ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ! ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !

Το ότι δεν κοινολογούμε αμέσως τα θαυμαστά γεγονότα των Χαιρετισμών, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταγράφονται αμέσως όταν η Αγάπη σας μας εμπιστεύεται και μας τα διηγείται !

Το να σας πούμε πως με την ανάγνωση των Χαιρετισμών από τη γιαγιά βελτιώθηκε η υγεία μωρού που εφιλοξενείτο στον ξενώνα της “ΕΛΠΙΔΑ” στο Γουδί είναι κάτι που ξέρετε ότι συμβαίνει πλειστάκις με την ανάγνωση τους, και σε αυτήν και σε άλλες δυσίατες ασθένειες ! Αν το λέγαμε θα  είχαμε και τους  “Θωμάδες” να λένε … ” Ας μην ήταν οι χημειοθεραπείες και θα βλέπαμε τι εξέλιξη θα είχε…”

Το να σας πούμε πως με την “ακρόαση”  των Χαιρετισμών μίας αδελφής από το κινητό της, ενώ οδηγούσε στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας αποσοβήθηκε κατα “παράδοξο” τρόπο μοιραίο ( ίσως ) τροχαίο, είναι κάτι που το γνωρίζετε, μιας και είναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ της Παναγίας μας να προστατεύει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ όσους απαγγέλλουν τους Χαιρετισμούς Της. Αν το λέγαμε θα είχαμε και τους “Θωμάδες” να μας λένε ότι ήταν μία τυχαία συγκυρία ευτυχών συμπτώσεων.

Αυτό όμως το θαυμαστό που θα σας διηγηθούμε σήμερα και το οποίο μας το διηγήθηκε εχθές το βράδυ της Παρασκευής ( 29.10.2021 ) ένας εκπαιδευτικός αδελφός μας νομίζω ότι ξεφεύγει από όσα έχετε κι έχουμε ακούσει.

Προτού σας το διηγηθούμε θα σας παρακαλούσα να αφιερωσετε  πέντε λεπτά από το χρόνο σας και να παρακολουθήσετε μέχρι τέλους το βίντεο αυτό με την διήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ Νεοφύτου σχετικά με μία μεταθανάτια εμπειρία και θα επανέλθουμε αμέσως με το Θαύμα των Χαιρετισμών.

Πολλά μας είχαν εντυπωσιάσει όταν  πρωτοείδαμε το βίντεο αυτό

Η παρρησία του παππού της κοπέλας, οι θαυμαστές πρεσβείες του Αγίου Αυξιβίου, αλλά προπάντων το ΦΩΣ προς το οποίο έβλεπε η νεαρή κοπέλα να κατευθύνονται ΟΛΕΣ οι ψυχές που ανέβαιναν και το οποίο κατ’ ομολογία του παππού της ΔΕΝ ήταν ο Κύριος ΑΛΛΑ η Παναγία Μητέρα Του, η Υπεραγία Θεοτόκος !

Είδατε εξάλλου πόσο όμορφα και εύστοχα το συνέδεσε και ο Πανιερώτατος με το ορθρινό “Την Θεοτόκο και Μητέρα του Φωτός …”

Ο αδελφός μας λοιπόν ο εκπαιδευτικός ο οποίος και μας τηλεφώνησε εχθές, μας ανέφερε ότι προχθές 27 Οκτωβρίου κάλεσαν τον Ιερέα της ενορίας να κάνουν ευχέλαιο στο σπίτι τους , στο οποίο προσφάτως μετακόμισαν.

Μετά το Μυστήριο ο Ιερέας τους διηγήθηκε ότι την αμέσως προηγούμενη ημέρα είχε κατέβει στην Αθήνα για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία ενός υπερήλικα οικογενειακού φίλου

Η κόρη του μεταστάντος ανέφερε στον Ιερέα ότι τις τελευταίες ημέρες προ της κοιμήσεως της ο πατέρας της είχε πέσει σε κώμα.

Κάποιες στιγμές – και χωρίς πάντως να ανακτά τις αισθήσεις του – τον άκουσε να ψιθυρίζει κάτι δυσδιάκριτο. 

Πλησιάζοντας και βάζοντας το αυτί της δίπλα στο στόμα του, άκουσε έκπληκτη τον πατέρα της να απαγγέλλει σιγαλά αλλά με ευκρίνεια τους ΤΕΣΣΕΡΙΣ τελευταίου Οίκους των Χαιρετισμών.

Ξεκινούσε από το Φ τελείωνε με το Ω και ΠΑΛΙ ξεκινούσε από το Φ να καταλήξει στο Ω και τούμπαλιν !!

Και αυτό ΔΕΝ συνέβη μόνο μία φορά.

Αρκετές φορές μέχρι την μακαρία του κοίμηση.

Συγκλονιστήκαμε ακούγοντας το από τον αδελφό μας !

Θα μας πούν πάλι οι “Θωμάδες” ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε κώμα “αναδύονται” από το ασυνείδητο του παραστάσεις, που του είναι οικείες. Προφανώς – θα μας πουν – ο μεταστάς αγαπούσε τους Χαιρετισμούς, τους γνώριζε απ’ έξω, προφανώς θα τους έλεγε πολλές φορές κάθε ημέρα. Λογικό λοιπόν να έρθουν στην επιφάνεια την δεδομένη στιγμή.

Καλά μας τα λένε. Βέβαια γιατί να μην λέει όλους τους Χαιρετισμούς, ή την αρχή τους και να απαγγέλλει τους τελευταίους τέσσερις Οϊκους.

Σε αυτό ΔΕΝ θα μπορέσουν οι “Θωμάδες” μας να απαντήσουν επειδή προφανώς ΔΕΝ γνωρίζουν σε τι αναφέρονται οι τέσσερεις τελευταίοι Οίκοι των Χαιρετισμών

Αν γνώριζαν τους Χαιρετισμούς θα έμεναν ενεοί βλέποντας ότι στον 21ο Οίκό που ξεκινάει με το Φ , ο Ιερός Υμνογράφος προσφωνεί την Παναγία ως φωτοδόχο λαμπάδα που οδηγεί σε γνωσι θεϊκή και φωτίζει τον νου , σαν ακτίδα νοητού ηλίου, σαν βολίδα του αδύτου φέγγους, σαν αστραπή, σαν βροντή που καταπλήττει τους εχθρούς , σαν πολύφωτο φωτισμό.

Κάνετε παρακαλώ τον συσχετισμό με το Φως προς το οποίο οι ψυχές κατευθύνονταν στην διήγηση του Πανιερωτάτου

Και ο 22ος Οίκος , που ξεκινάει με το Χ για ποιόν ομιλεί ?

Για τον Κύριο μας , τον χρεωλύτη των ανθρώπων που έσχισε το χειρόγραφο των αμαρτιών μας

Στον 23ο Οίκο με το Ψ τι ακούμε ? ” Χαίρε ψυχής της εμής σωτηρία !!!!”

Και στον τελευταίο 24ο Οίκο , που ξεκινά με το Ω. Τι ψάλλουμε ??  “Και της μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τους συμβοώντας …Αλληλούια !!”

Κάντε παρακαλώ μία σύνδεση αυτών που μόλις αναφέραμε.

Εσείς τι συμπέρασμα συνάγετε ?

Προσωπικά σε εμάς αυτό το θαυμαστό γεγονός εκλαμβάνεται ώς το ΑΝΤΙΔΩΡΟ της Παναγίας μας στον εργάτη των Χαιρετισμών Της

Όπως όταν ζούσε Την χαιρετούσε με τους Χαιρετισμούς Της – Κύριος οίδε πόσες φορές κάθε ημέρα και για πόσα χρόνια – έτσι και την ώρα της εξόδου του η Παναγία μας τον αξίωσε να συνεχίζει να Την χαιρετίζει με τους Οίκους που μαρτυρούν ότι προς το ΦΩΣ κατευθύνεται η ψυχή του, με σχισμένο το χρεόγραφο των όποιων αμαρτιών ώς άνθρωπος έπραξε και λυτρωμένο της αιωνίου κολάσεως

Και αξίωσε ΚΑΙ την θυγατέρα του να το ακούσει και να το διηγηθεί στον καλό Ιερέα και μέσω του αδελφού μας σε ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΥΣ εμάς για να επιβεβαιωθεί η ΥΠΟΣΧΕΣΗ της στον Άγιο Πέτρο τον Αθωνίτη ότι θα υπερασπιστεί όλους όσους άπαξ της ημέρας Την χαιρετίζουν ενώπιον του Υιού Της στο Φοβερό Κριτήριο.

Ο μακαριστός αδελφός μας πληροφορήθηκε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της μερικής Κρίσεως της αιωνίου ψυχής του.

Να ευχηθώ σε όλες και όλους εσάς να αναχωρήσουμε από τον μάταιο αυτό κόσμο προς την μένουσαν Πόλιν, προς την Άνω Ιερουσαλήμ με τους Χαιρετισμούς της Δέσποινας μας στα χείλη, στον νου και στην καρδιά μας !

Αμήν Γένοιτο !

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *