ΟΤΑΝ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝΑΦΩΝΕΙ ΑΓΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΟΥΛΗ !!

Δύο θαύματα των Χαιρετισμών είχαμε προγραμματίσει να αναρτήσουμε αυτήν την εβδομάδα αλλά η προς Κυρίον εκδημία και η σημερινή Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού κοσμαγάπητου και χαρισματικού πατρός Ιωάννη Κατή, του άκρως θεοτοκόφιλου και φίλου των Χαιρετισμών μετέβαλλε το πρόγραμμα μας και μας υποχρεώνει να αφιερώσουμε λίγες γραμμές στην σεπτή μνήμη του !


Αντίδωρο ελάχιστο της αγάπης του στο πρόσωπο μας και στο έργο μας ! Χρόνια πολλά μετράει η γνωριμία μας όταν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του μέσω του βαστάζου μας κου Λάμπρου, που του είχε ενεχειρίσει εκατοντάδες βιβλαρίδια των Χαιρετισμών, τον επισκεφθήκαμε στο μετερίζι του, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Περάματος !


Ανεξίτηλη ήταν η πρώτη μας γνωριμία όταν με το διορατικό και το προορατικό χάρισμα του πολλά μας φανέρωσε που τα κρατάμε στην καρδιά μας και μας στηρίζουν μέχρι σήμερα !


Η αγάπη του για τους Χαιρετισμούς και την προσευχητική τους αξία – ειδικά για τις περιπτώσεις των αδελφών μας που ταλανίζονται από ακάθαρτα πνεύματα – ήταν γνωστή σε όλους, ειδικά σε όσους έδινε με τα άγια χέρια του το βιβλιαράκι των Χαιρετισμών με την προτροπή να το διαβάζουν όχι μία , αλλά πολλές, πολλές φορές !


“Σαν βροχούλα ήρεμη κατεβαίνει η Χάρις του Θεού και δροσίζει την ψυχούλα που βασανίζει ο μισόκαλλος ” μας έλεγε προσπαθώντας να μας εξηγήσει τον απερινόητο τρόπο, με τον οποίο οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας ωφελούν όσους – κρίματι Θεού – βρίσκονται υπό την επήρεια των ακαθάρτων πνευμάτων !


Προσπαθούσε πολύ να καταπολεμήσει την κακή συνήθεια των “ευχών για το ξεμάτιασμα” που δυστυχώς από παχυλή αμάθεια ακόμη και ευσεβείς Χριστιανές χρησιμοποιούν λέγοντας τους “όταν είναι ματιασμένο το εγγόνι σου Χαιρετισμούς να διαβάζεις κι όχι αυτές τις μαγγανείες !!”


Βέβαια με το διορατικό που τον είχε χαριτώσει ο Κύριος μας γνώριζε πότε έπρεπε να μετέλθει των εξορκιστικών ευχών της Εκκλησίας μας για να απελευθερώσει το πλάσμα του Θεού από τον πονηρό !


Όπως και ο καλός Πνευματικός της Ιεράς Μονής της Κορινθίας, για τον οποίο γράψαμε στο βιβλίο μας με τα “Θαύματα των Χαιρετισμών…. σήμερα” , όσο και άλλοι σύγχρονοι Πατέρες που αντιπαλεύουν με τον αρχέκακο εχθρό της σωτηρίας μας, ο μακαριστός παέρας Ιωάννης καλά  γνώριζε την ιδιαίτατη προσευχητική αξία των Χαιρετισμών και συχνά πυκνά μας ζητούσε από τον επιστήθιο φίλο του και αγαπητό μας βαστάζο τον κο Ελευθέριο, με τον οποίο γνωριστήκαμε πριν δύο χρόνια, να του στείλουμε δέματα με βιβλαρίδια των Χαιρετισμών !

Στην σημερινή του Εξόδιο Ακολουθία η ιαχή “Άγιος ! Άγιος ! Άγιος” που ακούστηκε είναι δηλωτική της θέσης που κατείχε στην καρδιά του Λαού του Θεού !


Και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι Κύριος ο Θεός θα τον κατατάξει μετά των Αγίων Του, ίνα απολαύη των καρπών των έργων της αγάπης του και της καθημερινής του επί δεκαετίες εκδαπάνησης για την διακονία των βασανισμένων παιδιών Του !


Την ευχή του να έχουμε όλοι μας !


Πατρός Ιωάννου αιωνία η μνήμη !
Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *