ΜΑΡΤΙΟΣ !! Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !! ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ….. ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ !!!

Οκτώ το πρωί , πρώτη Μαρτίου 2019 και πριν ξεκινήσουμε το πακετάρισμα των δεμάτων με τους ΔΩΡΕΑΝ Χαιρετισμούς μέχρι αργά το απόγευμα που το βαν των ΕΛΤΑ κούριερ θα τα παραλάβει, θέλουμε να ευχηθούμε σε ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΥΣ έναν ευλογημένο μήνα !!


Μήνας των Χαιρετισμών γράψαμε ο Μάρτης !


Λάθος μου τεράστιο !! ΟΛΟΙ οι μήνες του ενιαυτού, ΟΛΕΣ οι μέρες του, ΟΛΕΣ οι στιγμές είναι των Χαιρετισμών !!


Θυμάμαι πριν τρεις μήνες συναντηθήκαμε με τον βαστάζο μας τον κύριο Σωτήρη στον περίβολο ενός γνωστού Ιερού Ναού κοντά στο Κέντρο των Αθηνών ! Κάτσαμε λίγο στο παγκάκι, μας διηγήθηκε δύο προσωπικά του και ενός αστυφύλακα ΘΑΥΜΑΤΑ των Χαιρετισμών, του δώσαμε τις τσάντες με τα ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια και λίγο πριν φύγουμε είδαμε να εξέρχεται από τον Ναό ο Προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης !


Γνωστός ο κυρ Σωτήρης στην περιοχή , Πρωτοψάλτης επί δεκαετίες σε όμορους Ναούς , έσπευσε να πάρει ευλογία ! Ο βαστάζος ο ελάχιστος τον ακολούθησε ! Αφού πήραμε ευλογία έβγαλε αυθόρμητα ο κυρ Σωτήρης δύο εικοσάδες των Χαιρετισμών από την μία τσάντα να προσφέρει στον καλό Ιερέα !


“Γνωστά αυτά τα τευχίδια ! Μας τα έχουν ξαναφέρει παλαιότερα και τα μοίρασα ! Αλλά κύριε Σωτήρη μου τώρα που μου τα δίνετε, Νοέμβριο μήνα τι να τα κάνω ?!?!? Δεν είναι επίκαιροι οι Χαιρετισμοί !!!”


Μαχαίρι στην καρδιά για τον βαστάζο τον ελάχιστο τα λόγια του καλού Αριχμανδρίτη αλλά τι θα μπορούσε να αντιπαραθέσει η ελαχιστότητα του σε έναν σεβάσμιο Αρχιμανδρίτη ? Σιώπησε…


Ο κυρ Σωτήρης όμως με τα σχεδόν ογδόντα χρόνια του ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ευπαρρησίαστα μεν , όπως τα σχεδόν ογδόντα χρόνια του και η πλεόν του μισού αιώνα διακονία του στα Ιερά Αναλόγια του επιτρέπουν, αλλά απολύτως σεβαστικά στο σχήμα του σεπτού Λευίτη !


“Ευλόγησον Γέροντα ! Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας είναι ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ !!!!”


Αυτό πιστεύουμε και εμείς οι ελάχιστοι και προφανώς τα θαύματα, τα καθημερινά θαύματα που μας κοινολογούνται , τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ θαύματα των Χαιρετισμών σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτήν μας την πεποίθηση !!


Η Παναγία μας η Οικονόμισσα , δια των ΑΝΩΝΥΜΩΝ παιδιών Της, ποιυ Την υπεραγαπούν, προφανώς και ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ με τον βέλτιστο τρόπο τις αποθήκες των βαστάζων Της !!


Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι και την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ( με το πλέον ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ζήτησης ) αλλά ίσως και ΟΛΗ την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είμαστε σε θέση να ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ την ζήτηση σε ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια Χαιρετισμών !!


Επομένως ΜΗΝ διστάσετε να ζητήσετε ΑΝ κι ΕΦΟΣΟΝ προτίθεσθε ΧΕΡΙ με ΧΕΡΙ να δώσετε τους Χαιρετισμούς , μιλώντας για την ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ανάγνωσης τους και για τα ΘΑΥΜΑΤΑ που επιτελούν !


Όπως έχουμε γράψει στις τελευταίες μας αναρτήσεις μετά από μία ΔΕΚΑΕΤΙΑ που ΟΧΙ μόνο στέλναμε τα ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια , αλλά ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΙ τα ταχυδρομικά τέλη ( και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο ΚΑΙ με κούριερ ) το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Σωματείου μας, αποφάσισε όπως οι ΛΑΙΚΟΙ αδελφοί μας αναλαμβάνουν να πληρώνουν με αντικαταβολή ΜΕΡΟΣ του κόστους της αποστολής με τα ΕΛΤΑ κούριερ που θα μεταφέρουν το δεματάκι στην ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ χωρίς να χρειάζεστε να πάτε στο τοπικό Κατάστημα των ΕΛΤΑ και να περιμένετε ώρα στην ουρά και να κουβαλάτε μετά το δέμα σπίτι !


Επομένως ανάλογα με το βάρος του δέματος, δηλαδή ανάλογα με τον αριθμό των ΔΩΡΕΑΝ βιβλαριδίων που μας ζητάτε, οι ΛΑΙΚΟΙ αδελφοί μας θα χρεώνεστε 3 ή 4 ή 5 ευρώ ή παραπάνω ( ανάλογα με το βάρος του δέματος ) για κάλυψη των ταχυδρομικών τελών !


Σε Ιερείς, Πνευματικούς, Ιερές Μονές ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ να πληρώνουμε εμείς ΚΑΙ τα ταχυδρομικά τέλη όπως κάνουμε ΠΑΝΩ από μία ΔΕΚΑΕΤΙΑ , ΕΚΤΟΣ αν ΡΗΤΑ μας ζητήσουν να το αναλάβουν χάριν ευλογίας οι ίδιοι !


ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ΑΝ κάποιος αδελφός μας μας δηλώσει ότι ΔΕΝ μπορεί να αναλάβει ούτε καν τα τρία ή τέσσερα ευρώ τότε ο ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ θα αναλάβει να πληρώσει ΚΑΙ τα ταχυδρομικά τέλη !!

ΤΕΛΟΣ για όσους κατοικούν στην ΑΘΗΝΑ και στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μπορούμε να τους υποδείξουμε Εκκλησιαστικά Βιβλιοπωλεία όπου μπορούν να μεταβούν για να πάρουν δύο ή τρία ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια για προσωπική τους χρήση !


Για μεγαλύτερο αριθμό ή δέματα θα πρέπει να μας γράψετε στο xairetismoitheotokou@gmail.com ή στο info@promachos.gr


Καλο κι ευλογημένο μήνα αδελφοί !!

Χριστός Ανέστη !! Αληθώς Ανέστη !!


Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε !! Αλληλούια !!

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *