ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ !!!

“Μα καλά αδελφέ μας !! ΤΟΟΟΣΟ σημαντικό ήταν το προχθεσινό θαύμα με τον άνεργο που βρήκε δουλειά για να κάνεις ΕΠΙΤΟΠΟΥ ανάρτηση και με τόοοοσο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ !?!?!?!  Μας έχεις πει ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ των Χαιρετισμών !!! Γιατί κόλλησες σε αυτό ????”

Αυτό το ερώτημα δέχθηκα από αδελφές κι αδελφούς μου με τους οποίους έχουμε καθημερινή επικοινωνία και έχουμε μοιραστεί πολλά αυτά τα χρόνια !

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ το θαύμα στον άνεργο γιο της αδελφής μας ΔΕΝ ήταν από τα ΜΕΓΑΛΑ και τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ – αν και για μένα προσωπικά ΟΛΑ αυτά τα “εντελώς….. τυχαία γεγονότα” που ξεφεύγουν της “λογικής εξήγησης” και εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία δηλαδή των θαυμάτων ΔΕΝ πρέπει να διακρίνονται σε μικρά, μεσαία, μεγάλα ή τεράστια – ΑΛΛΑ ο ΧΡΟΝΙΣΜΟΣ της κοινολόγησης του και το παρεπόμενο τηλεφώνημα από την κα Αννα είχε για εμένα μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία !!

Θα ρωτήσετε ΓΙΑΤΙ ??

Απαντώ… Πολλές φορές όταν προβληματίζομαι για θέματα που έχουν να κάνουν με το Ιστολόγιο, τον Πρόμαχο μας, τις αναρτήσεις, την διανομή των Χαιρετισμών ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ…..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ έρχεται μία συγκυρία γεγονότων να μου δώσει την απάντηση στους προβληματισμούς μου !

Θα τολμούσα να πω ότι μέσα από τα ευλογημένα Της παιδιά η Παναγία μου απαντάει στον βαστάζο Της τον ελάχιστο, αλλά ξέρω ότι και πάλι κάποιοι ευλογημένοι αδελφοί μου θα μιλήσουν …..I quote…..για “μπουρδολογίες” κι “αερολογίες” μου κι άλλα τινά , κι επομένως ΔΕΝ θα το ισχυριστώ !

Η ουσία είναι ότι όπως ακριβώς η απόφαση για την έκδοση του βιβλίου με τα “Θαύματα των Χαιρετισμών….σήμερα” έγινε μετά από τρεις ΑΠΑΝΩΤΕΣ….. ΤΥΧΑΙΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ … – Ευθύμιε-Νεκτάριε μιλήσαμε εκ του σύνεγγυς για τον καταλυτικό ρόλο του email σου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αρχές του 2018 – έτσι ακριβώς και το προχθεσινό θαύμα της αδελφής μας με τον επι τριετία άνεργο γιό, ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ – απάντησε σε άλλο δικό μου ΚΑΙΡΙΟ ερώτημα για το αν πρέπει να κοινολογηθούν και να δημοσιευτούν ΠΟΛΥΤΙΜΑ στοιχεία – να μην πω πάλι “μυστικά” …. και μας πάρουν στο ψιλό – που τα τελευταία χρόνια έχω συλλέξει, ή καλύτερα μου έχουν αποκαλυφθεί !!

Έτσι το προχθεσινό θαύμα ήλθε ως ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ κι άλλων …”τυχαίων γεγονότων” που με οδήγησαν να πάρω μία ΑΠΟΦΑΣΗ , που θα σας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΩ !!

Για αυτό ήταν όοοοολος αυτός ο ενθουσιασμός !!

Αφού λοιπόν αυτό ξεκαθαρίστηκε – αν και σιγά που σας ενδιέφερε 🙂 – θα περάσω στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ μας ανάρτηση !

Αχ πόοοοοσο πολύ χαίρομαι με την επικοινωνία που έχουμε μέσα από το διαδίκτυο !!

Και το Ιστολόγιο μαζί το Facebook πόσο μας βοηθούν σε αυτήν την επικοινωνία !!!!

Πριν λίγη ώρα δέχθηκα στον λογαριασμό  μου Vastazos Theotokou στο Facebook το ακόλουθο μήνυμα από την εν Χριστώ αδελφή μας Μαρία , που έλεγε το εξής !!

καλησπέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!
παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη σελίδα σας. είναι πολυ βοηθητικά όσα γράφετε.
διαβάζοντας τις αναρτήσεις σας έκανα μια διαπίστωση. Ενω πιστεύω πολύ στη βοήθεια της Παναγίας μας μα ποτέ δεν διάβασα τους χαιρετισμούς.
Έχω λάβει μεγάλη βοήθεια μετά από προσευχή, και διαρκώς συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μου, εγώ τα λέω μικρά θαύματακια, αυτά που εσείς λέτε “τυχαία γεγονοτα”.
Στις δύσκολες στιγμές και προκειμένου να ζητήσω βοήθεια ή για ευχαριστία εως τώρα διαβάζω την παράκληση της Παναγίας.
Μέσα από τη σελίδα σας συνηδητοποιησα τη δυναμική των χαιρετισμών.
Η ερώτηση μου είναι : οι χαιρετισμοί είναι ένα είδος ευχαριστίας και η παράκληση προκειμένου να ζητήσει κανείς βοήθεια??
θα ρωτήσω και τον πνευματικό μου με την πρώτη ευκαιρία. θα με ενδιέφερε να μου πείτε και εσείς.

Απαντώ λοιπόν απευθείας στο ερώτημα !!

Σε τι “διαφοροποιούνται” οι Χαιρετισμοί από ΚΑΘΕ άλλη προσευχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας ???

Απλή η απάντηση !

Μαζί με την Δοξολογία στο τέλος του Όρθρου ( που αναφέρεται στον Ενα εν Τριάδι Θεό μας ) οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας αποτελούν μία ΔΟΞΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ , μία αμιγώς δοξολογική, ευχαριστηριακή προσευχή απευθυνόμενη σε ΔΥΟ Πρόσωπα !!

ΟΧΙ μόνο στο Πρόσωπο της Παντευλόγητης Δέσποινας μας , της Υπεραγίας Θεοτόκου, που κατέχει τα “ΔΕΥΤΕΡΕΙΑ” τιμής ΜΕΤΑ την Αγία Τριάδα , ΑΛΛΑ ΚΑΙ στον Υιό και Λόγο του Θεού !!

Με κάθε ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ που σημαίνει “Αινείτε, Δοξάζετε τον Θεό” αποδίδουμε ΔΟΞΑ στο δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και με κάθε ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ αποδίδουμε ΤΙΜΗ ΔΟΥΛΙΚΗ και ΥΜΝΟΝ ΑΙΝΕΣΕΩΣ στην Παναγία Μητέρα Του !!

Σε αντίθεση σε ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟ κανόνα ( είτε της Υπεραγίας Θεοτόκου , είτε Αγίων ) ΙΚΕΤΕΥΟΥΜΕ , ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ και συχνά σπαρακτικά για βοήθεια και για έλεος !!

Το αδήριτο ερώτημα που ανακύπτει είναι μπορεί μία ΔΟΞΟΛΟΓΙΚΗ προσευχή όπως οι Χαιρετισμοί να “ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΊ”  και στην περίπτωση όπου επιθυμούμε κάτι από τον Κύριο μας ή την Παναγία μας ???

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑΙ !!

Ας θυμηθούμε τους Λόγους του Κυρίου μας ΠΡΙΝ μας παραδώσει την Κυριακή Προσευχή, το “Πάτερ ημών”

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑ !!!

Αν Τον προσεγγίζουμε ΔΟΞΟΛΟΓΙΚΑ υμνώντας Τον ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ , παρόλα μας τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, τον ΠΟΝΟ, τις ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, τις ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ τι δηλώνουμε ???

Ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ , σε ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ μιας και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να επιθυμείς το κακό μας, ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ μιας και ΟΛΑ όσα χρειάζονται για την ΑΙΩΝΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ μας , αλλά και για την σύντομη ΕΠΙΓΕΙΑ ζωή μας ΕΣΥ μας τα εξασφαλίζεις και επομένως ΑΦΗΝΟΜΑΣΤΕ στο Πανάγιο Θέλημα Σου !!

Σας ρωτάω να απαντήσετε εσείς εκ πείρας στο ερώτημα !!

Σαν μητέρα, σαν πατέρας, σαν μεγαλύτερος αδελφός ή αδελφή ΠΩΣ θα εκτιμήσετε ένα παιδί σας , ή κάποιον δικό σα που σας προσεγγίζει κλαψιάρικα, ικετευτικά , ζητιάνικα θα έλεγα σε σχέση με κάποιον που σας δείχνει την ΑΓΑΠΗ του , την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του , την ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ του ??

Φαντάζομαι ότι πολύ καλύτερα θα ανταποκριθείτε στον δεύτερο απ ότι στον πρώτο !!

ΜΟΝΟΙ μας ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ αν θέλουμε να είμαστε ¨”μισθωτοί” του Πατρός, που πρέπει με “Αιτήσεις” να αποσπούμε την εύνοια Του, ή αν είμαστε – όπως ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΛΛΟΥ – ΠΑΙΔΙΑ του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΑΔΕΛΦΙΑ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και κατά Χάριν ΠΑΙΔΙΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ που με ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ εκφράζουμε την ΑΓΑΠΗ μας και δείχνουμε την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μας !

Η εμπειρία μας με τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ σε σχέση με τα αντίστοιχα “καταγεγραμμένα” των Παρακλητικών Κανόνων, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι η επιλογή των Χαιρετισμών ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ !!

ΑΣΦΑΛΩΣ και εκφράζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ !!

ΑΣΦΑΛΩΣ και ο Πνευματικός σας είναι ο ΜΟΝΟΣ αρμόδιος να σας δώσει την απάντηση !

Αλλά μιας και μιλάμε μέσα από ένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ας δώσετε παρακαλώ και στον ελάχιστο των βαστάζων να εκφράσει την αιτιολογημένη του άποψη !

Αδελφή μου Μαρία ελπίζω να απάντησα στην ερώτηση σου !

Να έχετε όλοι μία καλή κι ευλογημένη χρονιά !

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *