Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στα Ιεροσόλυμα

Πολλές είναι οι φορές που επισκεφτήκαμε τον Ιερό Τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου και κυριευτήκαμε από δέος και κατάνυξη προσκυνώντας τα άγια αυτά χώματα. Ιδιαίτερα την ημέρα της γιορτής του γίνεται πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία του Πατριάρχη και πολλών Αγιοταφίτων Πατέρων. Εμείς είχαμε την χαρά να βρεθούμε πολλές φορές στην Θεία Λειτουργία και να νιώσουμε την παρουσία του μεγάλου αυτού μάρτυρος. Η εκκλησία καθώς και το σπήλαιο βρίσκονται απέναντι από το Θεομητορικό μνήμα στην Γεσθημανή, έξω από την πύλη των Λεόντων, ανατολικά της Ιερουσαλήμ και δυτικά της Γεσθημανής. Τα θαύματα που επιτελεί ο ζωντανός αυτός Άγιος είναι πάμπολλα που αν τα συγκεντρώσουμε θα γράψουμε βιβλίο. Εγώ προσωπικά έχω δει πολλά θαυμαστά γεγονότα. Η μοσχοβολιές είναι άρρητες και η κατάνυξη που νιώθει ο προσκυνήτης στον ιερό τούτο τόπο δεν μπορεί να αποδοθεί με λόγια.

Ηγούμενος της Ιεράς Μονής  Αγίου Στεφάνου είναι ο αγαπημένος  Αρχιμ. Ἐπιφάνιος με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε για να επισκεφτείτε την μονή. Το τηλ στο Ισραήλ είναι : 0546/271785.

Έχετε υπόψη σας ότι όλα τα μοναστήρια χρειάζονται λάδι για τα καντήλια μιας και τα μοναστήρια είναι πολύ φτωχά και καφέ.

Εύχομαι η χάρη του Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου να φέρει αγάπη και Ειρήνη σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Φωτογραφία από το σπήλαιο την ημέρα της εορτής του Αγίου Στεφάνου

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *