ΜΕ ΤΡΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΕΚΑΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2018 !!! ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2019 !!!

Διπλό hat trick αδελφοί μου !! Με ένα hat trick τελειώνει το 2018 και με hat trick θα μας μπει και το 2019 !!


Και για όσες ή όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την “αθλητική ορολογία” ας τους ενημερώσουμε ότι hat trick σημαίνει μία τριπλή επιτυχία ενός αθλητή ή μίας ομάδας !!!


Έτσι και οι Χαιρετισμοί μας σημείωσαν hat trick τις τελευταίες μόνο ημέρες και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο !!


Ας το εξηγήσουμε !!


Την αδελφή μας Μελπομένη στην Γερμανία την γνωρίσαμε μέσα από έναν πολύ δραστήριο νεόκοπο βαστάζο, που μας έστειλε η Δέσποινα μας πριν ενάμιση περίπου μήνα ! Επικοινωνήσαμε μαζί της και φίλος της οδηγός διεθνών μεταφορών από την Βέροια ανέλαβε την μεταφορά του δέματος που του στείλαμε !! Έτσι η Παναγία μας εξασφάλισε μία νέα βαστάζα στην Γερμανία, που με λαχτάρα αναμένει να μοιράσει τα βιβλαρίδια των Χαιρετισμών στους ομογενείς μας !!


Αυτό ήταν το πρώτο “goal” των Χαιρετισμών τον Δεκέμβριο !!


Την περασμένη εβδομάδα επικοινώνησε μαζί μας ο βαστάζο μας ο Γιώργος !! Οδηγός ταξί στην Θεσσαλονίκη μοιράζει με διάκριση τους Χαιρετισμούς σε όποιο επιβάτη η Παναγία μας τον φωτίζει ! Ειδικά σε όσους μεταφέρει σε Νοσοκομεία είτε για να νοσηλευτούν οι ίδιοι , είτε για να επισκεφτούν κάποιο συγγενή τους που νοσηλεύεται ! Και σε όποιον θεωρεί ότι θα εκτιμήσει το Δώρο των Χαιρετισμών !


Ακούστε λοιπόν τι μας διηγήθηκε !!


“Δεν θα το πιστέψεις αδελφέ μου τι με έτυχε ! Πήρα μια κούρσα για το Αεροδρόμιο ! Τον είδα που έκανε τον Σταυρό του όταν περνάγαμε από Ναό ! Λέω …δικός μας είναι ! Κάνω και βγάζω από το ντουλαπάκι ένα βιβλιαράκι των Χαιρετισμών και του το δίνω ! Πάρε αδελφέ να το διαβάζεις κάθε ημέρα ! Τον είδα να γουρλώνει τα μάτια του !! 

Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας !!! Τι σημείο είναι αυτό Παναγία μου !!! Ξέρεις αδελφέ ότι εδώ και χρόνια που ζω και εργάζομαι στο Βέλγιο παραγγέλνω από την Ελλάδα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών και τα μοιράζω !! ¨¨Όχι σαν αυτά !! Ξέρεις από το εμπόριο !! Από εκδοτικούς οίκους μου τα στέλνουν στο Βέλγιο !! Αλλά τόσο όμορφα με μεγάλα γράμματα δεν έχω ξαναδεί !! Πω πω πόσο όμορφα είναι !! Τι ευλογία είναι αυτή !! Πες μου που μπορώ να τα αγοράσω …

Αδελφέ μου, τον είπα, ευλογία τα μοιράζουμε !! Δεν τα πουλάμε !! Δώσε μου εσύ την διεύθυνση στου στο Βέλγιο και θα φροντίσουμε οι βαστάζοι να έχεις όσα χρειαστείς για την Ιεραποστολή σου “


Αυτό ήταν αδελφοί μας το δεύτερο “goal” των Χαιρετισμών τον μήνα Δεκέμβριο !! 


Μετά την “στρατολόγηση” της Μελπομένης στην Γερμανία, η Παναγία μας “στρατολόγησε” κι άλλον βαστάζο στο Βέλγιο !! Και μάλιστα “δόκιμο” και “πολύπειρο” βαστάζο τον αδελφό μας Θωμά,  που υπηρετούσε το έργο των Χαιρετισμών χρόνια τώρα, χωρίς ωστόσο να έχει ακούσει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ για το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών και την Δράση μας για την ΔΩΡΕΑΝ διανομή των Χαιρετισμών !! Και μην μας πείτε αδελφοί μου ότι δεν είναι αυτό ΘΑΥΜΑ της Παναγίας μας !! Από όλα τα ταξί της Θεσσαλονίκης επέλεξε ο Θωμάς το συγκεκριμένο του Γιώργου και έτσι ξεκινά να επεκτείνεται η αλυσίδα των βαστάζων που ξεκίνησε ο αδελφός μας Αντώνης που “μύησε” τον Γιώργο στο έργο των βαστάζων ! Και αυτός τώρα τον Θωμά ! Και με την Χάρη της Παναγίας μας ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε, έναν ακόμη βαστάζο Της μας γνώρισε η Παναγία μας !!!


Το καλό όμως με τις “διεθνείς” επιτυχίες των Χαιρετισμών “τρίτωσε” σήμερα Δευτέρα 31 Δεκεμβίου 2018 !!


Γι αυτό και μιλήσαμε και για “hat trick” των Χαιρετισμών σε διεθνές επίπεδο !!


13.40 !! Βγαίναμε από τα ΕΛΤΑ -courier Μακρυγιάννη, όπου πήγαμε να στείλουμε τα τελευταία τέσσερα δέματα του 2018 και δεν είχαμε βγει έξω όταν το κινητό μας κτύπησε !!


Ήταν ο πολυαγαπημένος μας Αγιορείτης π. Α. , τον οποίο έχουμε αναφέρει σε αρκετές από τις τελευταίες μας αναρτήσεις !! Είναι αυτός που έδωσε πολλά χρόνια πριν “κανόνα” σε νεαρή κοπέλα που είχε για πρώτη φορά εξομολογηθεί να απαγγέλλει ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΡΕΣ την ημέρα τους Χαιρετισμούς, για να διαπιστώσει ότι η ευλογημένη αυτή κοπέλα επί τόσα χρόνια ΤΗΡΗΣΕ με ΑΚΡΙΒΕΙΑ τον “κανόνα” της και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ απαγγέλλει ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΡΕΣ τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας , ταπεινώνοντας έτσι τον επηρμένο λογισμό μας και δείχνοντας μας ότι είμαστε πολύ μα πολύ πίσω στα πνευματικά και πρέπει να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα της απαγγελίας των Χαιρετισμών ώστε να μας αξιώσει και εμάς η Παναγία μας – οπόταν Αυτή ευδοκήσει – να Την χαιρετίζουμε και εμείς οι αχρείοι όπως αυτή η ευλογημένη ψυχή !!


“Ευλογείτε Γέροντα !! Χρόνια πολλά !! Με το καλό ο νέος χρόνος ! Σας πήρα όχι μόνο για να ευχηθώ για την ημέρα, αλλά να σας ζητήσω να μας στείλετε επειγόντως δέμα με νέα βιβλαρίδια Χαιρετισμών!! Ακούστε τι έγινε !! Πριν λίγες ημέρες έδωσα κάμποσα από τα βιβλαρίδια σε μία πνευματική μου θυγατέρα που είχε έρθει για τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα από την Αυστραλία που μένει !! Ε… επέστρεψε προχθές και έγιναν ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ !! Με λαχτάρα τα έπαιρναν οι αδελφοί μας !! Διψασμένοι για Χριστό και Παναγία !! Δεν έφτασαν !! Και μας παρακάλεσε να δώσουμε σε συγγενή της που θα είναι ακόμη στην Ελλάδα και θα πετάξει την άλλη εβδομάδα για Αυστραλία να τα πάρει μαζί της !! Επομένως όσο πιο γρήγορα τα έχουμε τόσο καλύτερο !!!!  Γέροντα μου Τετάρτη πρωί θα πάω ο ίδιος το δέμα στα ΕΛΤΑ-κούριερ οπότε Πέμπτη, στην χείριστη περίπτωση Παρασκευή λόγω γιορτών, θα τα έχετε στα χέρια σας !!

Να στε καλά ! Μεγάλη χαρά μας δίνετε !! Ξέρετε σε όσους εξομολογήθηκαν τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο τους έδωσα “κανόνα” να διαβάζουν πολλές φορές τους Χαιρετισμούς αλλά τους έδινα και από μία δεκάδα Χαιρετισμών να δώσουν σε συγγενείς και φίλους ώστε να μάθουν κι αυτοί που δεν το γνωρίζουν τι δύναμη έχουν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας !! Λέω πάντα στα πνευματικά μου παιδιά ότι πράξη που δεν γίνεται για την Παναγία μας καλύτερα να μην γίνεται καθόλου ! Όλα για την Παναγία μας !! Όλα !!!! 


Αυτό ήταν και το τρίτο τέρμα , το τρίτο “goal” των Χαιρετισμών της Παναγίας μας σε “διεθνές” επίπεδο !!


Γερμανία !! Βέλγιο !! Αυστραλία !!!


Δοξάσαμε τον Τριαδικό μας Θεό που μας αξιώνει να βιώνουμε αυτά τα “μικρά”, “καθημερινά” θαύματα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !! Δοξάζουμε τον Χριστό μας που καθημερινά μας διδάσκει έμπρακτα την ΑΞΙΑ και την ΔΥΝΑΜΗ των Χαιρετισμών της Παναγίας Μητέρας Του και μας καταδεικνύει ότι είναι το Πανάγιο Θέλημα Του να μοιραστούν ΠΑΝΤΟΥ όπου υπάρχει ορθόδοξη ψυχή, ώστε να δοξάζεται με κάθε “Αλληλούια” ο Ίδιος και να υμνολογείται με κάθε “Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε” η Πανάχραντη Μητέρα Του !!


Με τα τελευταία λόγια του άκρως θεοτοκόφιλου και ΛΑΤΡΗ των Χαιρετισμών Αγιορείτη Ιερομονάχου με τα οποία κατέκλεισε η σημερινή μας τηλεφωνική επικοινωνία , δηλαδή ότι κάθε μας πράξη θα πρέπει να κατατείνει προς δόξαν Θεού και Τιμή της Παναγίας μας  , θα ήθελα να κλείσω την σημερινή μας ανάρτηση !! 


Την τελευταία για το 2018 !! 


Προαναγγέλοντας για αύριο Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019 μία ακόμη νέα ανάρτηση στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών !! Μία ανάρτηση με μία “τριπλέτα” θαυμάτων , με ένα ακόμη ” hat trick ” θαυμάτων των Χαιρετισμών σε τρεις πιστούς και αφοσιωμένους βαστάζους !!! Έτσι για να ξεκινήσει όμορφα και δυναμικά ή νέα χρονιά !!


Παρόλο που για εμάς τους Χριστιανούς η 1η Σεπτεμβρίου είναι η Αρχή του Εκκλησιαστικού μας Έτους και παρόλο που για εμάς τους Χριστιανούς η κοσμική διάσταση που έχει προσλάβει η “κοσμική” Πρωτοχρονιά πρέπει να μας αφήνει παγερά αδιάφορους, θα μας επιτρέψετε πέρα από τα Χρόνια πολλά και το Ευλογημένο και πνευματικά καρποφόρο το Νέο Έτος, να κλείσουμε με την όμορφη ευχή που ακούσαμε από Αγιορείτη Ασκητή !!!


“Καλή φώτιση !! Καλή μετάνοια !! Και με το καλό στον Παράδεισο !!! “


Αμήν ! Γένοιτο !!

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *