ΟΧΙ ΕΝΑ , ΟΥΤΕ ΔΥΟ , ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΌ 24 ΩΡΕΣ !

Οὗτός ἐστιν ὁ μαθητὴς ὁ μαρτυρῶν περὶ τούτων καὶ γράψας ταῦτα, καὶ οἴδαμεν ὅτι ἀληθής ἐστιν ἡ μαρτυρία αὐτοῦ.

ἔστι δὲ καὶ ἄλλα πολλὰ ὅσα ἐποίησεν ὁ Ἰησοῦς, ἅτινα ἐὰν γράφηται καθ᾿ ἕν, οὐδὲ αὐτὸν οἶμαι τὸν κόσμον χωρῆσαι τὰ γραφόμενα βιβλία. Ἀμήν.

Με τα λόγια αυτά κλείνει το Ευαγγέλιο του ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου μας, και έρχεται στιγμές που αισθανόμαστε, ότι θα μπορούσε κανείς – κατ αναλογία πάντα και με απόλυτο σεβασμό στα ευαγγελικά ρήματα – να ισχυριστεί κάτι παρόμοιο και για τα Θαύματα των Χαιρετισμών !

Και για όσους καλόπιστους αδελφούς μας σκανδαλιστούν σε πρώτη ανάγνωση με αυτό που καταθέτουμε, θα τους παραπέμψουμε στην Εισαγωγή του βιβλίου μας “Τα θαύματα των Χαιρετισμών….σήμερα” όπου διαρρήδην δηλώνουμε ότι είναι ο Κύριος και Θεός μας Αυτός που επιτελεί τα θαύματα αυτά, διά της Υπεραγίας Μητρός Του , χάριτι των Χαιρετισμών Της !

Επομένως ΚΑΙ τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ αυτά θαύματα των Χαιρετισμών – και δεν μιλάμε ασφαλώς μόνο για τα 29 που ενδεικτικά συλλέξαμε και δημοσιεύσαμε στον πρώτο τόμο του βιβλίου μας – αλλά για τα εκατοντάδες που έχουμε ήδη καταγράψει και με ιλιγγιώδεις ρυθμούς συνεχίζουμε καθημερινά να καταγράφουμε, εμπίπτουν στην κατακλείδα του Κατά Ιωάννην Αγίου Ευαγγελίου , μιας και «Ἰησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας» , ώστε όλοι εμείς οι πιστεύσαντες εις Αυτόν και βαπτισθέντες εις το Πανάγιο Όνομα Του να ανακράζουμε συνεχώς, κάθε ημέρα τα λόγια του Προφητάνακτος εις το Μέγα Προκείμενο “

Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών; συ ει ο Θεός, ο ποιών θαυμάσια μόνος.”

Συγχωρέστε την ακριτομυθία μας.

Είναι όμως αναγκαίο να τονίζουμε συνεχώς ότι με την κατάθεση των θαυμάτων των Χαιρετισμών και την ταπεινή προτροπή μας να διαβάζονται οι Χαιρετισμοί Της καθημερινά – που κατ ουσίαν ΔΕΝ είναι δική μας προτροπή, αλλά ρητή και κατηγορηματική παραίνεση της Υπεραγίας Θεοτόκου – ΔΕΝ εισάγουμε καινά δαιμόνια, ούτε καν προσπαθούμε να επιβάλλουμε καινά έθη, όπως η αβέβαιης προελεύσεως “εννέαημερη” προσευχή του Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου, αλλά καταθέτουμε την ιστορική αλήθεια και παράδοση της Εκκλησίας μας, αναφορικά με τους Χαιρετισμούς Της, επιρρωνύοντας την με τα θαύματα αυτά !

Εξάλλου πολλάκις το επαναλάβουμε στο βιβλίο μας !

ΜΗΝ αναλάβετε το ευλογημένο έργο της καθημερινής ανάγνωσης των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, προτού λάβετε την ευλογία του Πνευματικού σας !

Και δεν μιλάμε για την ανάγνωση άπαξ των Χαιρετισμών η οποία είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ, μιας και οι Χαιρετισμοί αποτελούν τμήμα του Μικρού Αποδειπνου, που οφείλουμε να το διαβάζουμε καθημερινά, αλλά μιλάμε για την επανειλημμένη ανάγνωση των Χαιρετισμών, όσες φορές μας φωτίζει και ευδοκεί να Την χαιρετίζουμε η Παναγία μας, για το οποίο σας προτείνουμε να έχετε την ευλογία του Πνευματικού σας, μιας και στην Αγία Ορθοδοξία μας, “θεληματάρικες” συμπεριφορές που υποκρύπτουν εγωισμό και “στήσιμο” του ιδίου θελήματος ΔΕΝ ευλογούνται, όση καλή κι αγία να είναι η πρόθεση μας !!

Για δεύτερη φορά ζητούμε συγνώμη που επαναλαμβανόμαστε αλλά κρίνουμε ότι “επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως”

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτήν καθ εαυτήν την διήγηση όχι ενός, όχι δύο αλλά τριών θαυμάτων, πού “όλως τυχαίως” από τρεις διαφορετικές αδελφές μας πληροφορηθήκαμε σε διάστημα μίας ημέρας !!

Τουλάχιστον πέντε με έξι email με θαύματα των Χαιρετισμών κάθε εβδοάδα λαμβάνουμε από άγνωστους σε εμάς αδελφούς κάθε εβδομάδα στο Ιστολογιο των Χαιρετισμών xairetismoi.blogspot.gr και ενίοτε και τον Πρόμαχο Ορθοδοξία promachos.gr

Τα δύο μας email το xairetismoitheotokou@gmail.com και το info@promachos.gr αποτελούν τον δίαυλο επικοινωνίας μας !

Πέρα από αυτά που άγνωστοι σε εμάς στέλνουν, βαστάζες και βαστάζοι γίνονται και οι ίδιοι αποδέκτες θαυμάτων που συνέβησαν σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς , στους οποίους μοίρασαν τα ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια των Χαιρετισμών που τους στείλαμε, και έτσι επικοινωνούν προσωπικά μαζί μας και μας μεταφέρουν τα Θαύματα των Χαιρετισμών !

Το πρώτο μας το διηγήθηκε την Δευτέρα η αδελφή μας η κα Αντιγόνη, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής και μία από τις πλέον διαπρύσιες υποστηρίκτριες τόσο του βιβλίου μας, όσο και κυρίως των Χαιρετισμών !

Οικογενειακές φίλες είναι οι δύο γυναίκες για τις οποίες μας μίλησε. Στην πρώτη , την νεώτερη είχε δώσει πριν μήνες το τευχίδιο με τους Χαιρετισμούς με την προτροπή να το διαβάζει καθημερινά, για να διαπιστώσει μετά από λίγο καιρό, ότι η νεαρή γυναίκα – που μέχρι τότε ήταν παγερά αδιάφορη για οτιδήποτε πνευματικό – ξεκίνησε να ανάβει ένα κεράκι στην Εκκλησία, να παρακολουθεί ενίοτε κάποιες Ιερές Ακολουθίες, γενικά να ασχολείται λίγο με τον Χριστό μας !

Ήταν οι Χαιρετισμοί εξάλλου που την στήριξαν τους τελευταίους μήνες όταν η γεροντική άνοια της μητέρας της επιδεινώθηκε ραγδαία και έπρεπε να την διακονεί.

Παραμονές της Παναγίας μας η αδελφή μας αυτή μετά από παρακίνηση οικογενειακών φίλων έφυγε για ολιγοήμερες διακοπές αφήνοντας την επιμέλεια της μητέρας τους στον αδελφό της.

Ανήμερα της Παναγίας η καλή γερόντισσα διέλαθε της προσοχής του γιου, ντύθηκε και πήγε μόνη της στην Εκκλησία, έναν πολύ γνωστό ναό των Βορείων Προαστίων. Παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία, μετέλαβε – όπως ανέφερε κοινή τους γνωστή που παρευρίσκετο – και αίφνης, πριν το Δι Ευχών, τινάζεται από την καρέκλα της, σπεύδει στην έξοδο, πάει να περάσει την ταχείας κυκλοφορίας Λεωφόρο, και δυστυχώς παρασύρεται από δειερχόμενο οδηγό και τραυματίζεται σοβαρά !

Όλες οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής ήταν κατειλημμένες από τους εγκαυματίες της πυρκαϊάς στο Μάτι, και μία κλίνη βρέθηκε στην μονάδα αυξημένης φροντίδας στο “Γ.Γεννηματάς”

Οι νευροχειρουργοί δεν επιχειρούσαν επέμβαση αφενός μεν μιας και η αξονική έδειχνε ανήκεστο βλάβη του εγκεφάλου, αφετέρου μιας και έπρεπε να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά από τα τραύματα της στο θώρακα.

Η κόρη της επέστρεψε αμέσως και από τις 15 Αυγούστου ήταν στο πλευρό της μάνας της, η οποία δεν είχε προφανώς τη παραμικρή επαφή με το περιβάλλον.

Με τις φροντίδες των γιατρών η κατάσταση της σταθεροποιήθηκε, αλλά οι νευροχειρουργοί δεν αποφάσιζαν ακόμη για επέμβαση θεωρώντας μη επανορθώσιμες τις εγκεφαλικές βλάβες.

Οι μέρες περνούσαν και η κόρη της βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της. 22 Αυγούστου η κα Αντιγόνη επισκέφθηκε ξανά την ασθενή στο Νοσοκομείο και η κόρη της την ρώτησε..

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω… Την βλέπεις έχει μείνει φυτό… Οι γιατροί δεν δίνουν ελπίδα…. Ειλικρινά αρχίζω κι απελπίζομαι !”

Εγώ θα σου πρότεινα και στην περίπτωση αυτή να αναθέσεις τα πάντα στον Κύριο και στην Παναγία Μητέρα Του. Τους Χαιρετισμούς Της τους έχεις. Τους διάβαζες πριν λίγο καιρό κσι ξέρεις την δύναμη τους. Εγώ στην θέση σου θα άφηνα τα πάντα στην Κυρά !”

Δίκιο έχεις… Για κάποιους μήνες από την μέρα που μου τους έδωσες τους διάβαζα κάθε μέρα, αλλά μετά όσο η κατάσταση της μητέρας χειροτέρευε και είχα όλη την ευθύνη πάνω μου, το βράδυ ήμουν τόσο κουρασμένη που τους παραμελούσα ! Ξέρω … δικό μου το λάθος. Ας είναι.. Σήμερα το βράδυ που θα κάτσω κοντά της θα τους διαβάζω !”

Έτσι και έγινε… Αργά το βράδυ κάθισε έξω από την Μοναδα και ξεκίνησε να τους διαβάζει ! Μία φορά ! Δεύτερη ! Τρίτη ! Δεν θυμόταν πόσες φορές τους είχε διαβάσει, προσευχόμενη στην Παναγία να γίνει το πανάγιο θέλημα του Υιού Της !

Ξαφνικά είδε μία κινητικότητα στον χώρο. Οι Νοσηλεύτριες μπήκαν γρήγορα μέσα. Φώναξαν και την γιατρό. Αλλά η καλή της μητέρα είχε ήδη ταξιδέψει για την άνω Ιερουσαλήμ ! Ήρεμη και γαλήνια παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο μας ! Ξημερώνοντας τα εννιάμερα της Παναγίας μας !

Επειδή δεν έχουμε μιλήσει με την ίδια την κόρη, δεν δημοσιοποιούμε ούτε το όνομα της, ούτε της μακαριστής μμητέρας της , την οποία ήδη καθημερινά την μνημονεύουμε, ούτε την περιοχή τους. Η αψευδής μαρτυρία της Καθηγήτριας Ιατρικής, της κας Αντιγόνης, που απέδωσε αμέσως την μακαρία της κοίμηση στην Χάρη των Χαιρετισμών μας αρκεί !

Λίγες ώρες μετά , το απόγευμα της επόμενης ημέρας ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων ! Και το ίδιο βράδυ η καλή μας βαστάζουσα η κα Γεωργία μας τηλεφώνησε για να μας επιβεβαιώσει το θαύμα !!

Ένα θαύμα για το οποίο μας είχε αναλυτικά μιλήσει λίγους μήνες πριν και είχαμε κρατήσει επιμελώς τις σημειώσεις μας , περιμένοντας και επίσημα την ανακοίνωση των βάσεων και την επιβεβαίωση από την θεία της για να το κοινολογήσουμε στην αγάπη σας !

Αριστούχος μαθήτρια ! Επιμελέστατη ! Συνεπής ! Αλλά αγχώδης ! Πολύ αγχώδης ! Σε βαθμό που στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 απέτυχε ! Και μάλιστα παταγωδώς ! Παρά την άρτια προετοιμασία ! Τις άπειρες ώρες Φροντιστηρίων και μελέτης δεν κατάφερε να γράψει σχεδόν τίποτα ! Κόλλησε το μυαλό την πρώτη ημέρα ! Απογοητεύτηκε ! Μπλόκαρε και την δεύτερη ! Είδε ότι το όνειρο για Ιατρική έφυγε ! Απελπίστηκε και παραιτήθηκε ! Στα άλλα μαθήματα πήγε καλά μεν αλλά το όνειρο της Ιατρικής είχε χαθεί !

Όλο το καλοκαίρι δεν μίλαγε σε κανέναν ! Όλοι έπεσαν πάνω της , να την στηρίξουν, να της πουν δεν πειράζει , θα τα καταφέρεις του χρόνου, αλλά εκείνη δεν άκουγε κανέναν.

Ήρθε ο Σεπτέμβριος του 2017. Δεν ήθελε ούτε σε Φροντιστήριο να γραφτεί. Ούτε να ξαναπροσπαθήσει ! Η μάνα της , η ανιψιά της κυρίας Γεωργίας ήταν να σκάσει !

Κλείνεται στο δωμάτιο της ! Βάζει τα ακουστικά και ακούει μουσική για ώρες ! Ούτε με τις φίλες της θέλει να μιλήσει ! Φοβάμαι ότι έχει πάθει κατάθλιψη ! Θέλω να επισκεφτώ ψυχολόγο να δω, πως μπορούμε να την βοηθήσουμε !”

Εγώ κορίτσι μου θα σου πρότεινα πριν πας σε ψυχολόγο για την μικρή, να πάρεις αυτό το βιβλιαράκι που μου έστειλαν κάποιες ψυχές από την Αθήνα ! Είναι οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας ! Και να δεις πως η Παναγία μας θα το κάνει το θάμα της !”

Διστακτικά πήρε το βιβλιαράκι και όπως εκ των υστέρων εξομολογήθηκε στη θεία της , η πρώτη της δουλειά ήταν να μπει στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών xairetismoi.blogspot.gr και να διαβάζει για ώρες τα θαύματα των Χαιρετισμών !

Το ίδιο βράδυ, πολύ αργά αφού τελείωσε την ανάγνωση του Ιστολογίου σηκώθηκε και για πρώτη φορά στην ζωή της απήγγειλε τους Χαιρετισμούς !

Και την άλλη μέρα το ίδιο ! Και συνέχισε για μία εβδομάδα ! Και για μία δεύτερη ! Και ήδη έβλεπε την κόρη της να αλλάζει ! Άρχιζε να τρώει λίγο περισσότερο ! Να μην κάθεται για ώρες κλεισμένη στο δωμάτιο με τα ακουστικά αλλά να κάθεται για λίγο μαζί τους στο σαλόνι !

Τέλη Οκτωβρίου ήταν. Ένας μήνας σχεδόν είχε περάσει από την μέρα που διάβαζε καθημερινά τους Χαιρετισμούς !

Το μεσημέρι ενώ έπλεναν τα πιάτα ρωτάει την μητέρα της.

Μου τηλεφώνησε η Γιώτα ! Ήθελε να με ρωτήσει για μία άσκηση Χημείας που της είχαν βάλει στο Φροντιστήριο ! Ξέρεις θα ξαναδώσει για Ιατρική και κάνει κάθε μέρα μάθημα ! Ε λοιπόν… της έδωσα την λύση γρήγορα ! Και να σκεφτείς ότι έχω να ανοίξω βιβλίο πάνω από πέντε μήνες ! Δεν έχω ξεχάσει και πολλά ! Τι λες καλέ μητέρα ; Να ξαναδοκιμάσω ; ”

Η μάνα της δεν μπορούσε να πιστεύσει στα αυτιά της !

Ότι θέλεις εσύ κορίτσι μου ! Δεν θέλω να αισθάνεσαι πιεσμένη ! Η ουσία είναι ότι κατάλαβες μόνη σου το πόσο καλά προετοιμασμένη ήσουν και το πόσο καλά ξέρεις την ύλη ! Αυτό που θέλω είναι να μην έχεις άγχος ! Ότι πει ο Θεός ! Μην έχεις εσύ έννοια !”

Το άλλο πρωί πήγαν στο Φροντιστήριο και γράφτηκε !

Και σε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει αργά το βράδυ να κάνει τους Χαιρετισμούς , βλέποντας την κόρη της να μελετάει , έκανε το Σταυρό της και δόξασε το Θεό για την μεγάλη αυτή αλλαγή !

Κάποιο βράδυ που σηκώθηκε η μικρή είδε την μητέρα της να μουρμουρίζει όρθια στο σαλόνι μπροστά από μία Εικόνα της Θεοτόκου και να σταυροκοπιέται !

Όταν τελείωσε, την πλησίασε και την ρώτησε !

Τι διαβάζεις εκεί μητέρα μου ;”

Τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!!”

Μα καλά ! Αυτούς τους λέμε πριν το Πάσχα ! Σε λίγο έρχονται Χριστούγεννα !!! Τι έπαθες ;”

Αχ κορίτσι μου ! Και εγώ έτσι νόμιζα ! Μέχρι που η θεια μου, η Γεωργία, η μεγάλη αδελφή της γιαγιάς, μου έδωσε αυτό το βιβλιαράκι ! Και μπήκα εδώ στο site που γράφει και έμεινα από τα θαύματα !! ”

Και πήρε η μικρή το βιβλιαράκι στα χέρια της και έτρεξε στον υπολογιστή της ! Και πίσω της και η μάνα ! Και πέρασαν τουλάχιστον δύο ώρες να διαβάζουν τα θαύματα των Χαιρετισμών !

Το επόμενο βράδυ εκεί που η μάνα ξεκίνησε να λέει χαμηλόφωνα τους Χαιρετισμούς, αισθάνεται ένα χέρι να της τραβάει απαλά το βιβλιαράκι προς την μέση, και βλέπει την κόρη της να απαγγέλει σιγά σιγά μαζί της τους Χαιρετισμούς !

Με δυσκολία προσπαθούσε να κρύψει τη συγκίνηση της βλέποντας την κόρη της, που με δυσκολία ερχόταν μαζί τους δέκα λεπτά πριν την Ανάσταση στην Εκκλησία, να διαβάζει τους Χαιρετισμούς !

Αφού τελείωσαν της είπε

Και σήμερα μετά το Φροντιστήριο κάθισα στο internet και συνέχιζα να διαβάζω τα θαύματα ! Και δεν μιλάμε για παλαιά θαύματα ! Μιλάμε για θαύματα του 2016 και του 2017 !Και αποφάσισα να κάνουμε μαζί τους Χαιρετισμούς ! Και να σου πω κάτι ! Αισθάνομαι ότι οι Χαιρετισμοί έχουν κάτι να κάνουν με την απόφαση μου να ξανανοίξω βιβλίο ! Οπότε αφού με έκαναν να ξ ανακαθίσω για διάβασμα, δεν μπορεί…. θα με βάλουν φέτος στην Ιατρική !”

Ναι κορίτσι μου !” είπε η μητέρα της παίρνοντας την αγκαλιά και σφουγγίζοντας τα δάκρυα της “ έχει ο Θεός και η καλή μας Παναγιά !”

Οι δύο γυναίκες , μάνα και κόρη, δεν έχασαν ούτε μέρα μέχρι φέτος το καλοκαίρι ! Και η μικρή που έτρεμε τις εξετάσεις , πήγε με κέφι, σαν σε γιορτή ! Και χαλαρά αρίστευσε στο πρώτο μάθημα ! Και στο επόμενο ! Και σε όλα τα άλλα !

Και όταν αναρτήθηκε η βαθμολογία της ήξερε ότι σε κάποια Ιατρική θα πέρναγε !

Και δεν έσφαλλε ! Ιατρική Αθηνών πέρασε η μικρή μας αδελφή, που ελπίζουμε με την Χάρη της Παναγίας μας, όχι μόνο να συνεχίσει να λέει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, ώστε απρόσκοπτα να ολοκληρώσει τις σπουδές της, αλλά με την Χάρη της Παναγίας μας να γίνει κι αυτή βαστάζουσα, και να ομολογήσει το θαύμα των Χαιρετισμών και στους συμφοιτητές και φίλους της, προτρέποντας τους να διαβάζουν τους Χαιρετισμούς !!

Η Παναγία μας όμως δεν θέλησε να σταματήσει στα δύο αυτά απανωτά θαύματα ! Εχθές το πρωί, βγαίνοντας από την εξώπορτα, με το καρότσι μας φορτωμένο βιβλαρίδια Χαιρετισμών για την διακονία της αγάπης, κτυπάει το κινητό μας τηλέφωνο !

Κε Αριστομένη ! Καλημέρα σας ! Η ….. είμαι από την ….. , που μου στείλατε πριν δυο εβδομάδες το πακετάκι με τους Χαιρετισμούς, τις Εικόνες και το ιεραποστολικό υλικό !”

Μου έκανε εντύπωση το ότι τηλεφώνησε τόσο σύντομα ! Την Δευτέρα είχαμε μιλήσει, μου είχε πει ότι μοίρασε όλα τα βιβλιαράκια χέρι χέρι και ότι περίμενε και το επόμενο πακέτο για να πάει στο Νοσοκομείο της πόλης και να μοιράσει κι εκεί !

Καλημέρα σας κα …. ! Την επόμενη εβδομάδα συν Θεώ θα σας στείλω το δεματάκι σας !!”

Όχι , όχι δεν τηλεφώνησα γι αυτό ! Απλά έγινε πριν λίγο ένα μεγάλο θαύμα , ένα πολύ μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών και σας τηλεφωνώ πρώτον από όλους να σας το πω !!”

Παρακαλώ πείτε μου ….”

Όπως σας είχα πει και την προηγούμενη φορά που σας τηλεφώνησα να μου στείλετε το δέμα με τα βιβλιαράκια, είμαι χρόνια άνεργη και κατοικώ με την άρρωστη μητέρα μου σε ένα μικρό διάρι. Είμαι από μικρή ορφανή και ζούμε με μία μικρή σύνταξη 340 ευρώ της μητέρας μου ! Παρότι προσπάθησα και προσπαθώ να βρω δουλειά στην μικρή μας πόλη δεν κατάστη δυνατόν ! Και αιτήσεις που έχω κάνει σε φορείς του Δημοσίου δεν ευοδώθηκαν ! Τα φέρνουμε πολύ δύσκολα βόλτα ! Και το μήνα αυτό έχουμε πιεστεί πάρα πολύ, επειδή έτυχαν έκτακτα έξοδα υγείας και έχουμε μείνει και πίσω στα νοίκια, και γενικά ήμασταν πολύ στεναχωρημένες ! Η μόνη μας παρηγοριά είναι οι Χαιρετισμοί ! Η μανούλα μου κάθεται και τους διαβάζει πολλές φορές την ημέρα ενόσω εγώ κάνω τις δουλειές εδώ στο σπίτι ! Και μετά βγαίνω κι εγώ και τους μοιράζω ! Και πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη χαρά !

Τώρα το πρωί, μόλις είχε τελειώσει η μαμά την ανάγνωση τους, κτυπάει το κουδούνι ! Ήταν ο ταχυδρόμος μας ! Του ανοίξαμε ! Έχω για εσάς μία επιστολή και μία ταχυδρομική επιταγή να σας δώσω ! Ήταν τριακόσια ευρώ κε Αριστομένη ! Μας τα έστειλε εντελώς απρόσμενα ο πατέρας …. , στον οποίο είχα γράψει πριν πάρα πολλούς μήνες εκθέτοντας του την τραγική μας οικονομική κατάσταση και την ανέχεια στην οποία ζούμε ! Δεν είχα λάβει απάντηση και δεν τον είχα ξαναενοχλήσει ! Και ξαφνικά σήμερα ήρθε η επιστολή του και ταχυδρομική επιταγή 300 ευρώ ! Πείτε μου δεν είναι αυτό θαύμα !!!”

Κα …. μου , είναι προφανές το θαύμα των Χαιρετισμών !!! Και δεν ξέρω αν το γνωρίζετε , αλλά ο πατέρας …. είναι ένας από τους πλεόν διαπρύσιους κήρυκες της αξίας των Χαιρετισμών, έχει μιλήσει σε ομιλίες του για θαύματα των Χαιρετισμών, γενικά όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλάει για τους Χαιρετισμούς ! Του είχατε μιλήσει ότι μοιράζετε Χαιρετισμούς ;”

‘Οχι , όχι …. εγώ του είχα γράψει πολλούς μήνες πριν διαβάσω το βιβλίο σας για τα Θαύματα των Χαιρετισμών, που μου χάρισε για την γιορτή μου μία πνευματική αδελφή !! Δεν ήξερα καν πόσα θαύματα γίνονται με τους Χαιρετισμούς ! Είναι τώρα ένα τρίμηνο που τους διαβάζουμε καθημερινά και πολλές φορές ! Πριν δεν το κάναμε ! Και όπως σας είπα είχα γράψει στον παππούλη πολύ καιρό πριν διαβάσω το βιβλίο σας !”

Αδελφοί μου για πολλοστή φορά εγώ ο αχρείος έμεινα ενεός από την Πρόνοια του Θεού μας και της Παναγίας Μητέρας Του !

Δεν είναι μόνο το ότι γνώρισε η Κυρά μας τους Χαιρετισμούς Της με το βιβλίο μας που της έκαναν δώρο, τόσο στην εμπερίστατη αδελφή μας, όσο και την ασθενή ηλικιωμένη μητέρα της !

Δεν είναι ότι άναψε στην καρδιά της τον ιεραποστολικό πόθο , ώστε την Δευτέρα που μας πέρασε να μας ζητήσει να στείλουμε και δεύτερο δέμα για το Νοσοκομείο !

Είναι ότι εντελώς “τυχαία” – όπως ΟΛΑ αυτά τα πιθανοθεωρητικώς απίθανα “τυχαία” που βιώνουμε μοιράζοντας Χαιρετισμούς δεκαετίες τώρα – ένας Άγιος της εποχής μας, ένας ταπεινός Λευίτης αλλά συνάμα και ΛΑΤΡΗΣ των Χαιρετισμών, απάντησε την δεδομένη χρονική στιγμή στην αδελφή μας και μάλιστα ανακουφίζοντας την από την δεινή της οικονομική κατάσταση !

Αυτά τα θαύματα ζούμε αδελφοί μου, ΟΛΟΙ εμείς που διακονούμε το έργο των Χαιρετισμών !

Και όσος κι αν είναι ο κάματος, όσες κι αν είναι οι αντιξοότητες, όσοι κι αν είναι οι πειρασμοί, οι “χοντροί” πειρασμοί από τον μισόκαλλο κοινό της σωτηρίας μας εχθρό, που τίποτα δεν σιχαίνεται πιότερο από το να ακούει να υμνολογείται η αιτία της αιώνιας καταδίκης του, δηλαδή η Παντευλόγητος Δέσποινα μας , όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουμε έχουμε ΧΑΡΑ, ανείπωτη ΧΑΡΑ , ακούγοντας αυτά τα θαύματα των Χαιρετισμών σε όλους κι όλες εσάς !

Αυτήν την ΧΑΡΑ θέλουμε να έχετε κι εσείς όσο σοβαρά και δυσεπίλυτα να φαίνονται τα προβλήματα σας !

Σας βεβαιώνουμε ότι η Παναγία μας δια των Χαιρετισμών Της θα τα επιλύσει ΟΛΑ, πάντα με γνώμονα την αιώνια σωτηρία μας !!

Αμήν ! Γένοιτο !!

 

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *