Το μεγάλο έργο του Πατέρα Κωνσταντίνου και της Πρεσβυτέρας του Τερέζας στην Κένυα- Γίνε και Συ εθελοντής.

Το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό κέντρο και Ορφανοτροφείο Αγία Ειρήνη υποστηρίζει ορφανά και ευάλωτα παιδιά. Ξεκίνησε το έτος 2010 από τον Πατέρα Κωνσταντίνο και την Πρεσβυτέρα του Τερέζα που έπαιξε σπουδαίο ρόλο από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Το ίδρυμα βρίσκεται στο Njabini στην Νότια Kinangop των επιμέρους νομών της Κένυα. Το ίδρυμα έχει πληθυσμό 165 ευάλωτων παιδιών, 72 εκ των οποίων είναι εντελώς ορφανά και ζουν εξ ολοκλήρου στο ορφανοτροφείο. Με τη χάρη του Θεού, αυτά τα 72 ορφανά έχουν βαφτιστεί και ζουν τη μυστηριακή ζωή της ορθόδοξης πίστης.

Το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο ξεκίνησε σε ένα νοικιασμένο δωμάτιο που χρησίμευε ως μια εκκλησία και κατηχητική τάξη. Η παπαδιά Τερέζα έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των ετών στην διαμόρφωση του κέντρου αποστολής.Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο πατέρας Κωνσταντίνος ήταν φοιτητής στο σχολή Μακαρίου στο Ναϊρόμπι. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτών των τριών πρώτων ετών που το Ιεραποστολικό Kέντρο Αγίας Ειρήνης εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα.

Γίνε και Συ εθελοντής ή βοήθησε και Συ στο έργο της Ιεραποστολής.

Κι όπως είπε η Γερόντισσα Γαβριηλία, η μεγαλύτερη ιεραπόστολος της δικιά μας γενιάς:  Όποιος αγαπά, μόνο ωραία πράγματα μπορεί να κάνει.

Σύνταξη και Επιμέλεια άρθρου: Σοφία Κιόρογλου

 

Home

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *