Το Ορφανοτροφείο ” Άγιος Βαρνάβας” στην Κένυα σας χρειάζεται

Πρ. Μεθόδιος Kariuki – Βιογραφικά στοιχεία

Ως Διευθυντής του Ορφανοτροφείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου του Αγίου Βαρνάβα, ο Πατέρας Μεθόδιος (Ιωάννης Μουανζί) , επιβλέπει και παρέχει την εκπαίδευση και την ευημερία 175 παιδιών ηλικίας 3 έως 16 ετών.
Γεννήθηκε σε μια αγροτική οικογένεια με 13 αδέλφια, ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2000. Ολοκλήρωσε τη Θεολογική του εκπαίδευση στο Ορθόδοξο Σεμινάριο Θεολογίας “Μακάριος” το 2007. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Maasai Mara με πτυχίο Επιστήμης στην Εκπαίδευση, Παιδικής Εκπαίδευσης, έχει αρχίσει να είναι φοιτητής για την ειδικότητα του Δάσκαλου  με επίκεντρο την Εκπαιδευτική Διοίκηση.
Μετά τις αρχικές του μελέτες, μετεγκαθιστώντας στο South Kinangop, εργάστηκε ως υπάλληλος της National Pipeline and Sewerage Cooperation της Κένυας και των Image Studios ως διευθυντής πωλήσεων.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, άρχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο στο Kinangop και ίδρυσε ένα κέντρο φροντίδας παιδιών, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στο Κέντρο Ορφανοτροφείων και Εκπαίδευσης του Αγίου Βαρνάβα.
Τον Ιούλιο του 2010 ο πατέρας Μεθόδιος χειροτονήθηκε στη Διακονία και στην ιεροσύνη τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κένυας για την Ορθόδοξη Αφρική, βοηθάει στην υλοποίηση έργων από αποστολές στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ορθόδοξης Αφρικής και χρησιμεύει ως εκπρόσωπος της Κένυας στο ορθόδοξο αφρικανικό αμερικανικό διοικητικό συμβούλιο.
Αυτός και η σύζυγός του, Παπαδιά Εβερλίν Μουανζί, είναι ευλογημένοι με τρία παιδιά. δύο γιους, την Ευλογία και τον Παντελή, καθώς και μια κόρη, την Χριστίνα.
“Ανυπομονώ να δω την Κένυα Ορθόδοξη Εκκλησία να γίνει αυτοσυντηρούμενη στο εγγύς μέλλον, μια αποστολή κάθε φορά”, λέει ο πατέρας Μεθόδιους Καριούκι.

Για να στηρίξετε το έργο του Πατέρα Μ. Καριούκι, σας παραθέτουμε τα εξής παρακάτω στοιχεία:

Bank: Kenya Commercial Bank- Njabini Branch
Account Title: St Barnabas Orthodox Education Center
Account Number: 1174616121
Swift Code: KCBLKENX

Αλλά και με PayPal, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://orthodoxmissionkenya.org/get-involved/

Για δωρεές μέσω Western Union ή Money gram :

ονομα: John Mwangi
επώνυμο: Kariuki

Χώρα : Κένυα

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνησετε μαζί μου στο sophiek.74teacher@gmail.com ή στέλνοντας απευθείας μήνυμα στον Πατέρα Μεθόδιο Καριούκι στο

https://www.facebook.com/jmkariukinyandarua

Η Θεία Λειτουργία

Στο κέντρο του Αγίου Βαρνάβα Ορθόδοξη Εκπαίδευση δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να είναι με τον Κύριο κάθε μέρα. γιορτάζουμε την Θεία Λειτουργία με τα παιδιά καθημερινά. Δεν είναι εύκολο το έργο της, ιδίως επειδή υπάρχουν μόνο 4 οικογένειες που είναι Ορθόδοξοι (και δυστυχώς είναι πολύ φτωχές οικογένειες). Έχουμε 156 παιδιά υπό τη φροντίδα μας.  Έχουμε μεγάλη ανάγκη σε  πρόσφορο, κρασί, θυμίαμα, τον άνθρακα και τα κεριά καθημερινής χωρίς τα οποία η λειτουργία  μπορεί προχωρήσει.

https://orthodoxmissionkenya.org/bank-details/

Έκκληση του Πατέρα Μεθοδίου Καριούκι

Απευθύνω έκκληση σε εσάς που επιθυμείτε να βοηθήσετε  την αποστολή μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε.

Σύνταξη και επιμέλεια άρθρου: ΣΟΦΙΑ ΚΙΟΡΟΓΛΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *