“ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ” ΕΙΠΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ κα Ε.

Στο επόμενο βιβλίο μας για τους Χαιρετισμούς θα διαβάσετε για μία εμφάνεια της Παναγίας μας σε μια ευλγημένη ψυχή που έχουμε την τιμή να την γνωρίζουμε πολλά χρόνια και έχουμε ιδία πείρα της υγιούς πνευματικότητας της, 

Ένα μόνο σημείο είχε από την Παναγία μας αυτή η ευλογημένη ψυχή και αυτό αφορούσε τους Χαιρετισμούς !

Το αναφέρω αυτό επειδή τα τελευταία χρόνια μαθαίνουμε για “Κύκλους Προσευχής” όπου οι συμμετέχουσες έχουν ΣΥΝΕΧΗ “επι-κοινωνία” με τον Δεσπότη Χριστό και την Δέσποινα μας Παναγία.

Εμείς κρατούμε για αυτές τις περιπτώσεις την “πατερική γραμμη” .ΟΥΤΕ αποδεχόμαστε, ΟΥΤΕ κι απορρίπτουμε.

Για την κα Ε. όμως που την γνωρίζουμε πάνω από είκοσι χρόνια, που υπήρξε πνευματική θυγατέρα του Αγίου Πορφυρίου και που έχει πάρει από τα χέρια μας πολλές χιλιάδες Χαιρετισμούς που μοίραζε – όσο την βάσταγαν τα πόδια της – σε Νοσοκομεία και όπου αλλού την φώτιζε η Παναγία μας, ΔΕΝ έχουμε την παραμικρή επιφύλαξη για την γνησιότητα αυτού που βίωσε και γ’ αυτό και θα το δημοσιεύσουμε.

Λεπτομέρειες θα διαβάσετε οπόταν εκδοθεί το βιβλίο.

Η ΟΥΣΙΑ όμως είναι ότι η προσευχή με τους Χαιρετισμούς οφείλει να είναι “εκ-στατική” με την έννοια της κατεύθυνσης πρός τους εμπερίστατους αδελφούς μας και όχι μόνο για την εκπλήρωση των όποιων ένθεων επιθυμιών μας.

Αυτό κοντολογίς συμβούλευσε την αδελφή μας κα Ε. η Παναγία μας , και από τότε που ξεκίνησε να το εφαρμόζει έχει δει ΘΑΥΜΑΤΑ που μας διηγήθηκε και θα δημοσιευτούν σε επόμενους τόμους με τα “Θαύματα των Χαιρετισμών”

Αυτήν την θαυμαστή εμφάνεια της Παναγίας μας στην κα Ε. την αναφέραμε σε αδελφούς μας που γνωρίζουμε ότι λένε πολλές φορές την ημέρα τους Χαιρετισμούς – τόσες που εμείς οι ελάχιστοι , ανάξιοι και ράθυμοι δεν έχουμε αξιωθεί να φτάσουμε – και μάλιστα από τότε που “υιοθέτησαν” την προτροπή της Παναγίας μας, αφιερώνοντας” κάποιους Χαιρετισμούς για αδελφούς μας ασθενείς ή εμπερίστατους, μας διηγηθηκαν ΚΑΙ αυτοί θαυμαστά συμβάντα.

Μας ζητούν μάλιστα αν έχουμε ονόματα που έχουν ανάγκη να μνημονευτούν να τους τα δίνουμε.

Εμείς ζητήσαμε την ευλογία του Πνευματικού μας και το κάνουμε. Παράλληλα όμως και πάντα με δική του προτροπή τα δίνουμε και για μνημόνευση στην Αγία Προσκομιδή.

Έτσι λοιπόν είχαμε τον λογισμό για να βοηθηθούν αδελφοί μας να κάνουμε την σημερινή ανάρτηση προτρέποντας τους αναγνώστες του Ιστολογίου – ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ – διαβάζοντας τους Χαιρετισμούς να μνημονεύουν όσους μαθαίνουν ότι έχουν ανάγκη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με το που ανοίξαμε τον υπολογιστή για να κάνουμε αυτήν την ανάρτηση βρήκαμε ένα email από τον αδελφό μας Σ. που μας ζητούσε να προσευχηθούμε με τους Χαιρετισμούς για προβλήματα του ιδίου και των γονέων του.

Τυχαίο ????? Δεν νομίζω.

Να επαναλάβω για “μυριοστή” φορά ότι σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να επιχειρούμε σχετικά με τους Χαιρετισμούς – που κατά την δική μας ταπεινή γνώμη είναι η ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΗ προσευχή της Εκκλησίας μας – ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μην ενεργούμε αυτοβούλως αλλά να έχουμε ΕΥΛΟΓΙΑ Πνευματικού.

Τώρα όσοι ΔΕΝ έχουν Πνευματικό και ενδεχομένως να έχουν χρόνια να εξομολογηθούν αυτούς ταπεινά τους προτρέπουμε να κάνουν υπακοή στην προτροπή της Παναγίας μας και να διαβάζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ έστω και μία φορά τους Χαιρετισμούς Της, επειδή είμαστε 1000% ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι η ίδια η Θεοτόκος σε ΣΥΝΤΟΜΟ χρονικό διάστημα θα τους οδηγήσει στο Ιερό Μυστήριο της Μετανοίας κι Εξομολγήσεως !

Έχουμε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ καταγεγραμμάνες περιπτώσεις αδελφών μας που σε διάστημα από λίγα λεπτά έως λίγες εβδομάδες μετά από την ανάγνωση των Χαιρετισμών αισθάνθηκαν την επιθυμία να εξομολογηθούν και μετά από αυτό ΑΛΛΑΞΕ η ζωή τους.

Για τον λόγο αυτό και ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ στην διάδοση των Χαιρετισμών 

ΟΧΙ από κάποια εμμονή ή ψυχαναγκασμό μας αλλά επειδή ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι οι Χαιρετισμοί οδηγούν σε μετάνοια, εξομολόγηση, μετοχή στην λατρευτική ζωή και στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ότι οι Χαιρετισμοί με τον τρόπο αυτό ΣΩΖΟΥΝ ΨΥΧΕΣ

Τα Θαύματα , τα ΑΠΕΙΡΑΡΙΘΜΑ Θαύματα που καταγράφουμε είναι πλέον για εμάς ΗΣΣΟΝΟΣ σημασίας

Τα θεωρούμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ 

Το ΜΕΙΖΟΝ, καλύτερα το ΜΕΓΙΣΤΟ είναι ότι οδηγούν όσους είναι μακριά από την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας σε μετάνοια, εξομολόγηση και μετοχή στα Άχραντα Μυστήρια.

Έτσι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πρόβλημα και να υπάρχει το κανονίζει ο Δεσπότης Χριστός με τις πρεσβείες της Πανάχραντης Μητέρας Του.

Καλό κι ευλογημένο μήνα να έχετε αδελφές κι αδελφοί.

Χριστός Ανέστη !  Αληθώς Ανέστη !

Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε ! Αλληλούια !

 

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *