ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΗΛΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Χριστός Ανέστη !

Το προσωρινό Δ.Σ της Ορθόδοξης Χριστιανικής και Ιεραποστολικής Συναλληλίας ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ αποφάσισε ομόφωνα  την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ οιασδήποτε Ιεραποστολικής και Φιλανθρωπικής Δράσης μας στην Αφρική, σχετική με συγκέντρωση χρημάτων για στήριξη πρωτοβουλιών Ιερέων στις χώρες αυτές.

Η Συναλληλία μας δημιουργήθηκε στις αρχές του 2018 με ΚΥΡΙΟ στόχο την ενίσχυση της Δράσης της διάδοσης των Χαιρετισμών.

Παράλληλα όμως δραστηριοποιήθηκε ΚΑΙ σε Ιεραποστολικές Δράσεις.

Επί ένα και πλέον χρόνο τα μέλη και οι φίλοι του ΠΡΟΜΑΧΟΥ  βοήθησαν οικονομικά και στήριξαν ποικιλοτρόπως Ιεραποστολικές Δράσεις στην Κένυα και Ουγκάντα, μεταξύ των οποίων και την συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Φιλούμενου στην Κένυα.

Η οικονομική δυσπραγία της Συναλληλίας μας, της οποίας τα μοναδικά έσοδα προέρχονται από την διάθεση των βιβλίων των μελών της,  και η συνεπακόλουθη έλλειψη επαρκών οικονομικών πόρων που να συντηρούν ΚΑΙ την Δράση της Διάδοσης των Χαιρετισμών – για την οποία εξάλλου δημιουργήθηκε ο ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ –  ΚΑΙ την Εξωτερική Ιεραποστολή μας αναγκάζουν να ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ την δραστηριοποίηση μας στην Αφρική.

Ελπίζουμε συν Θεώ και με την δική σας στήριξη να μπορέσουμε ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ  – ως Σωματείο πλέον επίσημα αναγνωρισμένο από την Ελληνική Πολιτεία – να αξιωθούμε να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο ο Θεός μας μας αξιώσει στο πολυσχιδές έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας , συνεργαζόμενοι είτε με το Τμήμα Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο είναι και καθ ύλην αρμόδιο, είτε εναλλακτικά απευθείας με τις Μητροπόλεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Από 1η Μαΐου η Συναλληλία μας θα επικεντρωθεί στην Διάδοση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Αυτήν την Δράση και ΜΟΝΟ θα υπηρετεί εφεξής ο ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, με την εκτύπωση και διανομή των ΔΩΡΕΑΝ βιβλαριδίων με τους Χαιρετισμούς σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Συν Θεώ έχουμε φτάσει αισίως τα 480.000 ΔΩΡΕΑΝ διανεμηθέντα βιβλαρίδια Χαιρετισμών και ευελπιστούμε με την δική σας στήριξη και βοήθεια να συνεχίσουμε

Μετά την έκδοση των Χαιρετισμών στην Ρωσική γλώσσα προγραμματίστηκε η έκδοση ΔΩΡΕΑΝ βιβλαριδίων στην Αγγλική γλώσσα και συν Θεώ στο μέλλον και σε άλλες.

Θεωρούμε επί του παρόντος ότι η διακονία μας σε Δράσεις Εξωτερικής Ιεραποστολής πρέπει να περιοριστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην έκδοση και διάθεση Ιεραποστολικού υλικού σχετικό με τους Χαιρετισμούς.

Θερμά ευχαριστούμε όλες κι όλους εσάς , τα μέλη και τους φίλους του ΠΡΟΜΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για την έως τώρα στήριξη σας στις Δράσεις μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

 

 

 

 

Σχόλιαστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *