ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ !!! ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ???

Την γνωρίζουν όλοι κι όλες ! Διευθύνουσες , Νοσοκόμες , γιατροί !

Χρόνια τώρα από τότε που πήρε την σύνταξη της, όποτε δεν χρειάζεται να φυλάει τα εγγόνια της , παίρνει την τσάντα της με τα βιβλαρίδια των Χαιρετισμών και ξεκινάει την διακονία της στα Νοσοκομεία !


Επτά το αργότερο έχει λάβει θέση μάχης ! Αφού διακριτικά ρωτήσει ποιοι έχουν προγραμματιστεί να εγχειριστούν τις επόμενες ώρες, κάνει νοερά την προσευχή της και μπαίνει χαμογελαστή στο θάλαμο !


Καλημερίζει τον ασθενή που πρόκειται να χειρουργηθεί και με ήρεμη φωνή του λέει


“Καλημέρα σας ! Μην φοβάστε ! Με την Χάρη του Χριστού και της Παναγίας μας όλα θα πάνε καλά ! Είστε σε καλά χέρια ! Αλλά θα αργήσουν μέχρι να σας ετοιμάσουν και να σας πάρουν μέσα στο Χειρουργείο ! Τι λέτε ; Θέλετε να πούμε μαζί τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ; Να σας σκεπάσει με την Χάρη Της και να σας ευλογήσει ;”


Και μέχρι να ακούσει την καταφατική απάντηση βγάζει το βιβλαρίδιο των Χαιρετισμών , με τις Εικονίτσες του Ευαγγελισμού, του Εσταυρωμένου, και του Άγιου Πορφυρίου , περιμένει υπομονετικά μέχρι να βάλουν τα γυαλιά τους ή να ανασηκωθούν και ξεκινά κάνοντας τον Σταυρό της και λέγοντας 


“Εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, Αμην ! Το προσταχθέςν μυστικώς λαβών εν γνώσει …..”


Αφού τελειώσουν βγάζει το μπουκαλάκι με λαδάκι από πολλά , πάρα πολλά Ευχέλαια που έχει πάει και ευγενικά ρωτάει αν θα ήθελαν να σταυρωθούν με το Άγιο Ευχέλαιο.


Και περιμένει κρατώντας τους το χέρι, δίνοντας τους κουράγιο και τονώνοντας τους ψυχολογικά τις δύσκολες αυτές στιγμές μέχρι να έρθει ο νοσοκόμος με το φορείο για να τους οδηγήσει στο Χειρουργείο !


Και στη συνεχεία κατευθύνεται στον επόμενο θάλαμο όπου τον έχουν πληροφορήσει οι Νοσηλεύτριες που τόσο την αγαπούν ότι σε λίγο θα πάρουν κι άλλον για το Χειρουργείο !


Χρόνια τώρα , τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα η ίδια διαδικασία , σε διάφορα Νοσοκομεία !


Αθόρυβα , ανώνυμα , διακριτικά !


“Ασθενής ήμην και επεσκέψασθε με …..” 


Τον Κυριακό λόγο έχοντας στον νου και στην καρδιά της η στα χρόνια υπερήλικη , αλλά σε ζωντάνια και ενεργητικότητα κοπελούδα , αδελφή μας δικαιώνει απόλυτα την ιδιότητα της σαν βαστάζουσα, και αποτελεί πρότυπο κι έμπνευση για όλους εμάς που στα μετόπισθεν βαυκαλιζόμαστε ότι τάχα μου κάτι κάνουμε που την εφοδιάζουμε με τους Χαιρετισμούς και τις Εικονίτσες !


Αυτές είναι οι ψυχούλες που μας δείχνουν τον δρόμο για τον Παράδεισο, δρόμο που περνάει μέσα από το ξε-βόλεμα, από την αυτοθυσιαστική προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο, στον ελάχιστο αδελφό του ίδιου του Κυρίου μας !


Ας μετρηθούμε λοιπόν αδελφές και αδελφοί μου με την σεμνή αυτή γερόντισσα κι αν βρεθούμε λίγοι μπροστά της , ας την μιμηθούμε στο μέτρο των δυνάμεων της.


Είναι βέβαιο ότι δεν θα χάσουμε !


Αμήν !! Γένοιτο !!

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *