ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ !!! ΤΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ !!

Στην χθεσινή μας ανάρτηση της 16ης Ιανουαρίου 2019 σας ενημερώσαμε για τον ΝΕΟ τρόπο διάθεσης των βιβλαριδίων Χαιρετισμών σε ιδιώτες !!

Όσοι αδελφοί μας ΔΕΝ έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν από εξήντα λεπτά του ευρώ έως το πολύ ένα ευρώ για να αγοράσουν τους Χαιρετισμούς από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Θρησκευτικό ( … αλλά και κοσμικό ) Βιβλιοπωλείο, αυτούς τος ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΥΣ αδελφούς μας τους παρακαλούμε να μας στείλουν email για να τους πούμε σε ποιο Θρησκευτικό Βιβλιοπωλείο μπορούν να αποτανθούν για να προμηθευθούν ΔΩΡΕΑΝ και ένα και δύο και τρία από τα βιβλαρίδια που το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών xairetismoi.blogspot.gr  και ο ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ promachos.gr εκδίδουν και διανέμουν ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία δεκαετία !


Σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 ταχυδρομήσαμε ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ σε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ που μας είχαν στείλει email ή μας είχαν γράψει στο Facebook, πληρώνοντας ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ και τα ταχυδρομικά τέλη. Και το κάναμε παρόλο που εδώ και ένα μήνα σας ενημερώσαμε. Δώσαμε μία μικρή παράταση αλλά εφεξής θέλουμε ταπεινά να σας παρακαλέσουμε να μην μας φέρνετε σε δύσκολη θέση ( μιας και όταν κάποιος μας ζητάει βιβλαρίδια Χαιρετισμών ΔΕΝ μπορούμε ΠΟΤΕ να πούμε όχι ) ζητώντας μας βιβλαρίδια για τους γνωστούς ή την Ενορία σας.


Με χαρά να στείλουμε σε ΦΤΩΧΕΣ Ενορίες ΑΝ και ΜΟΝΟΝ ΑΝ ο ίδιος ο Ιερέας μας το ζητήσει. Αυτό που κάναμε έως σήμερα, δηλαδή να ανταποκρινόμαστε σε ΟΛΟΥΣ όσους μας ζητούσαν βιβλαρίδια Χαιρετισμών να τα πάνε στην Ενορία τους ή κάποιο Μοναστήρι που ήθελαν ΔΕΝ θα το ξανακάνουμε.


Γιατί ?? Επειδή με το να στέλνουμε σε όσους ΔΕΝ έχουν πραγματική οικονομική ανάγκη και απλά μας γράφουν επειδή διάβασαν ότι έχουμε  μοιράσει 417.000 ΔΩΡΕΑΝ βιβλαρίδια Χαιρετισμών ( μέχρι σήμερα)  και τα στέλνουν και ΔΩΡΕΑΝ , χωρίς να επιβαρύνεται ο παραλήπτης με ταχυδρομικά τέλη, ουσιαστικά ΑΔΙΚΟΥΜΕ αυτούς που ΟΝΤΩΣ δεν έχουν ούτε καν τα εξήντα λεπτά ή το ένα ευρώ να τους αποκτήσουν !


Σε αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το έχουν ανάγκη θα τους πούμε που να πάνε και τους πάρουν ΔΩΡΕΑΝ και στην περίπτωση που ΔΕΝ μπορούν ( λόγω ασθενείας ή ανωτέρας βίας…κι όχι λόγω ραθυμίας ) να μεταβούν στα Βιβλιοπωλεία που θα τους υποδείξουμε, σε ΑΥΤΟΥΣ και ΜΟΝΟΝ σε αυτούς θα τους στείλουμε εμείς ΔΩΡΕΑΝ με δικά μας τα ταχυδρομικά τέλη τα βιβλαρίδια που χρειάζονται !


Επομένως ΔΕΝ θα υπάρξει ΠΟΤΕ αδελφός μας Χριστιανός Ορθόδοξος που να λαχταράει να πάρει στα χέρια τους Χαιρετισμούς και ΔΕΝ μπορεί λόγω οικονομικής δυσπραγίας ! ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΙ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν μπορούν σε αυτούς και ΜΟΝΟΝ σε αυτούς θα στέλνουμε ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΤΑ τα τευχίδια των Χαιρετισμών που εκδίδουμε.


Συγχωρέστε μας που το επαναλαμβάνουμε ΚΑΙ θα συνεχίζουμε να το επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει κατανοητό !


Α…. μην ξεχάσουμε !! Κάποιοι μας ζητάνε να ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ από εμάς ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ !


Το έχουμε πει ΚΑΙ το επαναλαμβάνουμε !!


Το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών ΚΑΙ ο Πρόμαχος Ορθοδοξίας ΔΕΝ πούλησαν ΟΥΤΕ και ποτέ θα πουλήσουν τα βιβλαρίδια με τους Χαιρετισμούς που έχουν εκδοθεί ΚΑΙ θα εκδοθούν !


Αυτό ήταν, είναι και θα είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ η δική μας ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ και ΔΕΣΜΕΥΣΗ !!


ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΩΡΕΑΝ !!


ΚΑΙ τα βιβλαρίδια των Χαιρετισμών ΑΛΛΑ ΚΑΙ τα ταχυδρομικά τέλη !!


ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ για τις περιπτώσεις που εκθέσαμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην χθεσινή μας ανάρτηση της 16ης Ιανουαρίου 2019 !!


Τούτων λεχθέντων ας περάσουμε στα τρία θαύματα !!


Το πρώτο σας το είπαμε αναλυτικά στην ανάρτηση μας της 13ης Δεκεμβρίου 2018 που μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο

ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Το θαύμα της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και της ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ που είναι ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΟ με την ανάγνωση των Χαιρετισμών αποτελεί κατά την ταπεινή μας γνώμη το ΠΙΟ μεγάλο από ΟΛΑ τα θαύματα των Χαιρετισμών !


Το να βρει κανείς εργασία, να θεραπευθεί από μία ασθένεια ή ακόμη κι από ένα πάθος, ΟΛΑ αυτά αναφέρονται στην εύθρυπτη μας καθημερινότητα και δη στην υλική της έκφανση !


ΟΜΩΣ η ΜΕΤΑΝΟΙΑ και η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ αναφέρονται στο επέκεινα, είναι το εισιτήριο μας για την ατελεύτητη Αιωνιότητα !!


Και για αυτό και η Παντευλόγητη Δέσποινα μας χαρίτωσε τους Χαιρετισμούς ως ΜΕΣΟ για μεταβολή του νου μας, για ΜΕΤΑΝΟΙΑ δηλαδή και για προσέλευση στο ΜΕΓΙΣΤΟ Μυστήριο της Εξομολογήσεως ΚΑΙ κατόπιν στο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας !!


Έτσι ακριβώς έγινε και με την αδελφή μας Αικατερίνη από την Κρήτη. Με όλη αυτήν την αλληλουχία των “τυχαίων” γεγονότων ήλθε σε μετάνοια, εξομολογήθηκε ΣΤΟ Νοσοκομείο ΚΑΙ – όπως πληροφορηθήκαμε από την κόρη της – μετά την έξοδο της από το Νοσοκομείο ΖΗΤΗΣΕ η ίδια να κοινωνήσει !!!


Αυτό που ΔΕΝ σας είχαμε κοινολογήσει – για να μην σας χαλάσουμε την χαρούμενη διάθεση του Δωδεκαημέρου – είναι ότι η αδελφή μας ανήμερα του Αγίου Στεφάνου, 27 Δεκεμβρίου 2019, κοιμήθηκε εν ειρήνη !!


ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ και ΚΟΙΝΩΝΗΜΕΝΗ !!


Εμείς έχουμε την στερρά βεβαιότητα ότι το Ελεος του Πανοικτίρμονος Θεού μας ΚΑΙ η υπόσχεση της Παναγίας μας, ότι ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΥΣ όσους λέμε τους Χαιρετισμούς Της ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ της ζωής μας θα μας υπερασπιστεί Η ΙΔΙΑ ενώπιον του Φρικτού Βήματος του Υιού Της, αυτά μας δίνουν την πεποίθηση ότι η Αικατερίνη θα τύχει αρχές Φεβρουαρίου που συμπληρώνοντα σαράντα ημέρες από την κοίμηση της του θείου Ελέους !


Εξάλλου για αυτό και το αναφέρουμε τώρα ώστε στο εικοσαήμερο που ακολουθεί να ενώσετε κι εσείς τις προσευχές σας μαζί με τις δικές μας για την σωτηρία της !


Μετά από την ολοκλήρωση αυτού του ΠΡΩΤΟΥ από τα τρία θαύματα που θα αναφέρουμε σήμερα, προχωρούμε στο δεύτερο !


Το δεύτερο μας ζήτησε να το αναφέρουμε ένας ΛΑΤΡΗΣ και άοκνος Εργάτης των Χαιρετισμών , φίλος κι αδελφός μας εν Κυρίω !!


Όταν μας το διηγήθηκε τηλεφωνικά βρισκόμασταν στο τρόλεϊ και δεν είχαμε την δυνατότητα να κρατήσουμε σημειώσεις !


Πάντως θα προσπαθήσουμε να το αποδώσουμε όσο πιο πιστά η μνήμη μας το επιτρέπει !!


Σεπτέμβριος 2018 ! Ο αδελφός μας με την οικογένεια του βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές στο Μουζάκι ! Εκεί , σε κεντρικό Ναό, βρίσκεται ενθρονισμένη η Ιερά ΕΙκόνα της Παναγίας της Βασιλίσσης με μία συγκλονιστική παράδοση που κάποια στιγμή θα αναφέρουμε !  


Ο αδελφός μας ευρισκόμενος “όλως τυχαίως” για προσκύνηση στον Ιερό Ναό δέχεται τηλέφωνο από γνωστή του !


“Αδελφέ μου ,σε παρακαλώ κάνε μου προσευχή ! Δεν είμαι καλά !! Καταρρέω !! Πήρα μόλις την πίεση μου και το πιεσόμετρο δείχνει 160 σφυγμούς ! Το τσέκαρα ξανά και ξανά ! Κι εγώ το αισθάνομαι ! Η καρδιά μου πάει να σπάσει ! Ζαλίζομαι ! Δεν είμαι καλά ! Βοήθησε με !”


Χωρίς να της πει κάτι, με το που κλείνει το τηλέφωνο πηγαίνει ο αδελφός μας μπροστά από την Πάνσεπτη Εικόνα της Παναγίας της Βασιλίσσης, γονατίζει και αρχίζει να λέει τους Χαιρετισμούς αφού Της είπε με πίστη και αγάπη !


“Παναγία μου ! Άνασσα μου !! Με την Χάρη Σου, για την Χάρη Σου, στην Χάρη Σου προσφέρω τώρα τους Χαιρετισμούς Σου για την αδελφή μου την ….. που υποφέρει ! Εσύ Βασίλισσα μου γνωρίζεις τα πάντα, Εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις !”“Αδελφέ μου, θα πέρασε λίγο λιγότερο από ένα τέταρτο ! Με το που τελείωνα τους Χαιρετισμούς Της κτυπάει ξανά το τηλέφωνο ! Ήταν η αδελφή μας ! Προλαβαίνω , λέω το Δι Ευχών, σηκώνομαι όρθιος , κατευθύνομαι έξω από τον Ναό και το απαντώ ! “


“Αδελφέ μου !! ΔΕΝ ξέρω τι έκανες , αλλά σου τηλεφωνώ να σου πω ότι ξαφνικά έφυγε από πάνω μου ένα μεγάλο βάρος, διαλύθηκε αυτή η ομίχλη που μου σκοτείνιασε τα μάτια και την ψυχή ! Τώρα είμαι μια χαρά αδελφέ μου ! Πήρα και την πίεση μου ! Και τους σφυγμούς ! ΟΛΑ μια χαρά !! Σε υπερευχαριστώ για ότι κι αν έκανες !!”


“Ασφαλώς και δεν της είπα τι έκανα ! Η Παναγία μας , της είπα, Αυτή σε έκανε καλά ! Να τώρα βρισκόμουν στο Ναό και την προσκυνούσα όταν μου τηλεφώνησες ! “


Για μία ακόμη φορά – όπως ΚΑΘΕ φορά που μας διηγούνται θαύμα των Χαιρετισμών – συγκλονιζόμαστε, όσο μικρό και αν ακούγεται σε κάποιους !

Η ΟΥΣΙΑ , αυτό που φρονώ ότι πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι μπορούμε και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να προσευχόμαστε με τους Χαιρετισμούς ΟΧΙ ΜΟΝΟ για τον “εαυτούλη” μας , αλλά ΚΑΙ για ΚΑΘΕ πονεμένο, για κάθε άρρωστο, ΑΚΟΜΗ και για τους κεκοιμημένους όπως διαβάσατε στο μεγάλο θαύμα που μας διηγήθηκε πριν λίγες βδομάδες ο αδελφός μας από την Λήμνο 

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΖΗΤΑΝΕ


Και αν μάλιστα “επιστρατεύουμε” και τα όμορφα λόγια του αδελφού μας …. με την Χάρη Σου, για την Χάρη Σου, στην Χάρη Σου….. τότε θεωρώ ότι η Παναγία μας θα εκπληρώσει ΚΑΘΕ ΕΝΘΕΟ αίτημα μας !!


Και τώρα περνάμε στο τρίτο θαύμα !!


Θαύμα της τελευταίας στιγμής ! Που μας διηγήθηκε σε ΠΟΛΥ ΑΔΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ νωρίς το απόγευμα αδελφή μας που ….. “εντελώς τυχαία” πήγαμε να την καλέσουμε στο Viber για να διαπιστώσουμε ότι “εντελώς τυχαία” λίγα λεπτά πριν μας είχε στείλει στο Viber γραπτό μήνυμα με την λύση που έδωσε η Παναγία μας σε μία ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ του παιδιού Της, εμφανίζοντας ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ δικηγόρο που θα αναλάβει ΔΩΡΕΑΝ την υπόθεση του, μιας και η ίδια ΔΕΝ έχει την οικονομική δυνατότητα !!


Επειδή την στιγμή που την καλέσαμε κατευθυνόταν στην εργασία της, δώσαμε “τηλεφωνικό ραντεβού” για το Σαββατοκύριακο , για να μας το διηγηθεί με την ηρεμία της !


Οπότε συν Θεώ κάποια στιγμή στο μέλλον θα γράψουμε ΚΑΙ για αυτό !!


Ζητούμε συγχώρεση αν σας κουράσαμε !


Σας ευχόμαστε ένα όμορφο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο !!


Η Παναγία μας μαζί σας !!


Χαίρετε εν Κυρίω Ιησού !


Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε !!

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *