάστηκα σε αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι που πήρα σύνταξη και ήρθα στην Πατρίδα ! Όμως η ζωή μου δεκαετίες ήταν μακριά από την Εκκλησία ! Τι μακριά δηλαδή ! Πιο απόμακρα δεν γίνεται ! Και όπως φαντάζεστε δεν υπήρχε αμαρτία που να μην είχα κάνει ! Και δεν μιλάμε για τις καθημερινές μας αμαρτίες ! Σας μιλώ για θανάσιμα αμαρτήματα που και μόνο η ανάμνηση τους μου φέρνει αηδία μαζί και πόνο ! ‘Οταν λοιπόν η Χάρη του Θεού μας , και τα στραπάτσα που είχα φάει, με οδήγησαν εδώ στον πατερούλη μου , δεν του έκρυψα τίποτα ! Όλα του τα είπα με κάθε λεπτομέρεια ! Και να ξέρατε πόσο ανακουφίστηκα όταν μου διάβασε την συγχωρητική ευχή ! Και μου έδωσε και τον ευλογημένο μου κανόνα ! Τους Χαιρετισμούς μου ! Μετά λοιπόν την πρώτη φορά που ήρθα μου ζήτησε να ξαναέλθω μετά από μερικές μέρες αφού είχα κάτσει και είχα γράψει σε χαρτί όσες τυχόν άλλες αμαρτίες μου θυμόμουν και δεν του είχα αναφέρει ! Και όντως θυμήθηκα πολλές ! Και τις σημείωσα ! Και τις είπα κι αυτές ! Βέβαια για να είμαι ειλικρινής περίμενα με την δεύτερη φορά να μου πει το πότε θα κοινωνήσω ! Αλλά ο πατερούλης δεν έκανε την παραμικρή αναφορά ! Ούτε την τρίτη φορά ! Ούτε και την τέταρτη ! Πήρα λοιπόν το θάρρος να τον ρωτήσω την πέμπτη φορά που πήγα το πότε έκρινε ότι θα έπρεπε να κοινωνήσω ! Αργούμε ακόμη κόρη μου , μου είπε και έσκυψα το κεφάλι και είπα να ‘ναι βλογημένο, αλλά μέσα μου είχα καταρρεύσει ! Τον ευγνωμονώ εκ των υστέρων γι αυτό ! Επειδή με βοήθησε να καταλάβω πόσο χαμηλά είχα πέσει για δεκαετίες και πόσο είχα πικράνει τον Κύριο μας με τα φρικτά μου αμαρτήματα ! Πάντως είχα μέσα μου την λαχτάρα να κοινωνήσω ! Και μεγάλωνε όσο περνούσαν οι μήνες ! Μία μέρα λοιπόν που είχα έρθει να εξομολογηθώ και καθόμουν να εκεί, λίγο πιο πίσω περιμένοντας να έρθει η σειρά μου, με το που τελείωσα τους Χαιρετισμούς , ένιωσα στα δεξιά μου μία παρουσία ! Προς στιγμή ανατρίχιασα ! Αλλά δεν αισθάνθηκα φόβο ! Τουναντίον αισθάνθηκα μία ανείπωτη ευφορία, μία χαρά που άλλη δεν θυμάμαι να είχα αισθανθεί στα εβδομήντα μου χρόνια !! Και μία φωνή, αχ μία γυναικεία φωνή τόσο γλυκιά που δεν μπορείτε να φανταστείτε να μου λέει “Τα δώρα είναι αμοιβαία !!” Μπήκα να εξομολογηθώ όσα είχα σημειώσει στο χαρτάκι μου, μιας και μου είχε γίνει συνήθεια να σημειώνω τα πάντα, αμαρτήματα, λογισμούς, απορίες μου και φυσικά είχα σκοπό στο τέλος να πω στον πατερούλη μου αυτό που πριν λίγο είχα βιώσει , όταν τελειώνοντας την ανάγνωση από το χαρτάκι μου και πριν προλάβω να του το πω, ο πατερούλης μου μου είπε κάτι τόσο απροσδόκητο αλλά και τόσο αναμενόμενο για μήνες “Πρώτα ο Θεός την Κυριακή θα έρθεις να κοινωνήσεις !!!!”

Χριστέ μου τι δώρο αναπάντεχο ήταν αυτό ! Και αστραπιαία με το σκέφτηκα “δώρο”  μου ήρθε στο μυαλό αυτό που μου είπε προφανώς η Παναγία μου λίγη ώρα πριν ! Ότι τα δώρα είναι αμοιβαία ! Αισθάνθηκα ότι η Παναγία μου ήρθε να μου πει ότι έλαβε σαν δώρο το ότι καθημερινά την χαιρετούσα με τους Χαιρετισμούς Της πάρα πολλές φορές, και Εκείνη με την σειρά Της μου ανταπέδιδε αυτό το ταπεινό μου δώρο προς Αυτήν με το τρισμέγιστο των δωρεών ! Να με αξιώσει να μεταλάβω του Σώματος και του Αίματος του Υιού και Θεού Της ! Και με συγκατάβαση και αγάπη κούνησε το κεφαλάκι του ο πατερούλης μου όταν του εξαγόρευσα τον λογισμό μου αυτό !

Μπορεί να με πείτε υπερβολική ! Αλλά σας βεβαιώνω ότι στα βάθη της καρδιάς μου γνωρίζω ότι άκουσα την Παναγία μας και ότι αυτό ήταν το δικό Της δώρο, το τεράστιο, το παμμέγιστο δώρο μπροστά στο ταπεινό, ελάχιστο δικό μου να Την χαιρετώ καθημερινά !

Και τόσο με δυνάμωσε που δεν σταματώ να διαβάζω τους Χαιρετισμούς Της όπου και να βρίσκομαι !!”


Δεν πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα από την στιγμή που τελείωσε την διήγηση της και ήρθε η σειρά της ! Μας είπε να περάσουμε εμείς για να δώσουμε την τσαντούλα μας ! Αλλά χρειαζόμασταν και εμείς λίγα λεπτά να αφομοιώσουμε τα μεγαλεία του Θεού και την άπειρη Αγάπη της Παναγία μας σε εμάς τα παιδιά Της !


—————————————————————————–


Αυτό είναι αδελφοί μου ένα από τα ΣΑΡΑΝΤΑΕΠΤΑ ΝΕΑ ΘΑΥΜΑΤΑ που θα διαβάσετε σε λίγους μήνες στον ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΜΟ του βιβλίου μας ” Τα Θαύματα των Χαιρετισμών…σήμερα”


Σαράντα δύο  από τα Θαύματα αυτά θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑ και θα δουν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ το φως της δημοσιότητος στον δεύτερο αυτό τόμο !


Το σημερινό και άλλα τέσσερα από τα 47 συνολικά Θαύματα θα τα καταθέσουμε στην αγάπη σας μέχρι να εκδοθεί με το καλό το βιβλίο !


Το σημερινό το επιλέξαμε ως χαρακτηριστικό της ΣΤΕΝΗΣ σχέσης των Χαιρετισμών με το ΜΕΓΙΣΤΟ Μυστήριο της Εξομολογήσεως μιας και σε λιγότερο από δεκαπέντε ημέρες ξεκινά η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και μία ακόμη ευκαιρία για σύννοια, μετάνοια και ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ !!

Ασφαλώς και ΔΕΝ είμαστε εμείς σε θέση να προτρέψουμε τους αδελφούς μου να μετανοήσουν και να εξομολογηθούν !


Εδώ τον εαυτό μας δεν μπορούμε να τον βάλουμε να θέσει καν αρχή μετάνοιας ! Πως μπορούμε να νουθετούμε εμείς τους αδελφούς μας ! 


Απλά καταθέτουμε αυτό που δεκαετίες τώρα διαπιστώνουμε !


Δηλαδή την στενή, την άρρηκτη σχέση των Χαιρετισμών με την Μετάνοια και την Εξομολόγηση ! 


Τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις επαφίενται στην καθεμία και στον καθένα από ΕΜΑΣ ! Με πρώτο τον ταλαίπωρο τον εαυτό μας ! Εύχεσθε αδελφές κι αδελφοί να αξιωθούμε της μετάνοιας της αδελφής μας ! Αμήν !! Γένοιτο !!Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *