Αποσπάσματα από το βιβλίο “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ” και το “ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ – ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ” της Σοφίας Κιόρογλου

Με τις εὐχές και τις εὐλογίες τοῦ Πνευματικοῦ μας, χάριτι Θεοῦ, συνεχίζουμε μετά χαρᾶς το

πνευματικό μας ἔργο προς ὠφέλειαν πνευματικήν τῶν ἀγαπητῶν φίλων και ἐν Χριστῷ ἀδελφῶν.

Προσπαθήσαμε μέσα ἀπό  τίς σελίδες τοῦ τόμου αὐτοῦ νά περιγράψουμε τά  θαυμαστά γεγονότα πού μᾶς κατέθεσαν οἱ ἀδελφοί μας καί ἄλλα τά ὁποῖα εἴδαμε καί βιώσαμε προσωπικά. Στις 125 σελίδες του νέου βιβλίου που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα από τον Πρόμαχο Ορθοδοξίας ευελπιστούμε να ανάψει η φλόγα για να επισκεφτούν και άλλοι αδελφοί μας τα Πανάγια προσκυνήματα. 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΗ ΠΡΩΤΗ

Η μητέρα μιας εν Χριστώ αδελφής μας την δεκαετία του  ΄90 είδε τον Άγιο Σάββα ολοζώντανο που την επέπληξε ότι δεν εμπιστεύεται την μεγάλη της κόρη. Της είπε με αυστηρό τόνο :

  • Μάθε ότι εγώ την προστατεύω και το όνομα μου είναι Σάββας από την Ιερουσαλήμ

Το κορίτσι αυτό είχε πολλές ατυχίες στο θέμα της οικογενειακής αποκατάστασης και η μητέρα της πίστευε ότι φταίει η κόρη της που απέρριπτε όλες τις καλές περιπτώσεις.  Ένα πρωί, η ευλαβής μητέρα της ξύπνησε απότομα μετά από ένα όραμα που είχε στο οποίο είχε δει τον Άγιο Σάββα και ο οποίος της είπε αυστηρά να αφήσει την κόρη της ήσυχη διότι εκείνος την έχει υπό την προστασία του. Τα χρόνια περνούσαν και μετά από 20 χρόνια επισκέφτηκε για πρώτη φορά μαζί με τον Πνευματικό της την Ιερά  μονή του Αγίου Σάββα στα Ιεροσόλυμα. Όπως μας είπε η κοπέλα ποτέ μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε σκεφτεί να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι. Εκεί σε ένα από τα πουλμανάκια που μεταφέρουν τους προσκυνητές γνώρισε ένα παλικάρι που μόλις είχε έρθει από τάς Αγγλίας και που δεν είχε και ιδιαίτερη σχέση με την εκκλησία. Καθόταν στην γαλαρία και της έπιασε συζήτηση. Μετά από λίγο καιρό παντρεύτηκαν. Το ίδιο μάλιστα συνέβη και σε μια φίλη της την Σωτηρία από το Μαρούσι, η οποία ήταν και αυτή πνευματοκόρη του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου Μάρκου Μανώλη. Γνωρίστηκαν στο προσκυνηματικό ταξίδι και μετά από ελάχιστους μήνες παντρεύτηκαν και αυτά τα παιδιά. Τα θαύματα που επιτελεί ο Άγιος Σάββας σε άτεκνα ζευγάρια είναι πάμπολλα. Παρακάτω ακολουθεί και η ιστορία μιας άλλης εν Χριστώ αδελφής μας που ……….

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

 

«Κατευθυνθήτω ἡ προσευχή μου» – Τῆς Σοφίας Κιόρογλου

 

Θυμήσου με Κύριε, ὅταν Ἔρθεις

Ταπεινός κα ἀνάξιος δοῦλος

ἤμουν και κακός ἐπιστάτης

 

Σε σένα ἐλπίζω Κύριε να με λυτρώσεις

Μη με ἀφήσεις στο σκότος μου

μα φώτισε τον νοῦ μου να σε καταλάβει

 

Την ὁδό Σου να κατανοήσω, εὐλόγησε

τα ἀσύλληπτα τῆς σοφίας Σου, εὐδόκησε

τὰ ἀπροσπέλαστα τῆς λογικῆς ξεδιάλυνε

 

Κατευθυνθήτω ἡ προσευχή μου, Πατέρα

ὡς θυμίαμα να φτάσει στον Θρόνο σου

να ἐξευμενίσει τον θυμό Σου

 

Γιατί πολλές φορές σε πίκρανα

με λογισμούς ὑπερηφανείας

σαν ἐκεῖνο το βδελυρό φίδι

 

Μην με ἀπορρίψεις Δέσποτα

κάθε σκέψη να σε φέρω στα μέτρα μου

μην την λάβεις ὑπόψη Σου

 

Ἡ ἀχαριστία ἔφτασε ὡς μίασμα

στον οἶκο τοῦ πατρός Μου

μην ἐπιτρέψεις να καταποντιστῶ

 

Ὅταν θα ἀναστηθοῦν τα σώματα

ἅρπαξε με να δῶ το πρόσωπό Σου

μη μείνω ἔξω τοῦ Νυμφῶνος Χριστοῦ

Λίγα Λόγια για την Συγγραφέα

 

Η Σοφία Κιόρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μετάφραση. Η ποίηση και η λογοτεχνία είχαν πάντα σημαντική θέση στην ζωή της. Πηγή έμπνευσης των έργων της είναι πάντα ο Θεός και η ανθρώπινη προσπάθεια για την σωτηρία. Έχει όμως ασχοληθεί και με την συγγραφή επιστημονικών βιβλίων και λεξικών. Λογοτεχνικά της έργα έχουν διακριθεί τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ορθόδοξης Συναλληλίας “Πρόμαχος Ορθοδοξίας” και ασχολείται ενεργά με την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική.  

Τα βιβλία μας μπορείτε να προμηθευτείτε από όλα τα Ορθόδοξα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία . Ενδεικτικά Φιλοκαλία. Βουλής 36 105 57 Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3234411 όπου μπορούν να σας τα αποστείλουν και τηλεφωνικά όπου κι αν βρίσκεστε σε Ελλάδα και εξωτερικό

Σχόλιαστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *