Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στα Ιεροσόλυμα

Πολλές είναι οι φορές που επισκεφτήκαμε τον Ιερό Τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου και κυριευτήκαμε από δέος και κατάνυξη προσκυνώντας τα άγια αυτά χώματα. Ιδιαίτερα την ημέρα της γιορτής του γίνεται πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία του Πατριάρχη και πολλών Αγιοταφιτών Πατέρων. Εμείς είχαμε την χαρά να βρεθούμε πολλές φορές στην Θεία Λειτουργία και να νιώσουμε την παρουσία του μεγάλου αυτού μάρτυρος. Η εκκλησία καθώς και το σπήλαιο βρίσκονται απέναντι από το Θεομητορικό μνήμα στην Γεθσημανή, έξω από την πύλη των Λεόντων, ανατολικά της Ιερουσαλήμ και δυτικά της Γεθσημανής. Τα θαύματα που επιτελεί ο ζωντανός αυτός Άγιος είναι πάμπολλα που αν τα συγκεντρώσουμε θα γράψουμε βιβλίο. Μέσα στο νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το Πάσχα με τίτλο “Μυστικά Βιώματα στην Αγία Γη” έχουμε συμπεριλάβει μια συγκλονιστική μαρτυρία ενός προσκυνητή από την Κρήτη, του φίλου μας Κώστα. Εμείς προσωπικά έχουμε βιώσει πολλά θαυμαστά γεγονότα εκεί στο σπήλαιο για τα οποία θα μιλήσουμε στο νέο βιβλίο. Πρόκειται για έναν Άγιο με ιδιαίτερη παρρησία στον Κύριο μας.  Οι μοσχοβολιές είναι άρρητες και η κατάνυξη που νιώθει ο επισκέπτης στον ιερό τούτο τόπο δεν μπορεί να αποδοθεί με λόγια.

Ηγούμενος της Ιεράς Μονής  Αγίου Στεφάνου είναι ο αγαπημένος  Αρχιμανδρίτης Εφημέριος της Μονής Πατέρας Επιφάνιος, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε για να επισκεφτείτε την μονή. Το τηλ στο Ισραήλ είναι : 0546/271785.

Έχετε υπόψη σας ότι όλα τα μοναστήρια χρειάζονται λάδι για τα καντήλια μιας και τα μοναστήρια είναι πολύ φτωχά και καφέ. Η παρουσία των Ελλήνων προσκυνητών είναι επιβεβλημένη.

Ευχόμαστε η χάρη του Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου να φέρει αγάπη και Ειρήνη σε εσάς και τις οικογένειες σας και γιατί όχι να σας ευλογήσει να επισκεφτείτε το χαριτόβρυτο σπήλαιο του στην Ιερουσαλήμ. Αμήν!

Φωτογραφία από το σπήλαιο την ημέρα της εορτής του Αγίου Στεφάνου

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *