Διαδώστε: Ριζικές εργασίες στην Ι. Μ. Γενεθλίου Θεοτόκου Άστεν Ολλανδίας (φώτο)

Συνδρομή για την αποπεράτωση των εργασιών ανακαίνισης της μοναδικής Ορθόδοξης Μονής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ολλανδία.

Από το ενημερωτικό φυλλάδιο της Μονής.
Πριν την ίδρυση της Μονής ο χώρος της εκκλησίας και του παράπλευρου αρχονταρικιού ήταν ορνιθώνας.
Το 1989 ο χώρος αναμορφώθηκε εσωτερικά για να φιλοξενήσει τον ναό του καινούριου μοναστηριού. Εξωτερικά όμως εξακολουθεί να θυμίζει …κοτέτσι.

Σύμφωνα με τον ολλανδικό νόμο, προ του 2024 θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί όλες οι στέγες της επικράτειας που περιέχουν αμίαντο. Η σκεπή της εκκλησίας της Μονής και του αρχονταρικιού είναι από αμιαντοτσιμέντο (“ελλενίτ”). Με την ευκαιρία αυτής της επιβεβλημένης αντικατάστασης θα θέλαμε να τοποθετήσουμε, στο εγγύς μέλλον αν είναι δυνατόν, μια στέγη με καλύτερη μόνωση, καθότι τον χειμώνα το κόστος θέρμανσης είναι ιδιαίτερα υψηλό ενώ το καλοκαίρι η ατμόσφαιρα στην εκκλησία γίνεται συχνά αποπνικτική. Επιπλέον μας δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσουμε την μόνωση και τον εξαερισμό του ναού αλλάζοντας τα κουφώματα και ανακαινίζοντας την τοιχοδομή. Κι ενώ η αίσθηση της θαλπωρής που δίνει το εσωτερικό της εκκλησίας δεν πρόκειται να διαταραχθεί, μια μικρή διαπλάτυνση θα εξασφαλίσει περισσότερο χώρο στην χορωδία ενώ θα προστεθούν νέα, προφυλαγμένα από την υγρασία διακονικό, βιβλιοπωλείο και εντευκτήριο. Θα σας είμαστε ευγνώμονες εάν θα μπορούσατε να ενιχύσετε το έργο ανακαίνισης του ναού.”

Για όσους επιθυμούν να συνδράμουν για την αποπεράτωση των μεγάλων αυτών έργων στον ακόλουθο, o σχετικός τραπεζικός λογαριασμός είναι:

BE61310452692117 της Μητροπόλεως, με ἔνδειξη “MONI ASTEN”.

 

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *