ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ !! ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ !!

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ !! ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ !!

Η περασμένη εβδομάδα ήταν για εμάς γεμάτη ευλογίες !
Αφού μεσοβδόμαδα λάβαμε την ευχή του τυφλού μαθητή του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, που βρίσκεται στην Αθήνα, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου λάβαμε την ευχή του Θεοτοκόφιλου Αγιορείτη Ηγουμένου ασκητικής Ιεράς Μονής που φιλοξενήθηκε στο Χαλάνδρι !

Κάνουμε αναφορά στους δύο αυτούς Αγίους Γέροντες επειδή κατά τη διάρκεια της αναμονής μας για να πάρουμε την ευχή τους, η Παναγία μας οικονόμησε ΤΡΙΑ μεγάλα θαύματα των Χαιρετισμών Της να κοινολογηθούν στην ελαχιστότητα μας, από ευλαβείς αδελφούς μας, που όπως κι εμείς υπομονετικά περίμεναν να συναντήσουν τους δύο Γέροντες.

Τα δύο από αυτά επειδή ακριβώς ΔΕΝ παρουσιάζουν  την παραμικρή ομοιότητα με όσα έχουμε είτε συμπεριλάβει στον Πρώτο Τόμο του βιβλίου μας “Τα Θαύματα των Χαιρετισμών… σήμερα”, είτε σε άλλα που έχουμε αναφέρει σε αναρτήσεις του Ιστολογίου των Χαιρετισμών xairetismoi.blogspot.gr, θα μας επιτρέψετε να τα κρατήσουμε για κάποιον από τους επόμενους τόμους με τα “Θαύματα των Χαιρετισμών … σήμερα”

Χωρίς αυτό να αδικεί ούτε κατ ελάχιστον εσάς τους ευλαβείς επισκέπτες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών !!

Όπως σας έχουμε υποσχεθεί – ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ – θα δημοσιεύσουμε – συν Θεώ και με την Χάρη της Παναγίας μας – ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ καινούργιο σύγχρονο θαύμα των Χαιρετισμών Της !

Επομένως τουλάχιστον ΕΞΗΝΤΑ ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ θαύματα των Χαιρετισμών θα δημοσιευθούν ΕΔΩ στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών μέσα στο 2019 !

Αν σκεφτείτε ότι ο Πρώτος Τόμος περιλαμβάνει 29 Θαύματα, τότε ΜΕΣΑ στο 2019 θα μπορέσετε να διαβάσετε ΕΔΩ ουσιαστικά ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΜΟΥΣ με τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ Θαύματα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !

Αυτοί όμως που θα μπουν στον κόπο και στην δαπάνη να αγοράσουν σε ΛΙΓΟΥΣ μήνες τον ΔΕΥΤΕΡΟ τόμο με τα “Θαύματα των Χαιρετισμών… σήμερα” πιστεύουμε ότι ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να διαβάσουν ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑ Θαύματα !!

Επομένως και να ΜΗΝ αγοράσει κάποιος τα βιβλία μας ΔΕΝ θα στερηθεί την ευλογία των Θαυμάτων των Χαιρετισμών, μιας και ουσιαστικά ΥΛΙΚΟ ΔΥΟ ΤΟΜΩΝ θα δημοσιευτεί εδώ στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών τους επόμενους μήνες !!

Αυτοί όμως που θα μας τιμήσουν αγοράζοντας τους επόμενους τόμους θα ανταμειφθούν – θέλουμε να πιστεύουμε – διαβάζοντας ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑ Θαύματα !

Και αυτό θα ισχύσει ΚΑΙ για τον ΔΕΥΤΕΡΟ τόμο που – συν Θεώ – μέχρι τέλους του 2019 θα είναι στα χέρια σας , και για τους ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ οπόταν η Παναγία μας επιτρέψει !

Και τολμούμε να μιλήσουμε για πολλούς τόμους επειδή ΔΕΝ σταματάνε τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ Θαύματα των Χαιρετισμών που μας αναφέρονται είτε με email , είτε και διά ζώσης – όπως έγινε προχθές – όπου με το που μοιράσαμε ευλογία τα βιβλαρίδια των Χαιρετισμών μας στους αναμένοντες αδελφούς μας, κάποιοι ανέφεραν στην ομήγυρη προσωπικά τους βιώματα, αλλά και γνωστών τους !

Η αναφορά μάλιστα του οικοδεσπότη στο Χαλάνδρι για ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ Θαύμα που αφορά τον Άγιο Παίσιο, που ο ΙΔΙΟΣ ο Αγιος του διηγήθηκε, μας συγκλόνισε ΟΛΟΥΣ μας και μας ενίσχυσε !!

Επιστρέφοντας αργά το βράδυ του Σαββάτου μετά από ώρες υπομονετικής αναμονής για την ευλογία του Αγίου Ηγουμένου, τα καταγράψαμε με σχολαστικότητα στις λεπτομέρειες και εν ευθέτω χρόνω θα τα δείτε στα βιβλία μας !!

Θα επιθυμούσαμε επίσης να αναφερθούμε και σε ένα ακόμη ζήτημα !!

Με την Χάρη του Αγίου Θεού κάποιες ευλογημένες ψυχές – μετρημένες έως τώρα στα δάκτυλα του ΕΝΟΣ χεριού – ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και παρήγγειλαν τα πακέτα μας με τα τρία μας βιβλία και τις ευλογίες που περιλαμβάνουν !

Τους ευχαριστούμε από τα τρίσβαθα της καρδιάς μας για την σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στο νεοπαγές Σωματείο μας !

Επειδή όμως η ζήτηση για βιβλαρίδια Χαιρετισμών ξεπερνά ΚΑΘΕ φαντασία , και επειδή ΟΥΤΕ τον απαιτούμενο αριθμό τευχιδίων Χαιρετισμών διαθέτουμε, ΟΥΤΕ προβλέπεται να έχουμε σύντομα ΠΑΡΟΤΙ από βδομάδα θα δώσουμε και ΝΕΑ παραγγελία για εκτύπωση κάποιων δεκάδων χιλιάδων, αλλά ΟΥΤΕ και τον χρόνο να συσκευάζουμε δεκάδες δέματα κάθε ημέρα , για ΟΛΘΥΣ αυτούς τους λόγους, κάνουμε για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά ΕΚΚΛΗΣΗ !!

Όποια-ος αδελφη-ος μας επιθυμεί να συμβάλλει στην Δράση της Διάδοσης των Χαιρετισμών και ΔΕΝ επιθυμεί να συμβάλλει οικονομικά αγοράζοντας κάποιο από τα πακέτα μας ( τα έσοδα των οποίων , όπως εξάλλου και των βιβλίων για το σκοπό αυτό διατίθενται ) , επειδή είτε δεν διαθέτει τα οικονομικά μέσα , είτε δυσπιστεί και αμφιβάλλει για την χρηστή διαχείριση των χρημάτων της-ου, εμείς ως Ιστολόγιο και Πρόμαχος μπορούμε να προτείνουμε τα εξής !!

Για εκείνους τους αδελφούς μας που ΔΕΝ έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν κάποιο από τα πακέτα μας, πιστεύουμε ότι “κόβοντας” για μία μόνο ημέρα έναν καφέ ή μία τυρόπιτα που θα αγόραζαν , μπορούν να εξοικονομήσουν ένα, δύο ή και τρία ευρώ !! Αν σκεφτείτε ότι ακόμη και με ΟΓΔΟΝΤΑ cent πωλούνται από τα Εκκλησιαστικά Βιβλιοπωλεία, αλλά και από το διαδίκτυο ( ίδε skroutz.gr ) βιβλιαράκια των Χαιρετισμών μπορούν να αγοράσουν από ένα έως και τέσσερα βιβλιαράκια και να τα μοιράσουν σε συγγενείς, φίλους ή συναδέλφους !

Εκείνοι πάλι που διαθέτουν ΜΕΝ κάποιες δεκάδες ευρώ για αγαθοεργίες ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το αν το Ιστολόγιο ή ο Πρόμαχος θα κάνει σωστή χρήση των χρημάτων τους , αυτοί μπορούν να αποτανθούν σε κάποιον από τους Μεγάλους Εκκλησιαστικούς Εκδοτικούς Οίκους  ( Σαίτη, Κυπρή, Στύλο Ορθοδοξίας ( Διονύση Μακρή ), Ορθόδοξο Τύπο, Σωτήρ, Ζωή κ.α ) και να αγοράσουν από αυτούς ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ όσα βιβλιαράκια Χαιρετισμών επιθυμούν !

Κατόπιν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας και θα τους δώσουμε ΕΜΕΙΣ Διευθύνσεις και Τηλέφωνα Ιερέων Πνευματικών, Ιερών Ναών και Ιερών Μονών , από αυτές που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μας στέλνουν email παρακαλώντας μας για αποστολή Χαιρετισμών, έτσι ώστε ΟΙ ΙΔΙΟΙ να αναλάβουν την αποστολή και να είναι έτσι ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι η δωρεά τους θα πάει στα χέρια των Ιερέων και των Ηγουμένων !

Επομένως ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για όποιον ΕΜΠΡΑΚΤΑ ( και όχι απλά στα λόγια ) ΑΓΑΠΑΕΙ την ΠΑΝΑΓΙΑ μας και τους Χαιρετισμούς Της !

Ακόμη και με ΛΙΓΟΤΕΡΟ από ΕΝΑ ΕΥΡΩ μπορεί κανείς να αγοράσει από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο επιθυμεί ένα βιβλαρίδιο Χαιρετισμών, να το δωρήσει σε φίλο, συγγενή, συνάδελφο και με τον τρόπο αυτό ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!

Το έχουμε επαναλάβει ΠΟΛΛΕΣ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

Το ΜΟΝΟ μας ενδιαφέρον είναι η διάδοση των Χαιρετισμών !!

ΔΕΝ ενδιαφερόμαστε ΟΥΤΕ για χρήματα, ΟΥΤΕ για δωρεές , ΟΥΤΕ για αύξηση των πωλήσεων των βιβλίων μας !!

ΤΟ ΜΟΝΟ που μας ενδιαφέρει είναι να προκύψουν ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ πυρήνες βαστάζων που ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ θα αναλάβουν το έργο αυτό που εμείς επί δεκαετίες κάνουμε !

ΑΣΦΑΛΩΣ και εμείς ΔΕΝ θα σταματήσουμε !!

Αλλά ΔΕΝ επιθυμούμε να καταστούμε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ ως Κέντρο των Χαιρετισμών !!

Αποκέντρωση επιθυμούμε !!

Να βρεθούν νέες βαστάζες και νέοι βαστάζοι και να ξεκινήσουν ΜΟΝΕΣ τους και ΜΟΝΟΙ τους το έργο αυτό !!

Εμείς ως Ιστολόγιο και ως Πρόμαχος μπορούμε να τους συμβουλεύσουμε ΩΣΤΕ να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ τα λάθη στα οποία άθελα μας υποπέσαμε ! Να τους δώσουμε λίστες με ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Πνευματικούς, Ιερείς και Ιερές Μονές που ΑΓΑΠΟΥΝ τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, που παροτρύνουν τους Αδελφούς μας να τους διαβάζουν και έχουν ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΝΑΓΚΗ από λίγες έως πολλές εκατοντάδες Χαιρετισμών ( για να μην σας πω χιλιάδες και τρομάξετε !! )

Μα πιότερο από το να γράφουμε για τους Χαιρετισμούς και τα Θαύματα τους, πιότερο από την χαρά που αισθανόμαστε συσκευάζοντας και στέλνοντας δέματα με Χαιρετισμούς, αυτό που λαχταράμε είναι να ΛΕΜΕ τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ !!!

Και πιστέψτε μας αν δεν “εκμεταλλευόμασταν” τον “νεκρό” χρόνο της συσκευασίας τόσων δεμάτων κάθε ημέρα, για τόσα χρόνια, με το να απαγγέλλουμε όση ώρα πακετάρουμε Χαιρετισμούς, ίσως και να μην το συνεχίζαμε !!

Πάντως το όνειρο μας είναι να εμφανίσει η Παναγία μας πολλούς νέους βαστάζους που να συνεχίσουν και να επαυξήσουν την ΔΩΡΕΑΝ διάδοση των Χαιρετισμών !!

Έτσι ώστε εμείς να επικεντρωθούμε στο να πραγματώσουμε το ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ μας που έχουμε εκμυστηρευτεί στον στενό κύκλο των αδελφών μας βαστάζων, ένα ΟΝΕΙΡΟ που κατατείνει στο να ΜΗΝ περνάει ΛΕΠΤΟ της ημέρας που να μην υμνολογείται η Παναγία μας με τους Χαιρετισμούς Της !!

Μα γίνεται αυτό θα μας πείτε !!

Γίνεται , γίνεται και παραγίνεται !!

Το πως μπορεί να πραγματωθεί ας το σκεφτείτε κι εσείς !

Όταν ο καιρός ωριμάσει θα σας το κοινολογήσουμε κι εμείς επίσημα !

Το αν τελικά θα πραγματωθεί αυτό εναπόκειται στην Παναγία μας !

Ιδωμεν !

Έως τότε το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι ….

Αμήν ! Γένοιτο !!

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *