Ενημερωτικά και Ιεραποστολικά…

Ξεκινώντας πριν πέντε περίπου χρόνια την Συναλληλία μας, το Σωματείο δηλαδή “Πρόμαχος Ορθοδοξίας”, είχαμε την ελπίδα ότι οι αδελφοί μας θα στήριζαν το έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών με την αγορά των βιβλίων μας.

Φευ… αυτό δεν έγινε ποτέ ! Το 95% όσων επικοινώνησαν αυτά τα χρόνια μαζί μας ήταν απλά για να λάβουν δωρεάν τα βιβλαρίδια και τις ευλογίες που δίναμε, και μόλις ένα 5% να αγοράσουν ένα βιβλίο ζητώντας όμως – με εύσχημο τρόπο – μαζί με το βιβλίο να περιλαμβάνονται πολλαπλάσιας αξίας ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια κι ευλογίες

Έτσι μας έχουν μείνει αδιάθετα εκατοντάδες βιβλία των αδελφών-συγγραφέων μας και πολλές χιλιάδες πλαστικοποιημένων εικόνων, έγχρωμων βιβλαριδίων και έντυπου ιεραποστολικού υλικού, τα οποία αν είχαν διατεθεί θα είχαν γίνει βιβλαρίδια Χαιρετισμών που θα διανέμοντο ΔΩΡΕΑΝ.

Το Σωματείο μας, το οποίο όπως γνωρίζετε ΔΕΝ έχει θεσπίσει ετήσιες ή άλλες συνδρομές στα μέλη του, έχει βρεθεί να έχει στις αποθήκες του πολύτιμο ιεραποστολικό υλικό και αγιορείτικα εργόχειρα ( κεραλοιφές, κομποσκοίνια, θυμίαμα, ξύλινα σταυρουδάκια και μυρέλαια ) αλλά δυστυχώς δεν διαθέτει ικανό αριθμό από τα ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, η οποία σε περιόδους όπως η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και το Σαραντάμερο των Χριστουγέννων πραγματικά εκτοξεύεται.

Έτσι λοιπόν κρίναμε ότι όσοι από εσάς θελήσουν να συμβάλλουν στο έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών, αξίζει να λάβετε ΔΩΡΕΑΝ και τα βιβλία μας και τις αγιορείτικες ευλογίες που διαθέτουμε.

Πως μπορείτε να συμβάλλετε ? Πολύ απλά …

Θα μας στείλετε ένα email στο info@promachos.gr και θα μας λέτε πόσα βιβλαρίδια Χαιρετισμών μπορείτε να στείλετε στα Μοναστήρια και στους Πνευματικούς που εμείς θα σας υποδείξουμε.

Εμείς θα σας στέλνουμε τις διευθύνσεις τους ( ανάλογα με το πόσα χρειάζονται κάθε δεδομένη στιγμή ) και αφού εσείς τα στείλετε και τα λάβουν εμείς θα σας δίνουμε ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΑΞΙΑΣ βιβλία και ευλογίες.

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι

Ας πούμε ότι κάποια ευλογημένη ψυχή επιθυμεί να στείλει 30 βιβλαρίδια Χαιρετισμών σε κάποιον εξομολόγο.

Θα τα αγοράσει από οιοδήποτε εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο επιθυμεί ή από το διαδίκτυο , θα τα στείλει στον ιερέα που θα του υποδείξουμε και στην συνέχεια θα λάβει από εμάς ανάλογης αξίας βιβλία ή ευλογίες.

Δηλαδή αν του κοστίσουν 30 ευρώ τα βιβλαρίδια των Χαιρετισμών , εμείς θα του δώσουμε  ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ βιβλία και αγιορείτικες ευλογίες αξίας 30 ευρώ. Η μόνη του υποχρέωση είναι είτε να αναλάβει την παραλαβή τους από τις αποθήκες μας με όποιον τρόπο επιθυμεί ( είτε με courier , είτε ερχόμενος ο ίδιος )

Ας υποθέσουμε πάλι ότι κάποιος θέλει να δώσει ως μνημόσυνο των γονέων του 300 βιβλαρίδια Χαιρετισμών σε κάποια Ιερά Μονή που εμείς θα του υποδείξουμε. Ας υποθέσουμε ότι θα δαπανήσει 250 ή και 300 ευρώ για την αγορά τους. Με το που τα λάβει το Μοναστήρι θα μπορεί να παραλάβει από τις αποθήκες μας βιβλία και αγιορείτικες ευλογίες αξίας 250 ή 300 ευρώ αντίστοιχα.

Απλά και ξεκάθαρα.

Είχαμε πει ότι ΟΛΑ μας τα έσοδα από την διάθεση των βιβλίων “μετατρέπονται” σε βιβλαρίδια Χαιρετισμών.

Ζητήσαμε να αγοράσετε τα βιβλία μας ώστε να μπορέσουμε να το πετύχουμε.

Δεν το κάνατε ! Απόλυτα σεβαστό ! Ενδεχομένως να μην είχατε εμπιστοσύνη ότι αυτό που λέμε το πραγματώνουμε, και ότι τα έσοδα από τα βιβλία “μετατρέπονται” σε ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια Χαιρετισμών

Πιστεύουμε όμως ότι με τον εναλλακτικό και ισοδύναμο τρόπο που σας προτείνουμε δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή χροιά αμφιβολίας.

Όσα χρήματα θα δίνατε για τα βιβλία μας για να τυπώσουμε εμείς τα ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια και να τα στείλουμε στα Μοναστήρια ή στους Πνευματικούς , θα τα δώσετε για να αγοράσετε και να στείλετε εσείς τα ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια και θα λάβετε ΔΩΡΕΑΝ αντίστοιχης αξίας βιβλία, εικόνες και εργόχειρα Αγιορειτών.

Και με τον τρόπο αυτό θα έχετε την δυνατότητα ΕΝΕΡΓΑ να μεριμήσετε για το Εργο αυτό της διάδοσης των Χαιρετισμών , και ασφαλώς να λάβετε ακόμη μεγαλύτερη ευλογία, μιας και δεν θα δαπανήσετε μόνο χρήματα, αλλά θα αφιερώσετε και χρόνο και θα καταβάλλετε και σωματικό κόπο.

Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση με τα αγιορείτικα εργόχειρα που εμείς χαρακτηρίζουμε συχνά ως αγιορείτικες ευλογίες !

 Εμείς τα ονομάζουμε ευλογίες, επειδή φέρουν τις προσευχές των Γερόντων που τα έφτιαξαν με τα άγια χέρια τους. Το Σωματείο όμως τα ΑΓΟΡΑΣΕ από τους Γέροντες σε ΤΙΜΕΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ προκειμένου να βοηθήσει τα εμπερίστατα Αγιορείτικα Κελλία των. Δεν μας δόθησαν “ευλογία” δηλαδή δωρεάν. Τα αγοράσαμε. Απλά εμείς από πεποίθηση δεν φρονούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μεταπώλησης για προσπορισμό κέρδους, δεν τα πουλάμε αλλά θα τα δώσουμε ΔΩΡΕΑΝ σε όσους συμβάλλουν έμπρακτα στο Έργο της διάδοσης των Χαιρετισμών !

Τέλος να θυμίσουμε ότι το Σωματείο δεσμεύεται να στείλει σε όλους όσους επιθυμούν από ένα έως τρία ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια Χαιρετισμών καθώς και πλαστικοποιημένες εικόνες και χρήσιμο έντυπο ιεραποστολικό υλικό αρκεί να στείλετε στην ταχυδρομική θυρίδα 27016 του Σωματείου μας ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , Τ.Κ 117 42, ΑΘΗΝΑ φάκελο με την διευθυνση σας , τον Τ.Κ και τηλεφωνο σας και φυσικά με επικολλημένα γραμματόσημα βάρους από 150 – 250 γραμμάρια  προκειμένου να σας τα στείλουμε !

Σας ενημερώνουμε οτι πλέον  το Ορθόδοξο Χριστιανικό Βιβλιοπωλείο από το οποίο θα μπορείτε ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ να προμηθεύεστε τα βιβλία μας, είτε πηγαίνοντας οι ίδιοι , είτε μέσω του ηλεκτρονικού τους καταστήματος, είναι το Χριστιανικό βιβλιοπωλείο “Μέλισσα” στη Θεσσαλονίκη! Τηλ.επικοιν.: 231 020 2600 & 6979202600 & info@melissabooks.gr

Θερμή παράκληση ! ΜΗΝ επικοινωνείτε πλέον με τα τηλέφωνα που αναγράφονται σε πολλές δημοσιεύσεις. Είναι σχεδόν μόνιμα ΚΛΕΙΣΤΑ.

Το email είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος επικοινωνίας με το Σωματείο.

Για εκείνους που ενδεχομένως να θελήσουν να αγοράσουν βιβλία των συγγραφέων της Συναλληλίας μας  , θα σας ενημερώσουμε ΣΥΝΤΟΜΑ για το τηλέφωνο και την διεύθυνση του εκκλησιαστικού βιβλιοπωλείου.

 Τέλος να αναφέρουμε ότι όποιος θελήσει να μας στείλει email με κάποιο θαυμαστό γεγονός που βίωσε με την απαγγελία των Χαιρετισμών  – και όπως βλέπετε προνοητικώς σκεπτόμενοι δεν μιλάμε πλεόν για “Θαύματα των Χαιρετισμών”,  για να μην επισύρουμε την δικαίαν μήνιν των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων μας και αφού δικαίως λοιδωρηθούμε ως λαοπλάνοι και ψεύστες, βρεθούμε δικαίως κι εμείς εξόριστοι ή και ενδεχομένως με το δίκαιο επιτίμιο της ακοινωνησίας , όπως η καλή πρεσβυτέρα στην Μυτιλήνη 🙂  – αυτός θα λάβει ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΥΛΟΓΙΩΝ από τον ελάχιστο βαστάζο που συγκεντρώνει χρόνια τις μαρτυρίες σας.

Χριστός Ανέστη !! Αληθώς Ανέστη !!

 Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε !!  Αλληλούια !! 

 

 

Εκ του Προμάχου Ορθοδοξίας.

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *