ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

Αφού ισχυρούς έχετε πειρασμούς με την έκδοση των βιβλίων σας, τότε να είστε σίγουροι ότι είστε σε καλό δρόμο ! Οι πειρασμοί αποτελούν ένδειξη ότι κάποιον ενοχλεί πολύ αυτή η προσπάθεια σας να πάρει στα χέρια της τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας κάθε ορθόδοξη ψυχή ! Και αυτός που ενοχλείται και το δείχνει δεν είναι άλλος από αυτόν που δεν αντέχει να ακούει να υμνολογείται η Μητέρα του Θεού !”

Αυτά μας είπε προχθές κατ ιδίαν ο Γέροντας Αζαρίας από την Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης κατά την συνάντηση μας στην Ένωση των Πολυτέκνων στην οδό Ακαδημίας απέναντι από τη Ζωοδόχο Πηγή !

Και στην συνέχεια πολλά μας διηγήθηκε – άγνωστα σε εμάς και σε πολλούς , μιας και είναι ανέκδοτα – για τον “πάππο” των βαστάζων, τον πνευματικό μας πρόγονο, έναν τρισευλογημένο Διονυσιάτη Ιερομόναχο, όπως τα άκουσε ο ίδιος από τον πολιό τους Γέροντα Χρύσανθο, του οποίου και τις σημειώσεις και διηγήσεις κατέγραψε και επιμελήθηκε !

Επειδή πολλοί ρωτούν για την ιστορία των βαστάζων θα ολοκληρώσουμε τις σημειώσεις μας και θα μάθετε πολλά σε κάποιο από τα επόμενα βιβλία της Συναλληλίας μας για την ευλογημένη Δράση της διάδοσης των Χαιρετισμών που ΔΕΝ είναι δική μας επινόηση, της οποίας είμαστε απλοί συνεχιστές.

Διάδοχοι ταπεινοί μιας Παράδοσης που ξεκίνησε φυσικά με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θαύμα των Χαιρετισμών στην ευλογημένη μας Βόρειο Ήπειρο στα τέλη του 19ου αιώνα !

Ναι ευλογημένοι αδελφοί μας !

Η απαγγελία των Χαιρετισμών είναι άρρηκτα συνυφασμένη με θαύματα !

Θαύματα όχι μόνο σε αναγνωρισμένους Αγίους και σεβάσμιους Αγιορείτες Γέροντες, αλλά και σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους όπως αυτούς που αναφέρουμε στο βιβλίο μας !

Και τα θαύματα ΔΕΝ σταματάνε αδελφοί μου , αλλά με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται η καταγραφή τους μιας και η δημοσιότητα που παίρνει η Έκδοση αυτή της Συναλληλίας μας, δίνει την αφορμή σε ανθρώπους που έχουν βιώσει θαύματα από την ανάγνωση των Χαιρετισμών αλλά ΔΕΝ ήξεραν καν ότι υπάρχουν οι βαστάζοι και το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών μιας και λόγω ηλικίας ΔΕΝ έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μας γνωρίσουν, έρχονται πλέον σε επαφή μαζί μας και μας αφηγούνται τα θαυμάσια των Χαιρετισμών !

Μία από αυτές τις ευλογημένες ψυχές είναι και η κα Νίκη που αγοράζοντας το βιβλίο μας, έψαξε και ρωτώντας εντόπισε τον Ναό, όπου διακονούμε στο Ιερό Αναλόγιο, μας έκανε την τεράστια τιμή να μας επισκεφτεί την Κυριακή στο Ναό και να μας διηγηθεί ένα συγκλονιστικό θαύμα που βίωσε πριν τρία χρόνια και το οποίο το έχει μάλιστα καταγράψει !

Και αυτό που μας άφησε ενεούς ήταν το γεγονός ότι αυτό που βίωσε και με τα μάτια της είδε ταυτίζεται ΑΠΟΛΥΤΑ με παρόμοια βιώματα που είχαν δύο ακόμη αδελφές μας και τις οποίες καταγράψαμε στο βιβλίο μας !

Μια γυναίκα που ΔΕΝ έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για να διαβάσει αυτά τα θαύματα που ήδη πριν χρόνια αναρτήσαμε, μας διηγήθηκε ένα ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ θαύμα που έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση μας ότι αυτό που και η κα Νίκη βίωσε – όπως και οι άλλες δύο αδελφές μας – αποτελεί ΟΝΤΩΣ εμφάνιση ουράνια και όχι αποκύημα της φαντασίας τους.

Και δεν ήταν το μόνο θαύμα που καταγράψαμε αυτήν την εβδομάδα !

Ο αδελφός της Συναλληλίας μας και συγγραφέας του δεύτερου βιβλίου που συν Θεώ εκδόθηκε, ο κος Νώντας Σκοπετέας μας έδωσε το τηλέφωνο μίας ευλογημένης ψυχής που επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε να μας μιλήσει !

Όντως μιλήσαμε τηλεφωνικά με την δικηγόρο αυτή από την Πάτρα, η οποία μας συγκλόνισε με το θαύμα της θεραπείας της που μας περιέγραψε και το οποίο έλαβε χώρα ,φέτος της Παρασκευή του Ακαθίστου, μετά από δύο χρόνια που με πίστη και υπομονή απήγγειλε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τους Χαιρετισμούς, έχοντας πληροφορηθεί για την αξία τους από εκείνη την ευλογημένη ραδιοφωνική εκπομπή του “Εν τω Φωτί σου οψόμεθα Φως”, που μας είχε αφιερώσει ο αδελφός μας Νώντας, πριν δύο χρόνια, ΧΩΡΙΣ να μας έχει καν γνωρίσει προσωπικά, απλά έχοντας τυχαία βρει το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών στο διαδίκτυο !

Με αφορμή εκείνη την εκπομπή ξεκίνησε και η νεαρή μητέρα, η κα Σταματίνα, που αντιμετώπιζε ήδη από επταετίας ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, να διαβάζει καθημερινά τους Χαιρετισμούς !

ΔΕΝ απογοητεύτηκε από το γεγονός ότι παρόλο που με Πίστη και Αγάπη τους διάβαζε η Παναγία μας ΔΕΝ ανταποκρίθηκε άμεσα, όπως κάνει σε πολλές περιπτώσεις !

Με ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ συνέχισε να τους απαγγέλει καθημερινά, ώσπου την φετινή ευλογημένη Παρασκευή του Ακαθίστου άκουσε από την αιματολόγο της να της ανακοινώνει ότι για ΠΡΩΤΗ φορά μετά από εννέα χρόνια οι εξετάσεις της ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικές και είχε επέλθει ΞΑΦΝΙΚΑ, ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ή πολυπόθητη θεραπεία !

Η κα Σταματίνα επέμεινε μάλιστα όταν δημοσιευτεί το θαύμα της να αναγράψουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το όνομα της , προς επίρρωση της αλήθειας αυτού του θαύματος και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου !

Έτσι της υποσχεθηκαμε ότι θα τροποποιήσουμε το δοκίμιο του δεύτερου μας τόμου με τα σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών και θα το συμπεριλάβουμε και αυτό στο επόμενο βιβλίο, που θα εκδοθεί όποτε η Παναγία μας ευδοκήσει !

Δεν μπορούμε στο σημείο αυτό να μην ευχαριστήσουμε και την αδελφή μας Σοφία Κιόρογλου, την τρίτη συγγραφέα της Συναλληλίας μας, η οποία όπως και ο Νώντας και ο υπογράφων την ανάρτηση αυτή, διαθέτουμε ΟΛΑ τα έσοδα από την διάθεση των βιβλίων ΚΥΡΙΩΣ στο έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών, χωρίς να παραμελήσουμε ΟΥΤΕ τις εμπερίστατες Ιερές Μονές των Αγίων Τόπων , ΟΥΤΕ και τις ευλογημένες Ορθόδοξες Ιεραποστολές μας στην Αφρική !

Η Συναλληλία μας, ο ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ευελπιστεί να δώσει μαρτυρία Χριστού στην άφιλη εποχή μας και μέσα από τις Εκδόσεις και τις Δράσεις του να ενισχύσει το ορθόδοξο φρόνημα των αδελφών μας !

Με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες κι όλους εσάς που έχετε αγοράσει τα βιβλία της Συναλληλίας μας , ενισχύοντας τις Δράσεις και δίνοντας πνοή στο όραμα και τα όνειρα μας κλείνουμε την ανάρτηση μας αυτή !

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί μου !

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *