ΠΑΝΩ ΑΠΟ 450.000 ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΑΡΙΔΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !!!

Όταν πριν τρεις εβδομάδες είχαμε κάνει την ΜΙΑ και μοναδική μας έκκληση για οικονομική βοήθεια στο έργο των Χαιρετισμών με την ΑΓΟΡΑ των πακέτων προσφοράς μας είχαμε ένα κρυφό όνειρο ότι θα μπορούσαμε με την βοήθεια των εν Χριστώ αδελφών μας να εξασφαλίσουμε τους πόρους γαι μέχρι και 80.000 νέα βιβλαρίδια Χαιρετισμών !! ώστε να “πιάσουμε” το ορόσημο των 500.000 !! , του μισού εκατομμυρίου ΔΩΡΕΑΝ βιβλαριδίων Χαιρετισμών !! 


Άλλες μεν βουλές ανθρώπων, αλλά δε Θεός κελεύει !


Και μάλιστα και η Παναγία Μητέρα Του !


Παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς μπορούμε να πούμε ότι….Αργά βαδίζει η Παναγιά !!!


Αργά πάντα σε σχέση με την δική μας λαχτάρα, που δεν είναι άλλη από το να πάρουν στα χέρια τους 10.000.000 Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί τους Χαιρετισμούς Της και να μάθουν την ΣΩΣΤΙΚΗ τους ΑΞΙΑ !


Μετρημένοι στα δάκτυλα όσοι ανταποκρίθηκαν αγοράζοντας τα πακέτα ΑΛΛΑ η Παναγία μας που ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ κάνει σε ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΥΣ που την χαιρετίζουν με τους Χαιρετισμούς Της  …. ε δεν θα έκανε και στους χαμάληδες των Χαιρετισμών Της ένα Θαύμα ???


Δόξα τω Αγίω Θεώ !!! Διά της Θεοτόκου και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο , πριν δηλαδή ξεκινήσει το Τριημέρι, το Καθαρό Τριήμερο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30.000 ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια θα έχουν αποσταλεί σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελλάδα ΚΑΙ στο εξωτερικό, ανεβάζοντας τον αριθμό σε ΠΑΝΩ από 450.000 βιβλαρίδια την τελευταία ΔΕΚΑΕΤΙΑ !!


Πολλοί που διαβάζουν αυτό το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών ή ακούνε από γνωστούς για το έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών έχουν την εντύπωση ότι είναι κάτι το καινούργιο !


Προφανώς δεν έχουν διαβάσει τις ΔΥΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ του μακαριστού Οσίου Πατρός Νεκταρίου Βιτάλη με χρονολογίες 2007 και 2009 , για τα δέματα των Χαιρετισμών που του στέλναμε τόσο στην Καμάριζα, όσο και στις επισκέψεις του σε Ιερούς Ναούς που επισκεπτόταν στο Κέντρο της Αθήνας για να μοιράζει στους πιστούς την Σαρακοστή !


Τότε βέβαια – πριν δώδεκα χρόνια – μοιράζαμε ΜΟΝΟ δεκαπέντε με είκοσι χιλιάδες ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια Χαιρετισμών μέσα σε ένα χρόνο !


Σήμερα το 2019 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ είκοσι χιλιάδες ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια Χαιρετισμών μοιράστηκαν τις πρώτες 50 ημέρες του 2019 !!


Επομένως η Δράση της ΔΩΡΕΑΝ διάδοσης των Χαιρετισμών είναι παλιά , πολύ παλιά και ξεκινά για τον βαστάζο τον ελάχιστο ήδη από το 1982 όταν μετά την Ιασίου, στο Τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας  που πήγαινε για να πάρει μία τριμηνία των φύλλων της  “Φωνή Κυρίου”  , κατευθυνόταν στην Μαυρομιχάλη, στον “Απόστολο Βαρνάβα” για τους Χαιρετισμούς με το σκούρο χαρτί και το μπλέ εξώφυλλο και μετά ζαλωμένος με τα πακέτα της “Φωνής Κυρίου” και φυσικά και των Χαιρετισμών πήγαινε με τα πόδια στην Πλατεία Κουμουνδούρου για το λεωφορείο που θα τον πήγαινε πάνω από το Λοιμωδών, σύνορα Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας,  όπου τα ΑΓΙΑ ΧΕΡΑΚΙΑ μιας ΑΓΡΑΜΜΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ( για την οποία ΠΟΛΛΑ πρέπει να γραφτούν ΚΑΙ χάριτι Θεού θα γραφτούν ) θα έγραφαν ” ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ”, για να τα πάρει από τα χεράκια της ξανά την επόμενη εβδομάδα, να τα επιστρέψει στην σημερινή βάση του Ιστολογίου και του ΠΡΟΜΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  και ξεκινήσει η διανομή των λίγων δεκάδων βιβλαριδίων που με το πενιχρό της εισόδημα του έδινε η καλή Γερόντισσα να αγοράζει !


Τότε βέβαια ελάχιστα καταλάβαινε ο ίδιος για το τι γινόταν με τους Χαιρετισμούς  , κι ούτε καν τους Χαιρετισμούς Της δεν του είχε χαρίσει ακόμη η Δέσποινα μας ! Αγγαρεία δεν θα το έλεγες ότι το έβρισκε, μιας και μικρός τότε άλλο που δεν ήθελε να γυρίζει από την μία άκρη της Αθήνας στην άλλη !


Αλλά το χρίσμα του βαστάζου, του χαμάλη των Χαιρετισμών το είχε λάβει !!


Αλλά για αυτά και για την “διαδρομή” της Δράσης των ΔΩΡΕΑΝ Χαιρετισμών από την Βόρειο Ήπειρο τέλη του 19ου αιώνα, στην Ιερά μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους, στην Καλλίπολη του Πειραιά στα 1925 και μετά στο Αιγάλεω, πριν μεταφερθούν στην βάση τους κάτω από την Ακρόπολη θα μιλήσουμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ μαζί με ΠΟΛΛΑ , μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ στο απώτερο ή απώτατο μέλλον σε κάποιο βιβλίο μας !


Και σας τα γράφουμε ΟΛΑ αυτά επειδή την τελευταία μόλις εβδομάδα μας μετέφεραν ΔΥΟ αδελφοί μας βαστάζοι , σχόλια πικρόχολα , ότι η Δράση των ΔΩΡΕΑΝ Χαιρετισμών είναι μία “προωθητική” ενέργεια, κοινώς κάτι σαν διαφήμιση, για να “πουλήσουμε” τα βιβλία μας !!


Για αυτό είπα προηγουμένως ότι , αν αυτές οι ευλογημένες ψυχές έμπαιναν στον κόπο να ξεφυλλίσουν την εισαγωγή του βιβλίου με τα “Θαύματα των Χαιρετισμών….σήμερα” και έβλεπαν τις ημερομηνίες των επιστολών του μακαριστού ΟΣΙΟΥ πατρός Νεκταρίου Βιτάλη θα έβλεπαν ότι αυτή η Δράση κρατάει χρόνια , πολλά χρόνια και όπως σήμερα σε πολύ αδρές γραμμές πληροφορηθήκατε ΠΟΛΥ περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να φανταστούν και την παραμικρή σχέση δεν έχει με την “προώθηση” της “πώλησης” των βιβλίων μας που αν έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν την υποσημείωση κάτω από το ISBN θα έβλεπαν φαντάζομαι ότι ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ και εξάλλου ότι είναι από τα λίγα φαντάζομαι που ΕΠΙΤΡΕΠΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ τους για Ιεραποστολικούς Σκοπούς !


Επομένως ας είναι βέβαιοι και εσείς και οι ευλογημένες αυτές ψυχές που εύκολη έχουν την κατάκριση, ότι ΟΛΑ γίνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ ώστε να μην υπάρξει Ορθόδοξος αδελφός μας που να μην πάρει στα χέρια του τους Χαιρετισμούς !


Με την Χάρη του Θεού το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών και το Σωματείο μας ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ θα συνεχίσουν την Δράση της ΔΩΡΕΑΝ διανομής Χαιρετισμών ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ και ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ η Υπεραγία Θεοτόκος να ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ άτομα ή ομάδες με ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ώστε να αναλάβουν αυτό το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΔΑΠΑΝΗΡΟ και ΕΠΙΠΟΝΟ έργο !


Το έργο των Χαιρετισμών ΔΕΝ είναι ΟΥΤΕ δικό μας, ΟΥΤΕ του ΠΡΟΜΑΧΟΥ, ούτε κανενός ει μη  ΜΟΝΟΝ της Υπεραγίας Θεοτόκου !!


Μακριά από εμάς οιαδήποτε σκέψη οικειοποίησης του έργου αυτού που ΑΓΙΕΣ ΨΥΧΕΣ είχαν ξεκινήσει και που εμείς σήμερα ΑΝΑΞΙΟΙ επιγονοι τους συνεχίζουμε !


Και το ξαναλέμε ΑΜΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ να αναδείξεις ΙΚΑΝΟΥΣ και ΑΓΙΟΥΣ ( όχι αχρείους όπως εμείς οι ανάξιοι ) να συνεχίσουν και να γιγαντώσουν το έργο τους !


ΑΜΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ να υπάρξουν ψυχούλες ή Σωματεία ή Ενώσεις ή Ιδρύματα που να αναλάβουν να ΤΥΠΩΝΟΥΝ και ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ κατα ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ τα βιβλαρίδια των Χαιρετισμών !


Και να ξεχαστούμε εμείς από προσώπου γης και να μην ακουστούμε ποτέ ξανά !


Ώστε να μπορέσουμε  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να επικεντρωθούμε σε αυτό που γεμίζει και αναπαύει και γαληνεύει την ψυχή μας ΠΙΟΤΕΡΟ από ΟΛΑ τα άλλα !


Και αυτό ΔΕΝ είναι άλλο από την ΑΔΙΑΛΠΕΙΠΗ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ των ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΏΝ ΤΗΣ !!


Αμήν ! Γένοιτο !!


ΥΓ ΟΛΑ αυτά σας τα γράψαμε απλά για να δικαιολογηθούμε που και την τελευταία εβδομάδα ΔΕΝ κάναμε κάποια ανάρτηση για ΘΑΥΜΑΤΑ , όπως σας είχαμε υποσχεθεί , μιας και ΚΑΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ φεύγουν ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ την πρώτη εβδομάδα του Τριωδίου τα δέματα με τους ΔΩΡΕΑΝ Χαιρετισμούς και θα συνεχίσουν να φεύγουν μέχρι και Πέμπτη της Τυρινής ! 


Μετά ΑΡΓΙΑ και ΣΙΩΠΗ μέχρι την Προηγιασμένη της Καθαρής Τετάρτης και ΜΕΤΑ θα ξαναμπούμε ΣΥΝ ΘΕΩ στους ρυθμούς μας και ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ και τα “οφειλόμενα” Θαύματα να αναρτήσουμε ΚΑΙ άλλα πολλά να σας πούμε !! 


ΟΜΩΣ επιτρέψτε μας για το επόμενο δεκαπενθήμερο να επικεντρωθούμε στο ΚΑΘΗΚΟΝ μας και το ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ μας , στο “πακετάρισμα” δηλαδή δεμάτων , διακοπτόμενο από ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ τηλεφωνικές κλήσεις στον ΠΡΟΜΑΧΟ  , από email και μηνυματα στο Facebook από ΝΕΟΥΣ ΦΕΡΕΛΠΙΔΕΣ ΒΑΣΤΑΖΟΥΣ που ζητούν τα ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια μας !


Καλό Τριώδιο αδελφές και αδελφοί !


Ευχηθείτε !Comment (1)

  1. Sofia Kioroglou 10 March 2019 at 19:08

    Κυρία Θεοδωρα, τα πέρασαμε τα ονόματα προς μνημόνευση

    Reply

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *