Το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο του Πατέρα Μεθοδίου Ντούγκου και της πρεσβυτέρας του Ολυμπίας

Με τον Πατέρα Μεθόδιο, κλείνουμε τέσσερα χρόνια φιλίας! Για μας πέρα από καρδιακός φίλος είναι κάτι παραπάνω από οικογένεια. Πολλές φορές μας έχει προσκαλέσει να πάμε να τον δούμε όμως λόγω εργασιακών και οικογενειακών υποχρεώσεων δεν έχουμε καταφέρει να τον δούμε και να συμμετέχουμε πιο ενεργά ως εθελοντές στο πρόγραμμα σίτισης και επιμόρφωσης των ορφανών που έχει υπό την επίβλεψη του. Η Πρεσβυτέρα του Ολυμπία είναι πάντα κοντά του στο όραμα ενός ορφανοτροφείου με δικιά του γη. Δυστυχώς δεν υπάρχει η ανάλογα ανταπόκριση από τον κοσμο και έτσι η απόκτηση ενός μικρού κτήματος αποτελεί μακρινό όνειρο.

Ο καλός ποιμήν, Πατέρας Μεθόδιος Ντούγκου, συνεχίζει να παλεύει για να κάνει το όνειρο τόσων ορφανών και πάμπτωχων παιδιών πραγματικότητα. Πόσο χαίρομαι όταν ακούω ότι κάποιοι αδελφοί μας ανταποκρίνονται στην έκκληση μας για βοήθεια στον Πατέρα Μεθόδιο από την Κένυα. Να και μερικές  φωτογραφίες που μας έστειλε για να ευχαριστήσει κάποιους  εν Χριστώ αδελφούς που έστειλαν ένα μικρό ποσό για να περάσουν τον μήνα τα παιδιά στο ορφανοτροφείο. Ο Πρόμαχος μας αθόρυβα και ταπεινά εδώ και πάρα πολύ καιρό στηρίζει το πρόγραμμα Σίτισης και ανατροφής των μη προνομιούχων παιδιών από το Ναιρόμπι της Κένυας και πιο συγκεκριμένα του Πατέρα Μεθοδίου Ντούγκου και Αλεξάνδρου Μουγκάλου από την Καμπάλα καθως και αρκετών άλλων φίλων και πατέρων.  Πολλές είναι οι φορές που οι πατέρες μας στέλνουν μήνυμα απελπισίας γιατί δεν έχουν στα παιδιά τα αναγκαία για την σίτιση και ανατροφή τους. Πολλά τα εμβόλια και οι θεομηνίες. Πάντα όμως μετά από κάποια ανακοίνωση μας αλλά και άλλων φιλανθρωπικών φορέων  έρχεται και κάποιο μήνυμα ελπίδας και δωρεάς. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που άκουσα ότι κάποιοι ανθρωποι ανταποκρίνονται  στο κάλεσμα μας να στηρίξουν το προγραμμα αυτό μέσα από την σελίδα μας ή έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους. Εμείς τους αγαπάμε πολύ και θα συνεχίσουμε να μιλούμε για το μεγάλο έργο τους.  Πέρα από το φαγητό και την στέγη που παρέχουν στα ορφανά, φροντίζουν και για την μόρφωση και καλλιέργεια τους. Κάθε μέρα κάνουν ανάγνωση του Ευαγγελίου, αγιογραφία, ζωγραφική και παίζουν ποδόσφαιρο.

Όπως έχω πει σε παλιότερο αφιέρωμα, ο λόγος που ο Πατέρας Μεθόδιος ξεκίνησε το πρόγραμμα σίτισης ήταν επειδή  κάποια φτωχά παιδιά της ενορίας του έτρωγαν τα κεριά που χρησιμοποιούσε στην εκκλησία γιατί λιμοκτονούσαν. Όταν το ανακάλυψε, σοκαρισμένος αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια. Οι συνθήκες διαβίωσης των περισσοτέρων παιδιών που φιλοξενούνται στο κέντρο του είναι επιεικώς άθλιες. Πολλά παιδιά μένουν μόνα τους, άλλα ζούνε σε σπίτια με στέγες γεμάτο μεγάλες οπές από όπου το νερό στάζει και οι γονείς τους είναι άποροι και πάσχουν από ψυχικές διαταραχές ενώ πολλά από αυτά είναι επί μέρες νηστικά.Αυτός και η παπαδιά του κάνουν ότι μπορούν για αυτά τα 40 σε αριθμό παιδάκια και ο αριθμός όλο και μεγαλώνει.

Πως μπορείτε ταπεινά να βοηθήσετε το πρόγραμμα σίτισης στην Κένυα; Λοιπόν είναι πολύ απλό…

Για όσους θέλουν να στηρίξουν την ενοριακή προσπάθεια είτε προσφέροντας φαγητό, ρούχα ή ακόμη και ιδέες για το πρόγραμμα σίτισης των παιδιών μπορεί να επικοινωνήσει με την ενορία και συγκεκριμένα με τον Πατέρα Μεθόδιο Ντούνγκου στο facebook:

https://www.facebook.com/joseph.muthama.3745

Tηλέφωνο επικοινωνίας 254713062723, +254713062723

Διεύθυνση: ,P.O BOX 46119-00100,Nairobi Kenya,

Αριθμός Λογαριασμού: 1149371773,

Swift code,KCBLKENX

Μπορειτε επίσης να κάνετε την δωρεά σας και μέσω Western Union

Εmail: joseph ndungu998@gmail.com

Ο Πρόμαχος και όλα τα μέλη της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής και Φιλανθρωπικής Συναλληλίας μας σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Ας ενώσουμε όλοι τις προσπάθειες μας για να εξαλείψουμε τις ανισότητες και την πείνα που μαστίζει τους αδελφούς μας. Αμήν.

Σύνταξη και επιμέλεια άρθρου : Σοφία Κιόρογλου

 

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *