Τα θαύματα συνεχίζονται…στο Ορφανοτροφείο Αγία Σοφία Ουγκάντας

Πριν τέσσερα χρόνια που ξεκινήσαμε το έργο της εξωτερικής ιεραποστολής πριν ιδρύσουμε τον Πρόμαχο Ορθοδοξίας δεν φανταζόμασταν ότι μετά από τόσες ώρες αγωνίας και αγρυπνίες, οι προσευχές μας θα γίνονταν δεκτές στον Παναγαθο Κύριο μας. Θυμάμαι ένα βραδυ όταν ο πατέρας Αλέξανδρος μου έστειλε ένα μηνυμα για την κωφάλαλη Παναγιώτα. Δεν υπήρχαν τα χρήματα να κάνει το κοριτσάκι τις απαραιτητες εξετάσεις του.Οσο κι αν παρακαλούσε κάνεις δεν έδωσε ούτε ένα φράγκο. Δεν καταλάβαινα το γιατί…Παρακαλούσα τον Κύριο να βρεθούν ανθρωποι να στηρίξουν το Ίδρυμα αλλά για κάποιο Λογο πέρασαν τέσσερα χρόνια χωρίς καμία ανταπόκριση εκτός από κάτι φίλους και Αυστραλούς που έστελναν αραιά και που κάποιο μικρό πόσο.  Το πιο τραγικό ήταν όταν η Βαλέρια προσβλήθηκε από ελονοσία και πάλι δεν υπήρχαν τα χρήματα για να το βοηθήσουν το κακόμοιρο το ορφανό. Γνωριστήκαμε σε μια πολυ δύσκολη στιγμή με τον αγαπημένο πατερούλη αλλά ο Θεός ευδόκησε και εχουμε γίνει όλοι μια μεγαλη οικογένεια. Με τις προσευχές του καθώς και άλλων πατέρων κάναμε τον Πρόμαχο, ο οποίος έχει μια ιστορία πριν ακόμη ιδρυθεί αλλά πήρε πλέον από τον Απρίλιο και μετα μια πιο νομική υπόσταση.

Η κατάσταση στο Ορφανοτροφείο Αγία Σοφία στην Καμπάλα είναι άσχημη αλλά για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό βρήκαμε συνοδοιπόρους και καθαρές καρδιές να συμπορευτούν μαζί μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Βασιλική από την Πάτρα, την Ευτέρπη από την Δροσιά.τον Μάριο από την Κύπρο, τον Κώστα από το Κορώπι, την Παρασκευή από την Άνοιξη, τον Πέτρο, την Άννα από τα Πατήσια, και την Δέσποινα από την Ρόδο, και τόσους άλλους που έδωσαν ελπίδα στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Αγία Σοφία της Ουγκάντας αυτές τις μέρες. Με τα χρήματα που στείλατε πληρώθηκαν οι καθηγητές των ορφανών. Όλοι αυτοί οι ανθρωποι από το υστέρημα τους έδωσαν εκείνο το δίλεπτο της χήρας που αξίζουν από όλα τα Χρυσάφια των πλουσίων. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς αδελφοί μου…Εκ μέρους του Πατέρα Αλεξάνδρου Μουγκάλου να είστε ευλογημενα παιδάκια μου!

Η αποστολή οικονομικής βοήθειας λόγω των capital controls που επικρατεί στην χώρα της Ουγκάντας δυσχεραίνει την αποστολή βοήθειας. Γι αυτό όσοι επιθυμούν ας στείλουν βοήθεια με money gram είναι οικονομικότερη και πιο ασφαλής και μπορείτε να την βρείτε σε καταστήματα κούριερ  ACS, σε ειδικά καταστήματα με το σημα της moneygram και στην τράπεζα. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα στοιχεία αποστολής.

Name Alexandros

Surname : Mugalu

Country:Uganda

Εμείς από τον Πρόμαχο, συνεχώς θα ενημερώνουμε τους αδελφούς μας για την πορεία της ιεραποστολικής προσπάθειας στην Αφρική και ευελπιστούμε να ενημερώσετε και άλλους αδελφούς για τα προβλήματα των αδελφών μας στην Αφρική. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ιεραποστολικές δράσεις από την επίσημη σελίδα : https://ierapostoli.wordpress.com/

Για όσους επιθυμούν να συνομιλήσουν μαζί με τον Πατέρα Αλέξανδρο και να βοηθήσουν ακόμη και με ένα ευρώ, μπορούν να του στείλουν μυνημα στο :

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006086206577

Στην φωτογραφία ο Πατέρας Αλέξανδρος Μουγκάλου με μερικά ορφανά.. “Οι ανάγκες όπως μας λέει πολλές αλλά η Παναγία μας ποτέ δεν τον εγκατέλειψε” σημειώνει.

Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε καταθέτοντας έστω και με ένα ευρώ, μπορείτε να το κάνετε με Money gram ή με κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό της φωτογραφίας .Για καταθέσεις σε ευρώ, κοιτάξτε τον αριθμό λογαριασμού και swift code με κόκκινο στύλο.

Name Alexandros Mugalu
Country:Uganda
City:Kampala
Telephone number:+256775594876

Παρακάτω είναι και το email του Πατέρα Αλέξανδρου για όσους

θέλουν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Πατέρα
E-mail : mugaludeacon20@gmail.com

 

Για όσους επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες, ας μου στείλουν μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο : Sophiek.74teacher@gmail.com

Σύνταξη και επιμέλεια άρθρου: Σοφία Κιόρογλου

Comment (3)

 1. Δημήτριος Γαλάνης 6 Νοεμβρίου 2018 at 11:26

  Τα συγχαρητήριά μου και πάλι,Σοφία, για όλες σου αυτές τις δραστηριότητες που εκπλήσσουν.

  Reply
  1. Sofia Kioroglou 7 Ιανουαρίου 2019 at 22:53

   Καλή χρονιά Δημήτρη μου…σας ευχαριστούμε όλους. Χάρη σε εσάς που αγοράζετε τα βιβλία μας κάνουμε αυτό το έργο.Να είστε ευλογημένοι ολοι, Δημήτρη μου.Τα Ιεραποστολικά βιβλία του Προμάχου Ορθοδοξίας μπορείτε να τα προμηθευτείτε από όλα τα Χριστιανικά Βιβλιοπωλεία. Ενδεικτικά σας συστήνουμε την Φιλοκαλία από οπου μπορείτε να τα παραγγειλετε και να τα εχετε στο σπίτι σας σε μια με δυο μέρες. τηλ
   :210 3234411

   Το δικό μου “Λογοτεχνικές Διαδρομές στην Αγία Γη” προλογίζει ο αγαπητός φίλος και πατέρας Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ποιμένων Ιγνάτιος και χαιρετίζει ο αγαπημένος φίλος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγιών Απόστόλων Τιβεριάδας Σωφρόνιος.Πρόκειται για πολύ ιδιότυπο βιβλίο.

   Ο Θεός να σε εχει καλά. Καλή δύναμη

   Reply

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *