Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ – Έκκληση Αγάπης

Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ!!
Παντελεήμων Αράθυμος

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ!!

Αγαπητοί διαδικτυακοί φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν,
Με αισθήματα βαθύτατης ευγνωμοσύνης έναντι του ενδιαφέροντος που επιδείχνετε σε κάθε ανακοίνωση της νεοσύστατης ιεραποστολικής Εκκλησίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ και της Γκαμπόν, επικοινωνώ μαζί σας κατ’ αυτές τις άγιες ημέρες της Μ. Εβδομάδος, θέλοντας να απευθυνθώ στις λεπτές χορδές των ευαισθητοποιημένων χριστιανικών καρδιών σας.
Όπως οι ίδιοι διαπιστώνετε, στο μέρος αυτό του αφρικανικού ισημερινού καταβάλλεται με την βοήθεια του Θεού μία πολύπλευρη, πολύμοχθη, γεμάτη από αγώνες, αγωνίες, πικρίες, κακουχίες, αλλά και ευλογίες, προσπάθεια σποράς του Ευαγγελικού λόγου, καθώς και ανακουφίσεως των βιοτικών αναγκών των αγαθών Κονγκολέζων αδελφών μας. Αυτά τα αισθήματα και αυτά τα βιώματα κρύβονται πίσω από κάθε φωτογραφία που εσείς βλέπετε… Τα προβλήματα είναι πολλά στον τόπο αυτό! Η ανθρώπινη κακότητα, όπως εκδηλώθηκε στην πορεία των αιώνων διά της αποικιοκρατίας, της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης των ντόπιων συνανθρώπων μας, άφησε τεράστιες και πολλαπλές πληγές στην κοινωνία αυτή.
Η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ ιδρύθηκε κατ’αρχήν ως Επισκοπή το 2010 και απέκτησε με το έλεος του Τριαδικού Θεού μόλις την 21η Νοεμβρίου 2012 τον υπογράφοντα ως πρώτο Ποιμενάρχη στην ιστορία της. Καθήκον και αποστολή της ελαχιστότητός μου είναι να καταβάλλω, με την ευχή του Πατριάρχου μου και της Ι.Συνόδου, κάθε δυνατή προσπάθεια για την θεμελίωση, οργάνωση και σωστή ανάπτυξη του ιεραποστολικού, ποιμαντικού, ανθρωπιστικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού, ανθρωπαγωγικού, οικοδομικού και διοικητικού έργου.
Στο πέλαγος τούτων των ευθυνών, η προτεραιότητα δίνεται στα ορφανά παιδιά. Σε μία ήπειρο όπου κυριαρχεί η παιδική θνησιμότητα με ρυθμούς δευτερολέπτων κυριολεκτικώς, η Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ κατάφερε να έχει το πρότυπο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», το οποίο ως σήμερα έχει κρατήσει στην ζωή κάποιες δεκάδες ορφανών παιδιών, στα οποία έχει προσφέρει την ορθόδοξη πίστη, έχει αναλάβει την περίθαλψη, την διαμόρφωση του χαρακτήρος και τις σπουδές τους και έχει παραδώσει στην τοπική κοινωνία νέους, μορφωμένους και τίμιους ορθοδόξους πολίτες.
Αδελφοί και αδελφές μου,
Τούτα τα παιδιά χρειάζονται την βοήθειά σας, ιδιαιτέρως αυτές τις άγιες ημέρες, όπου τα συναισθήματα είναι εντονότερα και η απουσία των φυσικών γονέων πονά… Δυστυχώς, οι πραγματικά αγαθές προθέσεις, οι ειλικρινείς επαινετικοί λόγοι και τα πολλά διαδικτυακά «like», αν και εκφράζουν τα ευγένεστερα των αισθημάτων όλων και ενισχύουν ηθικώς τον κοπιώδη αγώνα, δεν αρκούν για να καλύψουν τις βιοτικές και πνευματικές ανάγκες αυτών των αθώων πλασμάτων, στα οποία η ζωή έδειξε εξ αρχής ένα σκληρό πρόσωπο.
Προσφεύγοντας στις φιλότιμες χριστιανικές καρδιές σας, απευθύνω ικετευτικώς και ταπεινώς ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων εκάστου, γενόμενος ο ίδιος επαίτης υπέρ των παιδιών που ο Χριστός εμπιστεύθηκε σε όλους μας αδιακρίτως, αφού «ο Θεός είναι αγάπη» (Α΄ Ιωάν. 4, 16).
Θέτω με συστολή καρδίας στην διάθεσή σας το τραπεζικό λογαριασμό της Ι. Μητροπόλεως και ζητώ αυχενοκλινώς την συγγνώμη, την κατανόηση και την ανταπόκρισή σας.|
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλή Ανάσταση!
+ Ο Μπραζαβίλ Παντελεήμων

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιερά Μητρόπολη Κονγκό Μπραζαβίλ
(IBAN) GR 2701 101 4600 000 146 2961 7680
SWIFT CODE (BIC) ETHNGRAA

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΑΠΗΣ!!Αγαπητοί διαδικτυακοί φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν,Με…

Publiée par Παντελεήμων Αράθυμος sur lundi 2 avril 2018

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *